Nebuďme psími rasistami
Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií Nebuďme psími rasistami.
Hosť |
#376 Re: Iba tak2012-09-26 14:33Definuj pomenovanie "bojove plemena". Je to aj dlhosrsty jazvecik, ktory ma uhryzol ked som bola mala? Dakujem |
Jon |
#377 Re: zakladny vycvik2012-09-26 14:35dobre pisas...akurat ze ten mensie psy su neni zaradene medzi bojove plemena a tak to je OK...ked uhryzne bojove plemeno tak sa to hned rozmaze a nafukne do extremou........pisal som ze treba aby sa k tomu vyjadrili aj samotny lekari a vetrinari a z toho bilancovat ktore psy najcastejsie utocia..... |
Hosť |
#378 David2012-09-26 14:36Aky KOKOT tento zakon vymyslel...preboha ludia spamatajme sa. |
ze prezivka |
#379 mi vadi 'prezívka', 'mi' v prvej osobe mnozneho cisla a 'neziaduci' bez dlzna a ine pravopisne chyby2012-09-26 14:42Seriózne vyzerajúca petícia by nemala obsahovať pravopisné chyby. ‘Výcvik’ a inteligenčný test by mal byť povinný pre každého chovateľa bez ohľadu na rasu a veľkosť. |
Sabro |
#380 Blby zakon2012-09-26 14:43... vlada by mala riesit naozaj podstatne veci a nie sa montovat do psov. Pan Jahnatek je naozaj odbornik na slovo, neviem skade prisiel na to ze prave Pitbul a Bandog su zavadne pre nasu bananovu republiku. Pan asi hodne mluvi ale nic neumi. Je to ubohos. Odklanat pozornost verejnosti od problemov ako su ciganska chatra, stale narastajuce poplatky a stupajuca nezamestnanost a mnoho dalsich. Sam zakon protireci vo viacerich bodoch. A tvrdenie ze to nebude mat dopad na podnikatelsu cinnost je odveci, nakolko co sa stane z chovn.satanicami ked ich zrusia? vratia im peniaze alebo co ? Ja sam chovam uz 12r pitbula a je to mazna a uz 4x mi ho napadol mopslik tak co mam dat utratit susedovho mopslika ? A kamosa sekol do nohy Civava aj to je nebezpecne ? Tak isto dokaze poskodit tkanivo a slachu ako ine psi alebo ked je rana mensia moze tam vzniknut infekcia. Proste Jahnatek staraj sa o uplne ine a nie o to comu ani trt nerozumies ty politicka nula. |
Eva |
#3812012-09-26 14:49Přeji Slovenské kynologii,ale i obyčejným lidem kterým není lhostejný název "BOJOVÉ PLEMENO" u kterého-koli většího psa, aby zvítězil rozum nad blbostí. :( |
Jon |
#382 Re: ok psi mi nevadia2012-09-26 14:58prečo ti vadia psy....len sa treba rozhliadnut kolko inych nebezpecenstiev na nu cíha na tom istom ihrisko...natreba zatvarat oci.....treba vediet veci roidne pomenovat.....co ked o dalsich 10 metrov si dava nejaky iny narkoman do žily dobrotu a strikeačku len tak pohodi....čo ked si akurat na parkovisku sada nejaky na mol ožraty človek za volant a kezdu chvilu vpali na to ihrisko toto je na dlho....lebo takto by som mohol pokračovať....prečo radsej nteda neupozrníte majitelov aby si ich pripli na vodítka a aby im dali Košíky ??? ..ja sommyslim ze to je o tom..treba na majitelov prhovorit a dohovorit im ze je to priestranstvo kde su deti a je tam mozna obava z toho ze sa moze volaco stat a ze by sa prredislo tomu keby ich mali na voditku spolu s nahubkom.....to sa ale tyka všetkych psov aj tych malych nakolko tie su asi od prirody agresivne a alergicke na deti...jasne ze nie vsetky ale stretavam sa s tym castejsie ako u velkych psov....
