Petícia za zrušenie kresťanstva na Slovensku

Homo sapiens

/ #268 Re: Krestanstvo je dokonalé dielo psychologickej manipulácie

2014-08-14 22:01

#259: Ondro - Krestanstvo je dokonalé dielo psychologickej manipulácie 

Pozdravujem, konečne zase niekto, kto sa kultivovane vyjadruje.

Niečo o mne. Bol som vychovaný ako ateista, otec bol umiernený komunista. Asi 20-ročný som začal praktizovať hathajógu, pranajámu, meditácie, aj pri východe a západe slnka, žil som relatívne asketicky, stal som sa vegetariánom, chodil som na rôzne tábory jógy. Pri meditáciach som sa okrem iného snažil vyprázdňovať myseľ, odpútať sa od zmyslov, koncentrovať. Neskôr som dostal mantru od indického gurua, ktorý chodil na Slovensko. Pri vyprázdňovaní mysle som si začal uvedomovať, že sa otváram pre možné pôsobenie nejakých "síl", vplyvov, ktoré by nemuseli byť pre mňa dobré. Upustil som od toho, mantru som naďalej používal. Pri nej som ten pocit nemal.

V práci som sa stretol s dobrými kresťankami, na tábory s guruom som ďalej chodil, no postupne, veľmi pomaly, som začal inklinovať ku kresťanstvu a po asi 7-8 rokoch som sa dal pokrstiť. Tu chcem zdôrazniť, že kolegyne nerobili žiaden nátlak, ba tvrdili, že v mnohom si môžu brať odo mňa príklad. Prijatím kresťanskej viery som pocítil akési oslobodenie od niečoho, čo neviem presne vyjadriť, mal som pocit istoty, bezpečia, pocit, že to je ono, kde mám byť. To je o mne.

Teraz Vás prosím, či by ste, ak chcete, nenapísali niečo o Vašej životnej filozofii, čo považujete teda za správne pre človeka, pre jeho hlavne duchovný rozvoj, prípadne psychický. Ak chcete, mohli by ste aj napísať, v čom bol ten zlom, že ste sa z fanatického kresťana stali tak tvrdým kritikom kresťanstva. Vďaka.

Chcem prečítať tie Vaše odkazy, je ich veľa.

Držte sa!