Nesúhlas so zriadením škôlky v priestoroch ZŠ Lichardova 24

Palo

/ #8 ZS Lichardova - nesuhlas s prenajmom priestorov cirtvi

2014-01-31 13:12

Uvedene som mailom napisal primatorovi aj vsetkym poslancom mestskeho zastupitelstva.

Dobry den,

dnes /30.01.2014/ sme sa na rodicovskom zdruzeni ZS Lichardova dozvedeli, ze tema prenajmu priestorov ZS cirkvi a prestavba na cirkevnu MS je stale aktualna. Uvedene sme diskutovali vo viacerych triedach. Znova nesuhlasime a vyjadrujeme protest proti uvedemu. Povodne chcela Evanjelicka cirkev MS na ul.Fedora Ruppeldta, avsak po viacerych protestoch a verejnych diskusiach od toho upustila. Sme toho nazoru, ze ak chce akakolvek cirkev svoju MS, ma dostatocne financne prostriedky, prip. aj svoje priestory na vystavbu akehokolvek nehnutelneho majetku, resp. ma moznost prenajat si priestory mimo arealu ZS, ktorej zriadovatelom je mesto.

O tejto snahe cirkvi som sa informoval aj na MU na odbore skolstva a tieto informacie som tlmocil rodicom. Opakujem, s uvedenym prenajmom nesuhlasime a protestujeme proti nemu. Rade skoly sme navrhli, aby bola o tejto teme verejna diskusia a poziadali sme o spisanie peticie. O uvedenom sme diskutovali s pedagogmi ZS. Ak bude tato problematika nadalej pretrvavat, podnikneme vsetky potrebne kroky, aby k uvedenemu nedoslo. Pozname pozadie, ekonomicke aspekty, proklamovanu "diskriminaciu" medzi cirkvami a podobne, nadalej si vsak myslime, ze negativa prevysuju a tento vami dohodnuty zasah nam nie je ako rodicom a priatelom ZS lahostajni. Znova tlmocime mestu a volenym zastupcom nase znepokojenie a nesuhlas.

Za rodicov a priatelov skoly ZS Lichardova

Pavol Vascak
adresa+mail+telefon