|
Eva |
#383 Re: Re: zakladny vycvik2012-09-26 14:58#377: Jon - Re: zakladny vycvik poslední výzkum v Americe odhalil, že takový RTW, am.staford,NO atd, zkončili v útocích na člověka pod číslem 10. Na 1 místě jsou jokšíři a čivava. Jistě, oni když kousnou, tak nepotrhají, "jen" pokoušou, ale proč tedy nejsou také tak zařazováni jako vetší pesani? A jen tak pro zajímavost, v žádné literatuře na světě jsem se snad nedočetla, že je oficielně uznán pro rasy typu NO,RTW Malorská doga atd. název "Bojové" plemeno. To pouze v České a jak vidím i Slovenské republice jsme v tomto přeborníky. |
mijen |
#3842012-09-26 15:13Nesuhlasim so zakazovanim akehokolvek plemena,trestnu zodpovednost preniest na majitelov psov. Pes sa rodi len s laskou,nenavisti a agresivite sa uci od svojho majitela ! |
Hosť |
#3852012-09-26 15:34nechapu toho pana, co napsal clanek o nebezpecnosti bandogu, sam je chovatel, kynolog a ma chov. stanici bandogu, zakazala bych prave takove lidi, co toto rikaji, bandog je super pes, sama ho mam, je to vyborny spolecnik, ochrance rodiny a milacek deti, nemuze za to, jak vypada. Pan at se stydi a zakazala bych prave takove jako je on a dala bych to posvetit zakonem. Protoze zadnemu takovemu dusevne choremu, vysinutemu jedinci nemuzeme rikat chovatel, kynolog a dat mu do rukou zbran... to pak dokaze i z civavy udelat killera prvni tridy!!!! |
Hosť |
#3862012-09-26 15:45Je to úplná blbosť tento nový zákon. Mali by to nechať tak ako doteraz nikomu to nevadilo. Psi za to nemôžu. |
dafra |
#3872012-09-26 15:47O petícii neviem, čo by som povedala, ale o zákone možno to, že je nezmyselný. Pretože za to, či je pes agresívny alebo nie je zodpovedný majiteľ alebo chovateľ psov. A nie pes.. Pes je tak vychovávaný aby bol agresívny.. A koniec koncov, častokrát je nejaký malý yokršísky teriér agresívnejší ako nejaký pittbul.... |
Bojár |
#388 Ďakujem2012-09-26 15:53Ďakujem za Vaše úsilie pre dobro psov. Len človek dokáže chrániť ich pred nevôľou a hlúposťou iných .Sú odkázaní na človeka a sú vďačné za každý pozitívny prístup. S pozdravom pre ľudí s zdravým rozumom.Ďakujem. Veľa úspechov.G. |
mimi |
#3892012-09-26 16:08Ake plemena budu dalsie? Vlciak? Trestat treba ludi a nie psov!!! |
Maximus |
#391 Memorandum psov.2012-09-26 16:31Prišli sme sem zo Psej Hviezdy. Mali sme moc bojovať o svoj život vo svorke a tak sme sa so svetom bili. A sme kráľovali - ako Psi. Keď prišiel prvý Človek, nabádal nás, aby sme sa s ním spojili...Prisahal na vlčiu vášeň pre priateľstvo...Uverili sme jeho slovám o tom, že sa medzi sebou nemáme zabíjať a máme sa ako rody spojiť s Človekom a že aj Muž si vezme Vlčicu a tá mu porodí deti...Naše deti založia potom mesto a to zväčšovať bude svoju moc na celý svet...A pozval nás na svoju Hviezdu...Starí Psi mu pripísali dôležitosť Pravého Kráľa na Hviezde, ktorej hovoril Zem a tak sme ho uctievali - videli sme v ňom čosi viac, ako sme boli my sami, prisťahovalci zo Psej Hviezdy...Naša rasa sa mala na Zemi rozrastať a prekvitať po boku človeka - mali sme byť jeho Bratmi, Princami, rovnocennou