Za zmenu názvu PRERUŠENIE tehotenstva na UKONČENIE tehotenstva

Peter Michalik

/ #44 Re: Re: Parlament

2013-02-13 03:40

#41: - Re: Parlament 

Myslim, ze si ma nepochopil. Precitaj si este raz, co som napisal. Tym som nechcel povedat, ze ta zmena o informovani lekarom je nepriechodna, ale chcel som tym povedat, ze neziadame parlament o zmenu zakona a teda parlament s tym nema v prvom kroku nic spolocne. Situacia je taka, ako keby teraz JULS z nejakeho dovodu definoval, ze slovo "ďjeťa" sa od teraz zacne pisat tak ako vidis, tak ked sa bude vyskytovat dane slovo niekde v ucebnici, alebo v zakone, tak sa jednoducho prepise. Mozno sa nasledne zvola formalna schodza parlamentu, kde bude jeden z bodov zosuladenie terminologie s novym skutkovym stavom. Nemenili by sa teda podstaty zakonov, ale by sa len vymenili slovicka za spravnejsie synonyma. Teda, tam by sa uz neprerokovavalo, ci sa to spravi, alebo nie, ale jednoducho za zaklade rozhodnutia kompetentnych odbornikov z JULS by sa len formalne potvrdila zmena. Takto by to mohlo ist. Myslim, ze keby to JULS odobril, tak media by to zacali pouzivat, lebo v spravodajstve sa vyzaduje spisovna terminologia. A to je prvy krocik k tomu, aby sa to dostalo do usi ostatnych ludi a zacalo sa to vseobecne pouzivat.