Petícia proti zavedeniu plateného parkovania na sídlisku Solinky

Quoted post

Milan H.

2013-10-24 21:18

Na stránke mesta sa predvčerom objavila výzva na spracovanie urbanistickej štúdie Centrum Rudiny II - http://www.zilina.sk/index.php?page=ukazoznam&id=1048 .

O takomto centre počujem 1. krát, ale prekvapivo sa to Solinkárov bytostne dotýka !!! Ide totiž o územie medzi Solinkami a Hlinami VI (lúka pri Tescu a Lidli). Nie som architekt, ale ak som dobre pochopil, na voľnej ploche cca 30 000 m2 sa počíta s vybudovaním do 6 000 m2 obchodov + byty a ďalšie prevádzky. K parkovaniu tam píšu "Parkovanie a odstavovanie vozidiel očakávame riešiť tak, aby sa na túto funkciu, podľa možností, nezaberali ďalšie plochy z už obmedzenej disponibilnej plochy centra." - mám iba ja pocit, že tu niekto z ľudí veselo robí idiotov?

Súťaž vyhlasuje spoločnosť ISTROFINAL, a.s. a v texte sa nelichotivo vyjadruje o vybudovaní TESCA a LIDLU ako o necitlivej výstavbe, pričom ale pozemok pod TESCOM vlastní spoločnosť ISTROFINAL ZA, s.r.o. (sídlo rovnaké ako vyhlasovateľ). Spomínaný voľný priestor vlastní sčasti mesto Žilina (okolo panelákov) a väčšinu spoločnosť MYKA spol. s r.o.. Mesto asi s takýmto postupom súhlasí, keďže spolupracuje pri súťaži a MYKA asi tiež nebude proti, aby sa nám tu pred nosom postavila ďalšia zóna obchodu... (aj preto, že má na pozemkoch vedené záložné právo v prospech ISTROFINAL ZA. Hádam by bolo vhodné sa aj s poslancami Hlín spojiť. Jeden z nich (Ing. arch. Dušan Maňák) je aj v porote tej súťaže a zároveň ma písané bydlisko v paneláku hneď pri tom území, tak by na to mohol mať triezvy pohľad. Tá výstavba tam raz isto bude, tak treba s kompetentnými riešiť, nech aspoň dohodnú maximálne budovanie parkovania...

Replies

Hosť

#219 Re:

2013-10-28 12:03:08

#218: Milan H. -

Dnes o 17.00 hod beseda primátora s občanmi na MÚ.