hlavou pri vláde a spravovaní diela - Človek sa však spieral a prisúdil moc len sebe. Neboli sme pre neho viacej " tí praví "...Zákonom nás povolil beztrestne zabíjať: ak človek zabil psa, nemusel za to pykať, ak sa to však stalo naopak, zviera bili, mučili a zabíjali...Navyše oni si svojích mŕtvych pri ich obradoch pochovávali, nás pohadzovali supom...Naši starí išli s Človekon na jeho Hviezdu preto, lebo ČLOVEK SĽÚBIL PSOVI, ŽE MU BÚDE SLÚŹIŤ: tak ako brat bratovi slúži medzi Psovlkmi: až na smrť! Človek však obrátil zmysel Zmluvy pre seba: zo Psa urobil sluhu... Zakázal mu trhať a zabíjať živé tvory, iba čakať, čo mu Človek prinesie a pohodí ako zbytky svojej vlastnej oslavy. Našu prirodzenú schopnosť zabíjania postavil mimo zákon...Našu dravosť nazval zlom a beštiou... Toto vyjem všetkým Vlkom i Psom i Šakalom: musíme sa rozopamätať, že v zmluve nás nenázývajú Beštiou a Zlom len preto, že vieme svoju korisť zabíjať! Akoby on nezabíjal! Myšlienkou, slovom aj skutkom zabíjal, zabíja a bude zabíjať - a to aj vlastných bratov! A keď dnes už nežerie ich tela, nežerie ich tela, požerie ich energiu, kradne ju a kde sa len na Zemi dá, robí z toho právo svojej moci!Človek porušil Zmluvu tým, že urazil vernosť ako základný psovlčí zákon. Zákom vernosti Psovlkov je služba bratovi a sestre až za smrť v spoločnom boji. A služba Pravému.Pravý je ten z nás, ktorý vie viesť svorku dopredu tak, aby prežila a aby sa nechytila do pascí a nástrah... Pravý je ten z nás, ktorý vie, ako so svorkou prežiť a dostať sa koristi do týla...Človek sa nedokáže mrštne obrátiť, keď na neho mieria od lopatky - lebo tam si dočiarne nejťahšie no tam číha jeho vlastná smrť...Kedysi dávno Človek pozval našu psovlčiu schopnosť byť ako jedna myseľ, pracujúca súčinne v svorke, no nie ako slepé stádo...On sám/Človek/ si mylne myslí, že je od svojho vlastného stáda oddelený: nevie sa dorozumieť myslením svorky. - ale potrebuje na to veľke energie prenosu informácií, ktoré sú proti tým naším beznádejne pomalé...Človek nevidí pre svoje oči, nepočuje pre uši a necíti pre seba samého! Dali sme mu našu vernosť - a predsa sa nepoučil - predsa kráča slepo do Veľkej Tlamy a nás vedie na štranku, aby sme tam kráčali s ním! Kvôli vlastnému prežitiu preto dnes odmietame plniť dohody, ktoré on sám porušil! Odmietame poslušnosť Človeku - falošnému prorokovi - ktorý nás, ale aj seba vedie do záhuby! Voláme ku všetkým ľuďom: ak ste sa ku svojej záhube rozhodli tvrdošíjne a slepo kráčať, nám dajte slobodu rozhodnúť sa sami! Chceme sa vrátiť na Planéto Psov - na krásnu Psiu Hviezdu, kdevšetko v noci žiari a mráz nespaľuje a neubližuje v tom svete, čírej krásoty a chladu, máme totiž svoj pôvodný Domov...My vieme, že cestu vyňucháme: máme dosť znamení, ktoré na rozdiel od vás - rešpektujeme, lebo vieme tajomstvo, na ktoré ste vy dávno vo svojej viere vo vlastnú nesmrteľnosť zabudli...Azda sme vám ešte dlžní pripomenúť ono tajomstvo: tento vesmír číha na zaslepených a ZOŽERIE VÁS! Ale ak ktosi z vás uzná, že o ceste ku záchrane čosi vieme, nech sa vydá v naších stopách... |
