Peter Petras opatovne ziskanie Rainerovej chaty

Quoted post

Erik z BB

#640 Zamyslenie

2014-07-09 16:14

Podla mna to s tou peticiou je zrejme povedana len cast pravdy..

Ak ma dotycny majomnu zmluvu, mal na to mysliet (na investicie a pod.), alebo v opacnom pripade nemal investovat do chaty, alebo si to mal dopredu dohodnut, alebo...jednoducho akokolvek to formalne riesit/osetrit..alebo mal pocitat s tym, ze takato situacia raz moze prist. ak sa tu jedna o porusenie takychto prav, alebo sa jedna o porusenie prav jednotlivca (p. Petrasa) peticia nepomoze, skor obciansky sud.

Nikto z nas a mozno ani z tych co sa k peticii hlasia mozno ani nepoznaju presne majetkove a zmluvne pomery na chate a pomery s majitelom. Kto vie, ako to naozaj v skutocnosti je. (ak sa mylim, ospravedlnujem sa, potom poprosim p. Petrasa o zverejnenie tych formalnych skutocnosti, ktore poukazuju na taketo okolnosti a celu vec objasnia, na zaklade akeho titulu by sa malo jednat)

Ja osobne povazujem tuto peticiu za vec iba emotivnu, taku "slovensku" a rovnako by som mohol dat za pravdu jednej, aj druhej strane. Osobne netusim, kde je pravda a nemozem bezhlavo suhlasit s peticiou iba preto, ze sa nieco napise a dav sa necha strhnut emociami. Media a internet su velky carodejnik..

Ja bohuzial nemam s tatrancami dobre skusenosti (vysoke tatry, v nizkych je to lepsie). Su to zadubenci (cest vynimkam), pre ktorych je turista triedny nepriatel. Nech si tie tatry nechaju, postavia okolo nich betonovy mur, nazivaju v pokoji a nech si tam buchaju hlavu, preco im tam chodi tak malo ludi, alebo sa deju podobne veci.

Je mi to luto, som slovak dusou aj telom, hrdy SK patriot, rovno zo stredu rodnej hrudy, no za vysoke tatry sa hambim..je mi to fakt luto, ale ti ludia - tatranci si takuto povest u mna nadobudli svedomitou pracou za dlhe roky. Skusil som sa presvedcit o opaku niekolko krat, no situacia sa takmer nemeni...ani moj nazor..

Replies

Hosť

#677 Re: Zamyslenie

2014-07-10 14:11:05

#640: Erik z BB - Zamyslenie

... pán Petras mal mysliť na to , že takáto situácia môže raz prísť (na investície a pod.)... Vidím čiastočnú analógiu s pánom Baťom. Keby myslel na to, že raz môže prísť znárodnenie, nepostavil by ani búdu pre psa. V súvislosti s občianskym súdom. Pán Petras nepochybne nemá na advokátov, ako rodina pána Baťu. A tá ako na súde dopadla?

Pri nájmu na dva roky (podľa teraz platného zákona) nemá zmysl investovať. Tak ako zasa pravdepodobne zanikne v dôsledku zlého zákona Rainerova chata, zanikne aj Skalnatá chata.

Lipták

#1302 Re: Zamyslenie

2016-06-13 07:34:29

#640: Erik z BB - Zamyslenie 

Boli ste na Reinerovej chate a videli ste ako vyzerá? Je to len vdaka osobnej angažovanosti pána Petrasa. Keby nie on, už by z nej boli len ruiny. Nie všetci čo žijú vo Vysokých Tatrách patria do skupiny "žralokov". Aj mne je ľúto, keď si porovnám život v Zakopanom a v našich Vysokých Tatrách.