Podpisová akcia za pokračovanie saleziánov v Šaštíne-Strážach

Hosť

2016-04-20 21:41

Chcela by som,aby Saleziani pokracovali vo svojej cinnosti v Sastine.

Hosť

2016-04-20 21:43

Tesim sa tejto iniciative.

Hosť

2016-04-21 07:41

V našom "záhoráckom" regióne má cirkevné školstvo veľmi malé, skoro žiadne zastúpenie. Je veľmi potrebné, aby naše deti boli formované aj inštitúciou školy, ktorá pomáha rodine aj vo vedení po ceste viery!!! A saleziáni ako rehoľa majú k deťom, mladým veľmi blízko. Páči sa mi ich charizma, odkaz dona Bosca, Filipa Neriho... V Šaštíne zohrali nezastupiteľnú úlohu a veľmi sme sa ako rodičia tešili až deti dorastú do stredoškolského veku a budú môcť navštevovať Gym. v Šaštíne!!!

Hosť

2016-04-21 17:32

Saleziani spravuju farnost Sastin-Straze velmi dobre,kedze je tu Narodna bazilika,ktoru navstevuje vela mladych ludi,ich cinnost je v Sastine velmi dolezita.

Hosť

2016-04-21 20:03

Lebo je od Boha!

Hosť

2016-04-21 20:57

Dobre dielo treba zachovat a podporit, a nedovolit, aby sa znicilo mnoho rokov budovane duchovne bohatstvo, ktoreho hodnota sa neda hmotne vycislit! Prosim za kompetentnych jednat v tejto zalezitosi, aby sa nechali inspirovat Duchom Svatym a hladali sposob, ako by to vsetko dobro mohlo fungovat nadalej, ved nasa zodpovednost pred Bohom je velka!
R

2016-04-22 11:57

Načo prosím robíte podpisovú akciu, keď oni sami požiadali o ukončenie správy a odchod zo Šaštína-Stráží? Treba si pozorne prečítať tlačovú správu KBS.

Andrej Vajči
Autor petície

#8 Re:

2016-04-22 12:44

#7: R -  

Načo prosím robíte podpisovú akciu, keď oni sami požiadali o ukončenie správy a odchod zo Šaštína-Stráží? Treba si pozorne prečítať tlačovú správu KBS.

Radi by sme týmto vyjadrili svoj názor a verím že mnohí to s radosťou privítajú.

Hosť

#9 Re: Re:

2016-04-22 12:50

#8: Andrej Vajči - Re:  

Je to milé a pekné, ale nič to už asi nezmení. Saleziáni sa sami rozhodli a požiadali o ukončenie pôsobenia v Šaštíne.

Hosť

2016-04-22 13:05

Saleziáni urobili na tomto mieste, teda v Šaštíne veľmi veľa dobra. Keby napísali mnohí aspoň jeden skutok pomoci ktorá sa im dostala od saleziánov bola by z toho nie jedna kniha ale stovky..púte zamerané pre všetkých, spovedanie, letné tábory, výlety pre mladých a ešte omnoho viac. V mojom živote sa k tomuto miestu viažu tie najkrajšie spomienky..lebo aj ja som bola mladá a saleziáni mi ukázali v živote smer.Neviem, kde by som dnes bola bez nich. Prosím kompetentných, prosím nášho Boha nech toto požehnané miesto zachová spolu so saleziánmi ktorí k tomu miestu patria.Mária

Tento príspevok bol odstránený jeho autorom (Show details)

2016-04-22 13:12

Hosť

#12 Re: Re:

2016-04-22 13:13

#8: Andrej Vajči - Re:  

Preto to robíme, lebo cítime, že je to len rešpektovanie sľubu poslušnosti a nevidíme za tým radosť z ukončenia tohto strediska...treba sa zamyslieť, že to nie je také jednoznačné, ako sa na prvý pohľad zdá. Skúste vidieť niečo aj medzi riadkami:)

Andrej Vajči
Autor petície

#13 Re: Re: Re:

2016-04-22 13:29

#9: - Re: Re:  Je to milé a pekné, ale nič to už asi nezmení. Saleziáni sa sami rozhodli a požiadali o ukončenie pôsobenia v Šaštíne.

Lk 17, 6 

Tento príspevok bol odstránený jeho autorom (Show details)

2016-04-23 06:47

Hosť

2016-04-24 06:28

Nakoľko mám vnučku,ktorá by mohla na budúci rok navštevovať toto gymnázium,O tomto gymnáziu išli samé dobré referencie a deti,ktoré končili na tomto gymnáziu sa veľmi dobre uchytili na rôznych vysokých školách .
Gusto

2016-04-24 10:04

Saleziáni sa dlhšiu dobu modlili k Bohu, aby im dal múdrosť pri rozhodovaní sa, či zostať v Šaštíne, alebo odísť. Nebolo to rozhodnutie zo dňa na deň. Boh dal nakoniec do sŕdc saleziánom rozhodnutie aby odišli. Ak sa dnes spisuje takáto petícia, môže to mať tri dôvody.