Hosť |
#3922012-09-26 16:33Keď už teda niekto zaškatuľkoval tieto plemená ako "bojové" alebo "rizikové", tak nech príde s lepším návrhom ako stupídnym zakazovaním. Vždy je to len o výchove!!! Radšej keby kompetentní riešili kto, za akým účelom a kde si psa chce zaobstarať. Samozrejme dohliadnuť na to, aby pes od malička dostával základný výcvik, mal dostatok socializácie (ľudskej, zvieracej...) a samozrejme kopec lásky. |
Miriam |
#3932012-09-26 17:17S výcvikom súhlasím,ostatné je hlúposť! Nemám slov na to čo už vymýšľajú!!! |
Tiny |
#394 kynošikana2012-09-26 17:17Len mi je divné, koľko sa ZRAZU vynorilo káuz o "napadnutí" psom... . Mám pocit, že si niekto nabalí vrecká a hlavne sa odvedie pozornosť od oveľa dôležitejších vecí. Celé je to jedna veľká kynošikana!!! |
Joker |
#3952012-09-26 18:46Mi sme len Obycajny Ludia nie sme bohovia aby sme odszudzovali zvierata |
Tento príspevok bol odstránený jeho autorom (Show details)
2012-09-26 18:48- Date of removal: 2012-09-26
- Dôvod odstránenia: chybn? napsaná v?ta
Michal |
#3972012-09-26 18:51Média, to je bych zakázal. Třeba televizní noviny TV Nova. Co tam dokáží vypustit... Jednou tam dali, že museli odchytit agresivní fenu Stafforda. Strašně se u toho ten Korantek tvářil, jako by zabila celou vesnici. Pak ukázali záběry a byla to křížená fenka kdoví čeho, ale Stafford to teda nebyl a byla v seníku, kde měla čerstvě narozený šťěňata. Sakra, která matka by nebránila svoje děti? Když se tam na ni vyhrkne banda dementů s tyčema. Byla to jen zoufalá toulavá matka dětí! Bohužel, média je nej zlo. Za chvilku to bude všude. Čekám, kdy to napadne šašky u nás. A zajímalo by mě, kdy konečně zákonodárcům dojde, že pes je jen odraz pána a ten je zodpovědný, ne pes! |
Hosť |
#3982012-09-26 18:51tak povedzme si je to choré ... za to že sa udialo pár útokov nám chcú zakázať našich chlpáčov ? bojový psy sú predsa tie najprítúlnejšie a ak si ho vieš vychovať v živote nezautočí sám od seba zakážu nám psov kto bude chrániť náš majetok ? povoĺte nám zbrane !!! cigáňov a pliagy stále pribúda ... a my sa máme zbaviť našich psov ? tak to teda nie ... |
JANA KOVACOVA |
#3992012-09-26 18:52ide sa mi rozum pozastavit nad ludmi vo vlade .. ak je zakon dany mal by platit pre vsetky plemena a nie len pre niektore ...toto si hovorime ze niesme rasisti ... a ideme odsudzovat psov a vyclenovat, ci uplne znicit .. je to to iste ako ked ja teraz poviem ,ze neznasam inu rasu ako bielu ... zda sa mi nespravodlive , ze vsetky ostatne bojove plenena musia teraz pikat ... mam 2 pitbulikov samca 4 roky a fenu 7rokov a je pravda ze kazdy ma inu povahu .. ale vsetko to zavisi na majitelovi ako si ho chce spravit!!! tak nehadzte vsetky plemena do jedneho vreca a neodcudzujte ich osobnost, lebo oni osobnosti su.... |
hosť |
#4002012-09-26 18:55Moja dcéra má s priateľom Pittbula a tá je tak prítulná, žeby ste neverili!!!!! |
|
Petície propagované inými užívateľmi
PETÍCIA ZA VYHLÁSENIE REFERENDA O PREDČASNÝCH PARLAMENTNÝCH VOĽBÁCH
Ani cent navyše na zbrojenie!
