Otvorený list prezidentovi Slovenskej republiky

Otvorený list prezidentovi Slovenskej republiky Petrovi Pellegrinimu k vyšetrovaniu vládneho splnomocnenca MUDr. Petra Kotlára o  situácii v zdravotníctve a škodám spôsobenými predošlými vládami počas pandémie.                                                                                                                                       Bratislava, dňa 10.10.2024

Vážený pán prezident,   My občania Slovenskej republiky a Vaši voliči so záujmom sledujeme vývoj v oblasti prešetrovania okolností počas pandémie so zreteľom na preverenie nakladania s verejnými financiami.

Z doterajších výsledkov prešetrovania MUDr. Petra Kotlára, splnomocnenca vlády sme nadobudli podozrenie, že ani rok od zmeny vlády Matoviča a Ódora, nie je ochota prešetriť nehospodárne financovanie a postupy pri riešení pandémie.

Ako ste sám uviedli v médiách, predošlá vláda v čele, ktorej ste stáli, zanechala verejné financie v dobrom stave. Je preto nanajvýš potrebné zistiť a prešetriť nakladanie s verejnými zdrojmi počas rokov 2020 až 2023.

Hrubé porušovanie Ústavy SR zo strany Ministerstva zdravotníctva, Úradu verejného zdravotníctva a Vlády SR akceptovaním plošného testovania, vyhlášok a obmedzovanie slobody slova a pohybu je neakceptovateľné a trváme na dôslednom prešetrení.

Rozhodne nesúhlasíme s vašim konštatovaním, že to je minulosť a je potrebné sa zaoberať inými dôležitejšími otázkami. 21 tisíc mŕtvych si zaslúži spravodlivosť! Konanie predošlých vlád malo vážne dopady na ekonomiku a čo je najpodstatnejšie, na zdravie a psychiku slovenských občanov. Nemôžeme dovoliť, aby odmietanie lekárskej starostlivosti počas tzv. „pandémie“ a vyše 21 tisíc nadmerných úmrtí ostalo bez povšimnutia a vyriešenia.

Plne súhlasíme s vyjadrením splnomocnenca vlády SR MUDr. Petra Kotlára, v ktorom sa vyjadril, že použitie mRNA vakcín musí byť doložené jednoznačným preukázaním ich bezpečnosti. Požadujeme nezávislé odborné vyšetrovanie a odborné laboratórne rozbory aj s komplexnou analýzou a do doby, kým sa nepreukáže bezpečnosť mRNA vakcín na ľudský organizmus, ich použitie žiadame zastaviť. Rovnako treba zabezpečiť, aby každá šarža týchto vakcín bola pred schválením v ŠUKL analyzovaná v slovenských laboratóriách.

Pokiaľ žijeme v demokratickej spoločnosti, je verejná diskusia vo verejnoprávnych médiách za účasti predstaviteľov z odbornej oblasti s rozličnými názormi na očkovanie a postupy riešenia situácií počas pandémie nevyhnutnou súčasťou vysporiadania sa s týmto závažným obdobím.

Vážený pán prezident,

Dostali ste mandát od väčšiny nezaočkovaných voličov, ale my všetci vaši voliči máme právo na pravdu a faktami podložené závery vyšetrovania nakladania s verejnými financiami počas pandémie. Pretože v opačnom prípade ignorovaním takto závažných informácií sa môžete ľahko stať spoluvinníkom vlády Igora Matoviča a Ódora.

Odmietame niesť bremeno zvýšených nákladov na živobytie bez pomenovania a potrestania vinníkov úmyselného zneužitia funkcie verejno-právneho činiteľa a rozvrat zdravotníctva.

Dosť bolo uťahovania si opaskov a zatvárania si očí pred pravdou!!! Neprávosť a zlo musí byť potrestané, inak sa obráti proti nám.

Ten kto toleruje a akceptuje neprávo je povinný niesť plnú zodpovednosť a znášať jeho následky.

Vážený pán prezident,

Veríme, že si uvedomíte svoje predvolebné sľuby, že budete pracovať pre dobro a prospech občanov Slovenskej republiky a podporíte vyšetrovanie vládneho splnomocnenca MUDr. Petra Kotlára.

S pozdravom

Spolok Archa o.z.

Tea párty Slovensko o.z.

JUDr Katarína Borgiová

Ing. Iveta Michalíková

Doc. Darina Havrlentová

PhDr. Marián Havrlent

Jaroslav Sedlák

Erik Blaško

Peter Chmelo

Ing. Roman Milian

Ing. Vojtecg Incinger

Apolok Archa o.z.    Kontaktujte autora petície

Svojím podpisom súhlasím, že Apolok Archa o.z. bude môcť vidieť všetky informácie, ktoré poskytnem v tomto formulári.

Vašu e-mailovú adresu nebudeme verejne zobrazovať online.

Udeľujem súhlas so spracovaním informácií poskytnutých v tomto formulári na nasledujúce účely: