Vyhlásenie Petra Porošenka za "personu non grata".

puma

/ #701 Re: Re: Re: Pozvanie Porošenka

2014-08-09 12:29

#699: Jano Ukrajinec - Re: Re: Pozvanie Porošenka 

nie som  prokomunistická, ale ak chceme hovoriť o vyváženej politike, tak by si v činoch a rétorike malo USA brať príklad od Ruska - v čom sa týka šaríja a islamisti Ameriky a EU a KTO ich k tomu vyprovokoval?? Kde si berie USA právo na to, aby zasahovali do týchto a ďalších štátov - nuž len preto, ako sa aj oni sami už netaja, že bránia svoje záujmy, svojich ľudí a svoje zariadenia, stačí? O kresťanoch sa v ich záujmoch nič nepíše a nehovorí. Vôbec im nejde o kresťanov v týchto štátoch, tí sú im ukradnutí, pretože koniec koncov aní títo kresťania nie sú poslušní požiadavkám USA! Ano, vieme hádam aj to, čo títo islamisti robia, ale nemali by možno taký vplyv a silu, keby k tomu neboli pekne vycvičení - kto rekrútoval, finančne a materiálne podporoval Al-Káidu do boja a proti komu? No predsa USA a teraz, keď sa im títo trocha vymkli spod rúk, tak ich trochu preplieskali s diskutabilným efektom. A keď ich budú opäť potrebovať, tak čo asi urobia milí amíci? Nik netvrdí, že Rusko je výhradne dobručké, ale  tiež nie je výhradne zlé a už to nie je ZSSR!

Avšak o politike USA sa vôbec nedá povedať, že je dobručká ani voči svetu, ani voči vlastným doma - veď si mrknite to vyššie uvádzané video, stojí to zato! Ani ja netvrdím, že sú všetci američania zlí, koniec koncov vďaka vláde to teda v prežití vôbec nemajú ľahké - tí chudobní a ešte chudobnejší a nepodstatný plebs, zaujímavý len pri voľbách. To málo, čo pre nich Obama v rámci zdravotnej reformy urobil, teraz idú republikáni napadnúť žalobou!! To je láska k voličom!

A mimochodom - Guantánamo, vieme všetci, čo tam amíci s ľuďmi, ktorí ani neboli tak vojenským, ani civilným súdom odsúdení atď. - TOTO keby urobila RF, to by bolo zavíjania a protestov, pozrite si na spomínanom videu, ako Obamove sľuby aj v tejto veci a vo veci odsunu amer. vojakov skončili!!

tu je ešte raz: https: // www . youtube . com / watch?v=EUAwUrF6kIA a spískali ho americkí investigatívni novinári; musela som ho trocha "upraviť", lebo sa mi tu nechcelo zobraziť ;)