1. Buď spochybňujeme Boha a podozrievame ho, že sú mu ukradnuté nejaké modlitby saleziánov,

2. alebo spochybňujeme sleziánov a ich vnímavosť na Boha a teda na Božiu vôľu v tejto veci.  A podozrievame ich, že rozhodli bez Boha,

3. alebo spochybňujeme svoju vlastnú vieru a neveríme, že by modlitba seleziánov mohla byť účinná.

Nezdá sa vám trúfalé spochybňovať Boha, respektíve napojenosť saleziánov na Boha? Posledný dôvod radšej nekomentujem.

Hosť

2016-04-24 10:27

Lebo som presvedčený o tom, že saleziáni do Šaštína patrili a stále patria.

Hosť

#18 Re:

2016-04-24 14:14

#16: Gusto -  

Suhlasim. Tiez nechapem tuto podpisovu akciu ked rozhodnutie padlo.

Hosť

#19 Re:

2016-04-24 15:20

#16: Gusto -  

...predstavte si, že existuje ešte jeden dôvod, pre ktorý to robíme...

Gusto

#20 Re: Re:

2016-04-24 16:02

#19: - Re:  

???? Aký ????

Andrej

#21 Re: Re: Re:

2016-04-24 19:16

#20: Gusto - Re: Re:  

Napriklad. Z lasky  a vdaky k nasim otcom. Nepoznam dobre dieta ktoremu by brali otca, a ktore by si povedalo tak je to dobre je to Bozia vola. Aj kral David sa postil a prosil Boha za to aby nechal jeho dieta zit, ked jeho diet a zomrelo prijal to. Tak ako sme ochotni to prijat aj my.

Gusto

#22 Re: Re: Re: Re:

2016-04-24 19:43

#21: Andrej - Re: Re: Re:  

"Kráľ Dávid sa postil a prosil Boha." Áno, a za tým nasledovala dôvera. Mnohí sa postili a modlili aby rozlíšili vôľu Boha aj v tejto veci. Postili sa a modlili aj autori petície? Lebo saleziáni to robili minimálne od októbra minulého roku. A Boh im dal túto vec rozlíšiť. Čo majú teraz robiť? Zmeniť rozhodnutie na základe petície a vykašľať sa na to čo im v tejto veci hovorí Boh? To vážne? To nie je iba rozhodnutie predstaveného dona Ižolda ani generálneho predstaveného v Ríme, to je aj rozhodnutie všetkých saleziánov na Kapitule v Čičmanoch. Oni sa tak ako Dávid za túto vec dlhodobo modlili a vy? Od Abraháma chcel Boh aby dokonca zabil svoje dieťa a Boh ho požehnal práve preto, že Boha povýšil nad dieťa. Ani Ježiš, ani Sedembolestná zo Šaštína neodchádzajú. A ak odchádza niekoľko saleziánov, tak si zrátajme, koľkí sa za tie roky už prestriedali. Koľkí priebežne odišli? Ale prišli iní, nie? Aj teraz prídu iní. Zrejme to už nebudú saleziáni, ale prečo nedôverujeme Bohu, že pošle takých, ktorí prinesú nové požehnanie pre Šaštín?

Hosť

2016-04-24 19:52

Lebo mi záleží na mladých ľuďoch, ako vyrastajú, aké majú životné hodnoty. A tam ich podporujú len v dobrých veciach.
Andrej

#24 Re: Re: Re: Re: Re:

2016-04-24 21:35

#22: Gusto - Re: Re: Re: Re:   Oni sa tak ako Dávid za túto vec dlhodobo modlili a vy?

Skutočne si vážim, že to bolo tak ako píšete. Áno aj my sa modlíme a postíme za duchovních odcov, žiaľ na tento vami spomínaný úmysel nám to nebolo umožnené. Lebo sme o ničom takom nevedeli. A verte mi, že by sa našlo množstvo veriacich ktorí by to s radosťou urobili.  Skutočnosť že ľudia vyjadrili pravdivú tužbu svojho srdca neznamená, že niesú ochotný podriadiť sa Božej vôli.  Ide o hlboké vyjadreie nasich sŕdc. Ja osobne túžtim aby to bola "Božia vôla" a nie "Božie dopustenie". Ak nieje jasné o čo ide zo znenia tejto podpisovej akcie potom je to nedorozumenie, lebo nikde nieje ani najmenší náznak že sa tu podpísaní ludia nechcú podriadiť Božej vôli. Tak prosím nestavajte nás do tejto pozície.

Gusto
Hosť

#25 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-04-25 06:00

#24: Andrej - Re: Re: Re: Re: Re:  

A nestačí, že sa modlili saleziáni? Keďže oni boli postavení pred to rozhodnutie. "ja osobne túžim aby to bola "Božia voľa" a nie "Božie dopustenie"." No z tejto vašej vety sa zdá, že neveríte v správne rozlíšenie Božej vôle saleziánmi. Ale to je potom presne to čo som napísal ako druhý dôvod. Ale takto vnímať saleziánov by som si ja nedovolil. Spochybňovať ich duchovnosť a napojenie na Boha je, poviem to jemne, nepekné. Voči nim. A to chcete, aby v Šaštíne zostali...