ROVNAKÚ ODMENU ZA PRACU - ako v Nemecku.
Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií ROVNAKÚ ODMENU ZA PRACU - ako v Nemecku..
Hosť |
#1512016-05-12 04:29Lebo chcem zit dostojnejsie a chcem lepsiu buducnost pre svoje deti |
Hosť |
#1522016-05-12 04:32Pre lepsi zivot na slovensku myslime na nase deti a ich deti..... |
Hosť |
#1542016-05-12 05:36Pretoze na svojom vlastnom priklade viem, ake je tazke vyzit zo slovenskeho platu. 7 rokov som pracovala v Rakusku ako opatrovatelka, aby som uzivila svoje tri deti, seba, mohla platit byt a sliusne zit. Za tu dobu mi usli najdolezitejsie veci mojho zivota. Nebola som synovi na maturitnom vecierku, moja najmladsia dcera o ktoru sa starali starsi surodenci ochorela, nikomu neprajem pocut nase vecerne telefonaty, kedy mi plakala do telefonu, aby som ju prisla prikryt, alebo aspon dat bozk na lice na donru noc. Ked ochorela, na liecenie s nou musel ist ako doprovod jej brat, lebo ja som mala prave turnus v Rakusku. Zo vsetkeho toho stresu ochorela a musela som ostat doma. Som na urade prace, beriem davky v hmotnej nudzi vo vyske 140 eur ! A vyzivne na najmladfsiu dceru 80 eur. To je cely moj prijem, z ktoreho platim byt 220. Dostojny Zivot je prec. A viem, aku pomoc maju osamele matky s detmi v Rakusku aj v Nemecku. Aku maju moznost na polovicny uväzok za plny plat, ako im stat pomaha, ak nemaju na chladnicku ci postel. Preto je uz nacase urobit zmenu, sme v Eu unii, no zijeme ako ludia niekde v Afrike. |
Hosť |
#1562016-05-12 06:55Preco som podpisala peticiu? Lebo je to jedna katastrofa ako zijeme na slovensku,ako nás Nemci zdieraju, aj ostatny zamestnavateli, ked clovek dostane vyplatu po celom odpracovanom mesiaci a od unavy pada, tak sa mu zdvihne tlak a place, ako poplatit vsetko a prezit do dalsej vyplaty, ja som zila v zahranici a sama viem, ako sa zije z vyplaty tam a ako teraz na slovensku,to sa neda ani slovami opisat, od kedy som sa vratila na Slovensko zijem v jednej psychickej katastrofe, to sa tu neda zvladnut z vyplatou 350 eura, zaplatim vsetko, co mam a koniec, ostane mi tak 20-30 eura na vsetko ostatne, clovek sa utrapi k smrti zo Slovenskeho zivota. Je tu jedna velka nespravedlivost, hlavne, ze vlada ma plne vrecka, mna to uz prestava vsetko bavit, uz som neni taka vesela osoba ako som bola, som stale doma a v praci a nikde uz nechodim, a sa to zacalo prejavovat uz aj na zdravi,aj my Slovaci mame pravo na dobry zivot, a preto som podpisala túto peticiu. |
Hosť |
#1582016-05-12 07:55Neviem dalej takto zit pracujem ako otrok snazim sa poctivo zit ale tento stat mi to neumoznuje na zaklade tohto systemu som sa dostala do exekucnej laviny a nemam sancu sa z nej dostat,nie su to ziadne pozicane peniaze na darceky alebo dovolenky jednoducho neschopnost zo zarobenych peniazi uspokojit poziadvky urcitych spolocnosti ktore nemaju hranicu zdierania a a velkorysost nasej vlady ktora dala pravomoc urcitym instituciam,zdierat ludi,nemaju hranicu je to velmi smutne ze clovek ktory poctivo pracuje nema niekedy ani co do ust preto treba vazne nieco urobyt nieco s tymto systemom, |
Hosť |
#1592016-05-12 08:49Uz som unavena zo zivota v zahranici,chcem pracovat na Sk za adekvatne ohodnotenie a travit svoj cas so svojou rodinou... |
Hosť |
#1622016-05-12 19:11Preto lebo žijem už dlhé roky bez manžela ktorý pracuje v zahraničí aby zarobil a užíval rodinu tuku nás na Slovensku sa to nedá je bieda nízke príjmy Mladí ľudia sa nemôžu zosobasit lebo nemajú kde bývať a začo si kúpiť byt keď banke nebude postačujúci príjem na hypotéku Aja by rada bola keď by som mala muža doma a boli by sa rodina |
Hosť |
