Za obnovenie jazdy rýchlika Tekov cez Zlaté Moravce

Ladislav Vaškovič
Autor petície

/ #58 Re:

2015-04-21 14:38

#57: Emil -  

Takže poporiadku:

Petičná akcia bola v písomnej forme už ukončená.

Ak sa pametám tak do konca januára.No kolega ma oslovil mailom,či by som nemohol obnoviť elektronickú petíciu opäť.Ako som písal chceli sa podpísať študenti do tlačív v písomnej forme,no rektori niektrorých vysokých škôl im to nepovolili.

Momentálne suma-sumárum máme zozbieraných okolo 1500 podpisov.

V máji to už chceme ukončiť,V mesiaci Jún to odniesť na ministerstvo dopravy.

Určite vieme že je vypísaný tender na súkromného dopravcu po tratiach č.130/150/170 ŽSR (BB-ZV-ZH-LV-SA-GA-BA).

Tu sa jedná predovšetkým o mesto Zlaté Moravce,ktoré nemá ďiaľkovú dopravu,ani autobusy niektoré nezachádzajú do Zl.Moraviec.

Preto chceme využiť potenciál železnice ako študentsko-robotnícke vlaky,ktoré by spájali štyri krajské univerzity BB,NR,TT,BA.

Kolega,s ktorým túto petíciu robíme sám bol študentom vysokej školy v Nitre a dobre vie aké je ťažké sa dostať z oblasti Turca do Nitry.

K tej elektrifikácii trate č. 141 ŽSR Kozárovce-Leopoldov,len toľko:Rozhodovalo sa o dvoch variantách a vybrala sa cez Levice aj stoho dôvodu že sa stavali Atomové elektrárne Mochovce,ktoré su bližšie ku Leviciam ako ku Zlatým Moravciam.

Bolo to politicko-ministerské rozhodnutie,či si vybrali správne sa uvidí až časom.