Petícia proti vládnej Stratégii ľudských práv

Skutocnost!!

/ #472 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-02-20 22:39

#470: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

este ma zaujima (hlavne vase vlastne myslienky a vysvetlenia, nie cisto len pasaze z biblie)

1) co ta dusa vlastne je - nejaka energia?

2) ma nejaky tvar?

3) ako vnima dusa? ako vidi, ako citi a ci vobec, kedze zmysly su vysadou fyzickeho tela?

4) je dusa schopna uchovavat si spomienky a byt stastna?

5) co moze dusa robit? 

6) budem to vobec este ja potom? 

7) maju zvierata dusu a teda posmrtny zivot?

nasledovne su len veci, co ma napadli, ked som daval dohromady horeuvedene otazky, nemusite sa k tomu vyjadrovat:

- preco vobec boh stvori cloveka, da mu dusu, necha ho zit na zemi na cas, ktory je v porovnani s vecnostou tak kratky, ze je to vlastne nic a naviac, ak si to pokasleme tym, ze nehladame alebo ignorujeme jezisa alebo sme zli a nepokame sa, tak sa nedostaneme do neba, resp. nebudeme sa moct zjednotit s bohom? a to aj napriek tomu, ze nas boh vsetkych miluje a on je za to vsetko zodpovedny tym, ze nas stvoril?

- preco si boh rovno nenadycha duse, ktore s nim zostanu v nebi a na tuto mini medzizastavku zvanu zivot, sa nevykasle? (chcel som napisat nevyj*be, ale nakolko to pisem pokojny, nepotrebujem si teraz takym sposobom ventilovat hnev)

- ono to cele vyzera tak, ze bol najprv svet a ludia a ti si v snahe pochopit, ako vsetko navokol funguje, vymysleli bohov, ktori sa vykrystalizovali do jedneho vsemocneho boha.

- cely svet jednoducho vyzera presne tak, ako by vyzeral, keby ziadny inteligentny a milujuci stvoritel nikdy nebol.