#1632016-05-12 21:19Ja som zamestnaná a mám aj vedľajší prac.pomer dohodou.Mám 14 ročnú dcèru a 25 ročnèho syna na invalidnom dôchodku.Oni by ma viacej potrebovli doma,kde ja len skoro prespávam,aj tak nám peniaze nestačia do výplaty,lebo splácam ešte aj úver.Ja som si nikdy nemohla dovoliť byť doma ani s mentálne postihnutým synom,lebo z tých peňazí by sme nevyžili.Smutnè že tak žijeme! |
Hosť |
#1642016-05-13 04:21Myslim,ze len do poctu,neverim ze by sa nieco pohlo a kor v tejto situacii, ktora nastala v Europe. Slovensko je krajina kde drzime ,,hubu,,a krok,neverim tu nicomu,kto je pri hrante ten sa ma,ale obycajny clovek uz pomali nebude mat co dat do ust,ked chce mat strechu nad hlavou,myslim starsich,lebo ti mladi nebudu mat ani tu strechu... |
Hosť |
#1662016-05-13 06:05Podpísal som ju preto,lebo od revolúcie sa nič nezmenilo v tomto štáte,a politici hrabu len pre seba,vsade sama korupcia a na nás bežných ľudí sa z vysoká série.....len vymýšľajú ako nás vyžmýkať, za nezaplatenie daní vás zatvoria pomaly na sto rokov,ale vrah dostane 8,aj to po polke trestu ho pustia......kde to žijeme!!!???? A vsetci sa tvária aký sú spravodlivi,ale okrádajú ako sa dá....už nestačia im tisíce,ale milióny.... Škoda slov...vieme ako to na Slovensku chodí... Ďakujem ľuďom ktorí rozbehli túto petíciu...snáď sa s tym niečo pohne.. |
Hosť |
#1692016-05-13 14:46lebo ked sme vjednom spolocenstve v eu tak mame mat rovnake podmienky na zivot ako napr.rakusko,nemecko.. |
Hosť |
#1702016-05-13 15:28Zaslúžime si mzdu ako má Nemecko. Nenechajme sa vykorisťovať Slováci a budme hrdý na svoju prácu ale aj na mzdu ktorú dostaneme. 320 euro mzda je výsmech celému Slovensku!!!!! Do štrajku treba ísť znovu do ulíc!!!! |
Hosť |
#1712016-05-13 20:15Lebo človek keby pracoval na Slovensku tak sa cítim ako žobrák vo vlastnej krajine !!! Zákonník prace zvýhodnuje zamestnávateľov nie tých čo vytvarajú hodnoty a zisky daným podnikom a nadnárodným korporáciam !! Robotník je odsunutý do zabudnutia !! Odbory pre robotníkov nerobia absolutne nič !!!...absolútne žiadne zastúpenie pracujúcich ľudí za účelom zlepšenia pracovných podmienok a samozrejme zvýšenie ohodnotenia !! kariérny rast je u nás nepoznaný !! minimálne alebo žiadne výhody zamestnancov na jednej pozícii bude pracovať roky a nikde nenapreduje...nevážia si ludí čo pre firmy pracujú cele desaťročia...namiesto toho aby takého človeka povýšili na vyššiu funkciu tak ho radšej prepustia a zamestnajú za jeho mzdu dvoch nových s minimálnou mzdou !! .. |
Hosť |
#1722016-05-14 08:49lebo zijeme ako zobraci,z vyplaty do vyplaty..zarobim cca 450 eur a z toho ide 300eur len na mesacne platky..kde je strava,lieky,potreby do domacnosti...a pod.niekto si zije z niekolko tisic eur..vlada povie sme tu preludi...g.r..a by som z tychto reci |
Hosť |
#1732016-05-14 08:57Roky robím v rakusku, lebo manzel je na invalidnom dochodku a dostava asi okolo 170 € a inkaso je okolo 260€ ,ale cim som starsia tak uz by som si chcela najst pracu doma a zit zo svojimi blízkymi ale to sa asi nedočkáme. |
Hosť |
#1742016-05-14 09:16Každý mesiac odchádzam od rodiny 1500km za prácou, je to vyčerpávajúce nielen z hľadiska cestovania ale aj z psychickej stránky. Bola by som rada keby si tam ľudia hore na západnom Slovensku niekedy mysleli aj na východné slovensko a to hlavne na úplný východ nie len po Košice ale aj ďalej . Mi z okolí Čierna nad Tisou, Kráľovský Chlmec by sme tiež chceli nielen zarobiť ale mať aj dôstojnú prácu , ja ako predavačka v Lidl som zarábala v čistom 270 mesačne preto som bola nútená nájsť si prácu v zahraničí , ale každý odísť nemôže ostatný tu živoria z mesiaca na mesiac. Aj keď tu najde prácu ale za almužnu , lebo tu nikto žiadny súkromník nezaplatí viac ako 300 eur na mesiac, a keď sa to nepáči tak povie zbohom, na tvoje miesto mám 100 takých žobrákov ako si ty! Ja by som radšej pracovala na slovensku a platila odvody do štátnej kasy ale pokiaľ si politici môžu dovoliť bezcharakterne brať také výplaty a pre ostatných hádžu zo stola iba zvyšky aj dá sa povedať iba po psoch zvyšky, tak dovtedy slovensko bude živoriť!!! a bude mať také dlhy voči ostatný krajinám, že to nesplatí ani do konca sveta. |
