Petícia za zvýšenie rodičovského príspevku a prídavku na dieťa!

Hosť

2016-01-08 18:48

Treba podporiť maminky,aby si nemuseli požičiavať na plienky,mliečko,oblečenie.Všetko pre detičky je neúnosne drahé,a veľa mamičiek nemá rodinnu ktorá ju podporí,musí živoriť,a veľa detí nemá ani základné potraviny.

Hosť

2016-01-08 18:58

Pretoze je to smiesna suma a neda sa s nej fungovat.Vsetko ide na maleho a mne nezostane ani cent.Keby nemam priatela ktory je zamestnany tak by sme urcite nevyzili.Nechcem si ani predstavit ako to zvladaju slobodne mamicky ktorym oteckovia ani neprispievaju....

Hosť

2016-01-08 18:58

Pretoze chcem aby mamicky dostali viac peniazkov ...
Nabrúsená

2016-01-08 19:05

Američania sa rozhodli,že my si kúpime vrtulníky za nehorázne prachy a to bez výbav,y ktoré navyše nesmú stáť vonku, čiže k nim bolo treba aj hangár, tiež za nemalý peniaz a v konečnom dôsledku sú nám tie vrtulníky na.... Ideme prijímať imigrantov miesto toho, aby sme podporili našich občanov, občanov, ktorí sú schopní okamžite sa začleniť, ale u imigrantov to bude možno pri ich 3,4,5.. generácii - ak vôbec. Dovtedy nás budú stáť ďalšie peniaze! A kto zas utrie hubu????? My! OBČANIA SLOVENSKEJ REPUBLIKY! Podať pomocnú ruku? Prečo nie. Ale tam u nich, nie u nás a na úkor nás!!! Vychovávať voličov máme, ale kto nám s tým akože má pomôcť? A keď si chcú dvaja ľudia vytvoriť kompletnú rodinu, tak je s tým problém, prečo??? Keď sa jeden hlupák nestará o svoje dieťa a nemá oň záujem, prečo je problém, aby mu ho nahradil muž, ktorý sa oň stará??? Prečo, prečo, prečo? A do nekonečna len problémy a zdieranie... Ale vychovávaj.... Hanba...

Hosť

2016-01-08 19:20

Lebo sa nedá vyžiť s rodičovského príspevku

Hosť

2016-01-08 19:25

Pretoze nie kazda slobodna mamicka ma take stastie ako som mala, ze som mohla popri poberani rodicovskeho prispevku pracovat z domu, najprv na polovicny uvazok a potom na plny a maleho dat do statnej skolky. Vacsina povolani sa z domu robit neda!!! A dostat dieta do 3 rokov do statnej skolky je tiez len o znamostiach...bohuzial...slovenska realita.
Xénia

2016-01-08 19:28

Pretoze sa nachadzam v uplne rovnakej situacii ako vsetky matky ktore sa snazia vyzit z tejto ubohej almuzny.Hlavne, ze chceme aby sa porodnost zvysovala a toto mame za to ze sme 24 hodin k dispozicii nasim detom.Ten,resp. (tì) kto odsuhlasil (i)tento ubohy prispevok podla mna nema (ju)deti alebo je taky sobec a nedokaze a nechce absolutne pochopit o com je starostlivost o dieta.Nehovoriac o tom ze ze zeny ktore su na RD nemaju narok ani na to aby boli chore a poberali PN resp. aby sme sa nedajboze stazovali na bolesti chrbtice alebo mali nieco zlomene.Vsade vam povedia : "A co chcete ved ste na rodicovskom"!Tak funguj chces nechces mozes-nemozes.MUSIS!!! Skuste si toto vsetko za 203 eur frajeri.Dakujem pekne.

Hosť

#308 Re:

2016-01-08 19:33

#4: jankadn -  

presne ja tiez na dve deti dostavam jeden prispevok, je to smiesne !!!

Hosť

2016-01-08 19:47

Som tiez na materskej a z tych mali penazi sa neda proste vyžit

Hosť

2016-01-08 19:48

Každý rodič, ktorý je na rodičovskej dovolenke (či už je to matka, alebo otec) si rozhodne zaslúži vyšší rodičovský príspevok. Ak by bol vyšší, mnohí z rodičov by nemuseli nastúpiť tak skoro do práce z dôsledku nedostatku finančných prostriedkov a mohli by byť so svojimi deťmi na rodičovskej dovolenke dlhšie.

Hosť

2016-01-08 19:48

Pretože mám dve malé deti a rodičovský príspevok nepokrýva ani základne potreby pre jedno dieťatko.

Hosť

2016-01-08 19:49

Tiez som slobodna matka s tromi maloletymi detmi na rodicaku,bez pravidelneho vyzivneho!

