Petícia Jurigovo námestie na DKR

Kontaktujte autora petície

Elektrickova trat bola odjakziva hlavnou nosnou komunikaciou

2024-10-04 04:21:55

Priatelia,

uz z projektu sidliska vyplyva zasadne postavenie elektrickovej trate ako je zdoraznene v Registri modernej architektury SAV. Dvojurovnove riesenie  komunikacii bolo organickou myslienkou konceptu

Hlavnou komunikačnou osou obytného súboru je Karloveská ulica s električkovou traťou, ktorá predstavuje nosnú mestskú hromadnú dopravu tejto časti mesta. Na Karloveskú ulicu sa organicky napájajú uzly občianskej vybavenosti, pri ktorých sa uplatňuje princíp dvojúrovňovej segregácie pešej a automobilovej dopravy. Architekti navrhli sídlisko ako výrazne gradujúcu hmotovú kompozíciu, pričom sa im podarilo vytvoriť jedno z priestorovo najrozmanitejších sídlisk v meste. Charakteristickou figúrou urbanistickej štruktúry je blok s pôdorysom v tvare U. Tvoria ho dva štvorposchodové bytové domy, ktoré vymedzujú špecifický poloverejný vnútroblokový priestor. Určitým náprotivkom blokov sú vyššie doskové bytové domy postavené v ich bezprostrednej blízkosti. Rozmanitosť prostredia dotvárajú skupiny dvoch až troch výškových bodových domov, ktoré pôsobia v rámci sídliska ako kompozičný akcent a orientačný prvok.

Ivan Matusik, Razzle

Zdieľajte túto petíciu

Pomôžte tejto petícii získať viac podpisov.

Ako prezentovať petíciu?

• Zdieľajte petíciu na svojej nástenke na Facebooku a v skupinách súvisiacich s témou vašej petície.
  • Kontaktujte svojich priateľov
    1. Napíšte správu, v ktorej vysvetlíte, prečo ste túto petíciu podpísali. Ak ľudia pochopia dôležitosť témy, je väčšia pravdepodobnosť, že petíciu podpíšu.
    2. Skopírujte a vložte webovú adresu petície do vašej správy.
    3. Odošlite správu prostredníctvom e-mailu, cez SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram a LinkedIn.