Verejná výzva na podporu Žiadosti OZ Mier Ukrajine podanú na Generálnu prokuratúru, aby preverila konanie Roberta Fica v Moskve
Zastavme výstavbu spaľovne odpadu v Hontianskych Tesároch, okr. Krupina
PETÍCIA ZA ODVOLANIE MINISTRA ŠKOLSTVA SR TOMÁŠA DRUCKERA
Slovensko je Made in Europe! Otvorený list podnikateľov, investorov a zamestnancov vláde SR
ŽIADOSŤ O ODVOLANIE JÁNA MIKASA Z POZÍCIE RIADITEĽA "ÚVZ"
Otvorený list akademickej obce vláde SR
Osobnosti protestujú proti vystúpeniu predsedu vlády SR Róberta Fica v ruskej televízii
Otvorený list vláde Slovenskej republiky od zamestnancov rezortu školstva
Je tu niečo, čo chcete zmeniť?
Zmena sa nestane tým, že zostaneme ticho. Autor tejto petície sa postavil a podnikol kroky. Spravíte to isté? Vytvorte petíciu a začnite so spoločenským hnutím.
Začnite svoju vlastnú petíciuIné petície, ktoré by vás mohli zaujímať
Otvorený list zamestnancov Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) adresovaný vedeniu SHMÚ, Ministerstvu životného prostredia, Úradu vlády SR, širokej verejnosti a médiám
2362 Vytvorené: 2025-04-07
Ruky preč od 2. piliera!
28214 Vytvorené: 2024-04-29
Petícia proti neetickej likvidácie zdravých zvierat
20096 Vytvorené: 2025-03-26
🦙 STOP utrateniu alpák a lám pri výskyte slintačky a krívačky!
355 Vytvorené: 2025-04-07
Vráťme Hip Hop žije na Domašu!
181 Vytvorené: 2025-04-08
Ani cent navyše na zbrojenie!
9932 Vytvorené: 2025-03-06
Stop veterným parkom pri Strekove, Rúbani, Novej Vieske, Bátorových Kosihách a Pribete!
173 Vytvorené: 2025-04-08
Neobetujme malých farmárov – žiadame ministerstvo, aby uprednostnilo karantenizáciu pred zabíjaním zdravého dobytka v domácich chovoch a na malých farmách!
1674 Vytvorené: 2025-03-26
Petícia proti výstavbe bytov v areáli materskej školy na ulici Bernoláková 17 v Prešove a súčasne za zachovanie daného objektu pre verejnoprospešné služby a sociálne zázemie pre občanov.
128 Vytvorené: 2025-04-01
Zachráňme slovenské podnikanie: Zrušme transakčnú daň!
124 Vytvorené: 2025-04-03
STOP 22 ! PETÍCIA ZA RACIONALIZÁCIU POČTU MESTSKÝCH ČASTÍ V KOŠICIACH
221 Vytvorené: 2025-03-30
Petícia za zavedenie MHD do mestkej časti Prešov - Solivar (Tichá dolina - ulice Pri Delni, Chmeľová)
84 Vytvorené: 2025-03-24
Petícia za udelenie milosti Jánovi Káľavskému
5323 Vytvorené: 2025-03-06
Petícia za spustenie verejného osvetlenia v mestskej časti Prešov - Solivar (Tichá dolina - ulice Pri Delni, Chmeľová)
78 Vytvorené: 2025-03-25
Odmietame zrušenie 12 minútového lístka v ŽILINE
83 Vytvorené: 2025-04-01
Petícia o oslobodení malých motocyklov do 50cm3 kategórie L3e od vodičského preukazu A1
780 Vytvorené: 2021-08-14
Kolibské schody - hlasujme za výstavbu
111 Vytvorené: 2025-03-18
Petícia za zmenu zákona o zbraniach a strelive v oblasti vzduchových zbraní
298 Vytvorené: 2025-03-25
Petícia a VÝZVA za vytvorenie Mierových síl v Európe a vo svete
52 Vytvorené: 2025-03-30
Petícia za zrušenie sankcií proti Ruskej federácii
6096 Vytvorené: 2024-11-09