Petícia proti zavedeniu plateného parkovania na sídlisku Solinky

Slavomír Fačkovec

/ #200 Re:

2013-10-17 08:40

#194: Už ma serete a všetci -

Ak ste boli na zasadaní v Dubnej skale, tak ste isto postrehli, že pán primátor nemá záujem o ine - alternatívne riešenia, on chce iba vylepšovať tento PPP projekt.
Teto projekt má ale veľmi zásadnú chybu - spoplatňovanie a obmedzovanie návštev na maximálne 3 hodiny. Písal som o tom v Oznámení dňna 10.10.2013. Vyberám:
"Riešenie parkovania, ktoré chce zaviesť mesto na sídlisku Solinky, obmedzuje aj navštevy od 16:00 do 8:00, kedže plán mesta počíta s tým, že návštevník, ktorý príde na Solinky bude musieť za prvé 3 hodinný platiť parkovné formou SMS a po troch hodinách bude podľa mesta spoplatnenie také vysoké, aby návštevníka odradilo parkovať!
Čo je to za nezmyselný nápad, aby návšteva na okraji mesta (!!!) platila? Takýto nezmysel nie je ani v centre mesta, kde sa dá na miestach s parkovacími automatmi parkovať pondelok - piatok od 18:00-7:00 ZADARMO, v sobotu od 12:00 až do pondelka rána 7:00 ZADARMO."

Ak ste hovorili s pánom Igorom Líškom, tvorcom daného projektu, mohli ste sa ho priamo opýtať, či vypracoval aj nejaký iný návrh okrem PPP projektu.
Ja môžem napísať tiež, že "doteraz ma nikto z mestského úradu nekontaktoval - ani pán Ing. Líška."

My žiadame iné riešenie parkovania, môžeme dávať návrhy ale mestský úrad má na vypracovanie takýchto projektov zriadený odborný útvar.

Na záver dodávam, tak ako napr. filmový kritik nemusí vedieť natočiť film ale vie posúdiť, ktorý film je dobrý a ktorý nie, tak aj my vieme posúdiť, že tento PPP projekt nie je dobré riešenie.

P.S. Ja sa pod svoje názory podpisujem a neskrývam sa za nick, dokonca aj urážajúci.

P.S.2 Ale ináč oceňujem aj to, že ste vypracovali tabuľku a doplňate do nej rôzne návrhy.