Neberte nám 2% v mene seniorov na Slovensku!

Screenshot_2024-08-13_at_13.39_.33_.pngVážení občania Slovenskej republiky,

My, nižšie podpísaní, žiadame vládu Slovenskej republiky, aby nepostupovala k zrušeniu asignácie 2% z daní, ktorá je životne dôležitá pre mnoho neziskových organizácií. Naša, Koľko Lásky o.z. je jedna z nich. Každoročne s láskou poskytuje pomoc približne stotisíc seniorom po celom Slovensku. Táto pomoc umožňuje seniorom žiť dôstojnejší a plnohodnotnejší život a mať krajšiu Jeseň Života, pretože si ju zaslúžia.

Na senioroch nám veľmi záleží, a zrušenie 2% by mohlo mať likvidačné účinky na celý neziskový sektor, ktorý hrá kľúčovú rolu v podpore a starostlivosti o seniorov.

Prosíme Vás preto, aby ste sa pridali k našej petícii svojím podpisom. Vaša podpora je nevyhnutná na to, aby sme mohli naďalej pomáhať a zlepšovať životy seniorov v našej spoločnosti.

Ako naše občianske združenie pomáha seniorom aj vďaka 2% z daní? Prinášame Vám napríklad príbeh pani Magdy z Nitrianskeho kraja, ktorá vo svojich 83 rokoch žije v domove seniorov. Pani Magda trpí stareckou demenciou a často prežíva ťažké chvíle plné zmätku a úzkosti. Vďaka nami darovanej terapeutickej bábike z výzvy 'Terapeutické bábiky pre láskyplné spomienky' sa jej stav výrazne zlepšil. Bábika, ktorú pani Magda milujúco nazýva "moja malá Anička", je pre ňu zdrojom útechy a spoločnosti. Pani Magda s Aničkou trávi dlhé hodiny, čo jej pomáha zmierniť pocity osamelosti a úzkosti. Tento jednoduchý dar jej vrátil kúsok strateného pokoja v duši a radosti.

Alebo pán Ján, 78-ročný dôchodca z Prešovského kraja, ktorý už roky trávi Vianoce sám. Vlani prvý krát dostal vďaka našej celoslovenskej výzve 'Koľko Lásky sa zmestí do krabice od topánok' vianočnú krabičku plnú darčekov a pohľadníc od detí. Neveriacky ju so slzami v očiach otvoril pretože už roky žiadny darček nedostal. Okamžite ho zaliala láska, s ktorou ju darcovia pripravovali a priniesli mu tak vianočnú atmosféru, ktorú dlho nepoznal. Darček, ktorý nečakal mu dal nový impulz k radosti a životu.

Toto sú len dva z tisícov príbehov, pod ktoré sa naše združenie podpísalo. Za šesť rokov našej činnosti sme sa dotkli sŕdc viac ako 340 tisíc seniorov na Slovensku.

Podpíšte, prosíme, našu petíciu a pomôžte nám pokračovať v rozdávaní lásky a písaní príbehov ako je pani Magdy a pána Jána. Zachovaním 2% nám a ďalším dôležitým organizáciám na Slovensku pomôžete naďalej fungovať a prinášať viac radosti osamelým seniorom a ľuďom, ktorí to najviac potrebujú.

Ďakujeme za vašu podporu!

Kolektív Koľko Lásky o.z.

Screenshot_2024-08-13_at_13.18_.00_.png

Koľko Lásky o.z.    Kontaktujte autora petície

Svojím podpisom súhlasím, že Koľko Lásky o.z. bude môcť vidieť všetky informácie, ktoré poskytnem v tomto formulári.

Vašu e-mailovú adresu nebudeme verejne zobrazovať online.

Tieto informácie nebudeme verejne zobrazovať online.

Udeľujem súhlas so spracovaním informácií poskytnutých v tomto formulári na nasledujúce účely: