Petícia proti zavedeniu plateného parkovania na sídlisku Solinky

Milan H.

/ #188 Re: (1) KONKRETNY NAVRH UMIESTNENIA NOVYCH PARKOVISK - Javorová ul.

2013-09-30 12:27

#187: - (1) KONKRETNY NAVRH UMIESTNENIA NOVYCH PARKOVISK - Javorová ul.

Takto mali robiť tú štúdiu! A ni od oka počítať autá na zsneženom parkovisku, kde nebolo vidno kde je trava a kde asfalt...

Aj keď nie všetko sa asi dá... Nové parkoviská majú isto milión noriem (rozmery, odlučovače ropných látok a neviem čo všetko) takže tvárnice alebo udupaný makadam by ako parkovisko oficiálne stavebný úrad povoliť nemohol.  Ale to je tiež asi relatívne. Tvárnic je kadetade dosť a čom teraz parkoval na parkovisku VÚC, s Roomsterom som oboma kolesami skoro stál na vyznačených čiarach - čiže tam nebola šírka miesta ani 2 m!

Tie fondy sa ale fakt nedali v Žiline použiť. Menšie mestá a obce ich využiť mohli na cesty a parkoviská, ale iba vo svojich centrách. Preto teraz v mnohých obciach uvidíte parádne námestie za stotisíce EUR, ale vedľa rozbitý kulturák a cesty ešte v horšom stave. Ale je pravda, že ako poslanec NRSR by mohol niečo poriešiť pri príprave toho nového obdobia - celkom vhodná otázka keď dojde na Solinky - na tabuli som tuším videl dátum 21.10.

Každopádne zajtra som zvedavý, čo nám poslanci povedia nového... Patrilo by sa opäť dojsť v hojnejšom počte!