Hosť

2016-01-08 20:00

Som matkou dvoch deti. Teraz v januári mi končí materská a začína rodičovský príspevok. Nerozumiem ako a prečo je to tak, že po 8 mes.sa zníži materská keď dieťa rastie, potrebuje aj naďalej oblečenie a okrem iného práve teraz začne viac papať ako doteraz. Ja svoje dieťa kojím a som tomu veľmi vďačná. V prvom rade kvôli dieťaťu ale aj viem, že umelé mlieko nie je lacná vec. Preto stále sa zamýšľam, z akého dôvodu sa zníži suma rodičovského keď matka má viac výdavkov na dieťa keď je staršie???

Hosť

2016-01-08 20:02

Som mamickou 2,5 rocneho dievcatka...preto som podpisala tuto peticiu...a viem čo všetkobsom jej chcela dopriať a nemohla som.
203 eur????
Hanba....

Hosť

2016-01-08 20:05

Mam dve deti do 3 rokov a poberat na obe 203 e plus 2x pridavky je smutne. Neexistuje aby z toho obe deti vyzili a kde som ja?? 

Hosť

2016-01-08 20:11

Kráľovicova lucia

Hosť

2016-01-08 20:19

Jednoducho nesúhlasím s výškou rodičovského príspevku, sme mladá rodina s jedným 8 ročným synom a 9 mesačnou dcérkou, žijeme na východe Slovenska , manžel zarobí smiešnych 500 eur, bývame vo vlastnom, platíme pravidelne inkaso, poplatky za bývanie, splácame úver na byt. Ja som mala síce dobré zamestnanie v štátnej správe, ale zatial nemám možnosť vrátiť sa do práce ani by som nechcela, chcem byť s malinkou co najdlhšie doma, no ale pri takejto výške rodicovskeho príspevku to dlho nepôjde....
mmm

#318 Re:

2016-01-08 20:20

#1: -  

z tej smiešnej sumy slobodna mamička nema šajnu ani najom zaplatit a nie to este uzivit dieta ktoru matku zamestnaju ked dieta nastup do skoly a kazdy druhy tyzden je doma ?a plate najim sztravu hygienu a drahe lieky nic nam nedate radsej stat podpori cudzie krajiny ako nas !!!!!!! su mamicky co zobru aby deti uzivili, slapu kradnu atd.... k tomuto vediete tento stat ? no to uz je len krasa mamicky sa vesaju a vy este v spravach dat ze je malaa porodnost a naco sa maju deti rodit do tejto biedy???aby sa trpili materke zvysite a rodicovske nehate rovnake oco sme horsie deti mame vsetke rovnake co potrebuju jes!!!!!

neprajem zazit jedneju v state to co prezivaju matky ked nemaju co dietatu dat jest chodit po socialkach a dramkat almužny a kukaju na vas a komunikuju jak zo sockou !!!

Hosť

2016-01-08 20:22

Pretože 203 eur je úbohé. ....z 203 eur živím seba aj dieťa a manžel je stále preč z domu aby sme mohli aspoň zaplatiť všetky šeky co mame.....Preto podpisujem tu petíciu aby sa aj ty pani co o nás rozhodujú si uvedomili ze aj naše deti potrebujú otca a mi slušne žiť!

Hosť

2016-01-08 20:33

Podpisala som ju preto lebo tiez poberam rodicovsky prispevok a je to bieda.uboha suma s ktorej velmi tazko uzivim svoju 8 mesacnu dcerku kedze manzelov plat nam nestaci a musime platit hypoteku tak sme odkazani na pomoc nasich rodicou...

Hosť

2016-01-08 20:34

Škoda,že sa táto petícia neobjavila už skôr...veď je to výsmech všetkým mamám žiť z tejto trápno-smiešnej sumy!!! A páni politici si odklepnú štedré prémie a Robko zvýši dôchodcom decembrový dôchodok,aby ho mal kto vo voľbách voliť...aký vianočný príspevok dostali matky????Aký pán premiér???Hanba vám!!!
Ďakujem tejto žene,že sa nebála ozvať sa verejne za nás všetky.

Hosť

2016-01-08 20:38

Pretoze sa z 236 eur na mesiac neda vyzit!!!!!!

Hosť

2016-01-08 20:43

Chcem aby matky a zároveň aj ich deti žili a nie živorili.

Hosť

Lebo chcem aby aj nam zvysili rodicovsku my sme tiez matky,hanba na Sr.nikde inde tolko nedostanu ako tu na SR.velmi smutne :'(
Brdko

Som matka na md s dvojickami a keby manzel nepracoval nedalo by sa vyzit s tych ich 300€ co poberam za dve deti. Pan premier mozte sa hanbit a priala by som Vasej pani manzelke vyzit z takej almuzny ale bez vasho kraaalovskeho platiku. Je to ubohe ako si nas stat vie ocenit matky na md...:-( :-( :-(