Nebuďme psími rasistami

Jana K.

/ #551

2012-09-30 16:25

Tento dokument mluví za vše... http://www.youtube.com/watch?v=dm1PYa7ciTk ...chci se jen vyjádřit, že tento nesmyslný zákon se dotýká velkým způsobem mě i mého psa. Jsme z jižní Moravy a jezdíme pravidelně k veterináři do Senice, jelikož jeho přístup k léčení psů je nesrovnatelný s veterináři, které jsme navštěvovali tady, ale při poslední návštěvě (28.9.) jsem byla totálně zdrcená chováním jedné starší dámy, nakolik jsou ovlivněni médií a tímto zákonem... Vešli jsme do čekárny, kde bylo asi dalších pět psů, můj pes (Americký stafordšírský teriér) si ani jednoho z nich nevšímal, jelikož je od útlého věku socializovaný a vyrůstal se psy, na tom jsem si velmi zakládala, snad kromě jedné fenky Rhodéského Ridgebacka - ta se mu líbila a kňučel na ni :) Klidně jsme čekali až na nás bude mít pan doktor čas, když zničeho nic na mého psa vystartovala starší paní, která v náručí držela malého psíka, začala hlasitě říkat, aby to všichni slyšeli, jejímu psovi: "Ať jde pryč ten zabiják, podívej, jak na Tebe škaredě kouká. Ještě, že je brzo zakážou." Ztrapnila mě před celou čekárnou, musela jsem opustit místnost a jít čekat ven, jelikož mi bylo fakt do breku a hádat jsem se nechtěla... Tímto chci jen vzkázat, že jsem s Vámi, držím palce, pěsti a všechno, co se dá!!! U nás už byl podobný návrh na zákaz také, myslím, že dokonce dvakrát, ale naštěstí ani jednou neprošel, nedokážu si ani v nejmenším představit, jaká bolest by to byla a ne jen pro mě, ale pro všechny zodpovědné chovatele těchto úžasných, inteligentní plemen s obrovským srdíčkem vůči všem lidem, byla by to pro mě ztráta jako kdybych přišla o dítě, on je můj život, miluji ho nade všechno na světě a rvala bych se za něj, stejně tak, jako by se rval on za mě!