Vyhlásenie Petra Porošenka za "personu non grata".

Jano Ukrajinec

/ #687 Pozvanie Porošenka

2014-08-08 14:12

Ja by som všetkým tým rusofilom a znova vyliezajúcim komunistom odkázal jediné! Spomeňte si na 21. august 1968 a na nasledujúcich 20 rokov okupácie, vraždenia, znásilňovania, kradnutia a dehonestovania všetkého, čo nebolo v súlade s oficiálnou ruskou politikou a politikou ich prisluhovačov. A títo chcú písať a dať podpisovať nejaké petície proti predstaviteľovi krajiny, ktorá si chce urobiť doma poriadok? To sme kde? Znova na tom komunistami ovládanom Slovensku? Ja by som vyzval národ k väčšej opatrnosti v jednaní s rusmi, k väščím sankciám za anexiu Krymu, i keď sa tu niekto bude oháňať, že Krym patrí historicky Rusku. V čase anexie nepartil a v medzinárodnom práve je akákoľvek anexia cudzieho územia trestná. Predstavte si, že by maďari na Južnom Slovensku vyhlásili Maďarskú republiku. Čo by asi vláda urobila? Určite by nemlčala a všetkými prostriedkami by sa snažila dosiahnuť celistvosť Slovenska. A za toto isté odsudzujete Ukrajinskú vládu? Veď je to smiešné. A nazývať ich fašistami, to by malo byť trestné. Veď dali Rusom, ktorí nechcú byť Ukrajincami možnosť odísť. Prečo sa Rusi žijúci napríklad v pobaltských štátoch neseparujú od ich vlád? Lebo žijú slobodne a nepotrebujú nejaké vizitky, že "Ja som Rus".