Nebuďme psími rasistami

kika

/ #567 Re: Re: Re: aaaaa

2012-10-02 11:31

#519: petra - Re: Re: aaaaa

Petra, mám malého psa a tiež na každého šteká, ale myslím, že je to len určitý spôsob obrany, lebo v skutočnosti sa všetkého bojí. Nakoľko neverím mojím schopnostiam výchovy až tak aby som si dovolila nejakú dogu, alebo pitbula, mám malého psa. Ten šteká a ked náhodou spraví náznak kusnutia tak to určite nemá také následky, ako ked to spraví velký pes. Takže ešte raz neporovnávaj malé rasy s velkými. Ostatní (prevažne bezkrkí zakomplexovaní chlapci v puberte) by sa tiež mali zamyslieť tak, ako ja, či majú na to schopnosti kupovať si takých psov a vychovávať ich!!! Nie som za to, aby sa nejaké rasy zakazovali, ale určite som za to, aby tieto veľké a možno agresívne psy boli na vodítkach. Aj ja mám môjho psa na vodítku. Chcem aby všetky tieto psy boli na vodítkach, lebo môžu byť nebezpečné a ja nebudem vždy môjho psa zdvíhať na ruky, lebo ide nejaký velký pes bez vodítka a ČO KEĎ JE AGRESÍVNY. Možno nie je .... Mám to risknúť???? Môj pes je obmedzovaný kôli arogantným majiteľom veľkých psov, ktorí ich majú bez vodítka a koľkokrát ani nevedia kde ich pes behá, lebo sa rozprávajú. Ja sa rozprávať nemôžem, lebo musím striehnuť, či zase od niekadiaľ nevybehne nejaký veľký agresívny pes a či stihnem zdvihnúť môjho. Keby som nestriehla už dávno ho nemám - tak ako veľa veľa mojich známych zo sídliska...