Luboš Gdovin |
#1752016-05-14 11:20Nerozumiem ludi ktory sa tu boja ukazat pod podpisom svoje meno .Čo sa bojite že vas zabiju.Ono je lepšie byt niekedy mrtvy než byt cely život otrokom.Otročit na ine narody ktorych hlavne motto je:Dajte nam ludí my to urobime alebo nie je doležite kolko toho urobiš hlavne je byt pri odmenovani.Robit na ludí ktory čakaju než im prinesie hrdost nejaky hokejista ,tenista ,futbalista pretože svoju vlastnu nemaju .Dokažu sa akurat z inych smiat a pritom si nedokažu sami ani zadok poriadne utriet.Držme spolu a nikto nas neporazí. |
|
Povedzme nie urážkam a ponižovaniu žien
ŽIADOSŤ O ODVOLANIE JÁNA MIKASA Z POZÍCIE RIADITEĽA "ÚVZ"
Osobnosti protestujú proti vystúpeniu predsedu vlády SR Róberta Fica v ruskej televízii
Petícia za zníženie platov a paušálnych náhrad poslancov NR SR
Je tu niečo, čo chcete zmeniť?
Zmena sa nestane tým, že zostaneme ticho. Autor tejto petície sa postavil a podnikol kroky. Spravíte to isté? Vytvorte petíciu a začnite so spoločenským hnutím.
Začnite svoju vlastnú petíciuIné petície, ktoré by vás mohli zaujímať
Stojím za lekármi
2467 Vytvorené: 2024-12-09
Sme proti novému cenníku MHD V PREŠOVE
586 Vytvorené: 2024-12-05
PETÍCIA za neodkladnú realizáciu hĺbkovej obnovy budovy ZŠ na Majerníkovej 60 v Bratislave
918 Vytvorené: 2024-12-05
Výzva na vyjadrenie podpory výsledku výberového konania na pozíciu riaditeľa Divadla Andreja Bagara v Nitre.
1242 Vytvorené: 2024-12-04
Petícia za zrušenie sankcií proti Ruskej federácii
3619 Vytvorené: 2024-11-09
Petícia za zákaz psov v osadách na celom území Slovenskej republiky.
22397 Vytvorené: 2021-01-17
Odstránenie symbolov zločinného komunistického režimu z námestia v centre Prešova
261 Vytvorené: 2024-11-25
Nesúhlas so zahraničnou politikou premiéra Slovenskej republiky Roberta Fica
871 Vytvorené: 2024-11-02
Predmet petície: Zmena zákona č. 56/2012 Z. z. o cestnej doprave – pravidiel podnikania v taxislužbe
214 Vytvorené: 2024-08-13
Osobnosti protestujú proti vystúpeniu predsedu vlády SR Róberta Fica v ruskej televízii
6400 Vytvorené: 2024-11-01
BRATISLAVA REFERENDUM - PETICIA Predcasne Komunalne volby v Bratislave/Miestne Referendum
523 Vytvorené: 2023-09-07
Peticia za 1 parkovaciu zonu
324 Vytvorené: 2023-07-07
Odvolanie Matúša Valla z funkcie primátora mesta Bratislava
1008 Vytvorené: 2020-10-09
ZA OKAMŽITÚ NÁPRAVU DISKREDITÁCIE MENA pána Miloša Zverinu, o.z. SLAVICA a spol.
125 Vytvorené: 2024-11-05
Petícia za vyriešenie dopravnej situácie na kruhovom objazde v Bardejove
863 Vytvorené: 2024-10-17
Petícia za rozšírenie modernej liečby pre pacientov s cystickou fibrózou - aby lieky KAFTRIO/KALYDECO® boli hradené z verejného zdravotníctva.
7011 Vytvorené: 2024-10-07
Otvorený list predstaviteľom EK na podporu krokov vlády R. Fica
6484 Vytvorené: 2023-12-12
Za zachovanie študijných a učebných odborov „Ekonomické a administratívne služby v podnikaní“ a „Murár/Murárka“ na Strednej odbornej škole služieb a lesníctva v Banskej Štiavnici.
497 Vytvorené: 2024-11-28
Stop nespravodlivému trestaniu vodičov – za rozumný prístup k THC.
14 Vytvorené: 2024-12-08
Na obranu kultúry
187469 Vytvorené: 2024-08-06