Nebuďme psími rasistami

alexandra

/ #276 čo ma vytáča

2012-09-25 18:36

je to, že ak napadne pes iného plemena, tak sú plné články nasledovne: psy pohrýzli, pes pohrýzol. ak je to pitt alebo stafik tak je znenie nasledovné: pitbul pohrýzo, pitbul zabil, a podobne. prečo aj pri útoku kokra alebo labika nenapíšu plemeno? aby sa nedvihla vlna odporu proti týmto plemenám? osobne by som dala všetko za to, aby som mohla mať pitta alebo staffa, ale som si vedomá toho, že nemám podmienky na jeho držanie. mám krpatého kríženca čivavy a viem, ze ho nemozem pustit k akemukolvek psovi. nepotrebujem sposobovat problemy inym ludom a ani sebe. ale o tom su uz raz pisala, preto sa nebudem opakovat.
len by som fakt chcela, aby merali rovnocenne vsetky plemena. ziadne nie je horsie ci lepsie a je jedno akej je rasy a velkosti. zalezi na jeho majitelovi co z neho vychova.
nasi páni na cele s jahnatkom sa zase raz pochlapili. montuju sa do toho, comu nerozumeju, chcelo by to si precitat stanovisko kynologickej jednoty. nie je sice uplne tak koser, ale maju jasne definovane kto a za co ma byt postihnuty. a to je majitel, nie pes.