Nebuďme psími rasistami

Miriam Turzová

/ #576 Re: Re: Re: Dobre si precitajte uvod Vasej peticie, "psickari"...

2012-10-03 21:15

#549: Gus - Re: Re: Dobre si precitajte uvod Vasej peticie, "psickari"...

No, ja osobne považujem za svoju tak zákonnú ako aj morálnu povinnosť starať sa o svoj majetok, t.j. psa, vychovávať ho, dbať o jeho zdravie. Rešpektujem iných psíčkarov (ktorí častokrát nerešpektujú mňa - vo väčšine sú to majitelia malých psov), som ohľaduplná voči ľuďom, keďže chápem, že niekto sa veľkého psa môže báť. Taktiež viem, že môj pes môže od radosti na niekoho skočiť, preto vždy keď príde malé dieťa, že si ho chce pohladkať mu to dovolím až vtedy, keď sa môj pes ukľudní od toho nadšenia a v kľude sedí, potom už len svoju "obeť" oblizuje. Ja mám svojho psa neustále na vodítku, čiže môj pes nemôže dobehnúť k inému psovi, skôr je to naopak, prenasledujú nás psi, ktorých majitelia na nich z 20-tich metrov kričia a pes ich úplne ignoruje (vo väčšine sú to malé plemená psov, nebudem špecifikovať), ale keby sa náhodou niečo stalo, keď tie psi do môjho vyrývajú, kto bude zodpovedný? Iba ja a môj pes... Ja som veľmi dobre pochopila o čo Ti ide a minimálne mne o to isté .... aby majitelia psov mali väčšiu povinnosť a zodpovednosť voči svojim psom ... ale všetci majitelia akéhokoľvek plemena ... keď môžem zákon a základný ľudský rešpekt dodržiavať ja, mal by ho dodržiavať aj majiteľ akéhokoľvek iného plemena, pretože, a ruku na srdce, majitelia malých psov kašlú na ich výchovu, je im ukradnuté, že si ich pes voľne pobehuje aj keď nereaguje na povel a to len z dôvodu, že si povedia, že veď to je malý psík, veď on neublíži ... ja chránim iba svoje práva ako majiteľa, ako človeka a taktiež práva svojho psa, nič viac. A mimochodom, moje zamýšlanie sa je dosť hĺbkové a vždy sa snažím vidieť danú vec z oboch strán. Ďakujem.