Odmietame kvóty pre migrantov

Katarina

/ #1476 Re:

2015-06-25 21:41

#1475: Package -  

Tak uz som aj falosna. No super. Dokonca som nic nezazila a nevidela. Hm... tak ja neviem, co som za tie roky zivota robila. Asi som bola zavreta v ciernej miestnosti a len tak tam posedavala... Inak, medzi humanizmom a nasilim je opacny vztah. Cim horsie veci sa pachaju, tym viac humanisti pomahaju.

To, ze nieco poznam z medii, neznamena, ze na to nemozem mat nazor. Medii je v tejto dobe nepreberne mnozstvo, su nielen clanky, ale aj zvukove zaznamy a videa. Reportaze, cestopisy, vsetko mozne. Zdrojov je poruke snad az prilis. A ked clovek nevie rozlisit, co je pravda, co je len mozne, a co je uplny blud, potom sa zacnu sirit konspiracne teorie, ako ta, ze za vsetko mozu USA, alebo ta, ze WTC si znicili sami alebo mnoho inych bludov. A stavim sa, ze 99% ludi, co toto podpisuje, videli moslimov maximalne na nejakom videu ci obrazku.

Ano, viem, co je v Korane. Vsak som o tom pisala v komentari, na ktory odpovedate. Aj to som napisala, ze islam je vo vyvoji pozadu. Proste to vrazdenie tam je pre vsetkych "spravnych" moslimov. Tak ako v Biblii je to pre vsetkych krestanov. Jedno horsie ako druhe. Krestanstvo zmenilo svoje praktiky. Casom to caka aj islam. Este raz to zopakujem: nie vsetci moslimovia chcu byt "spravnymi" podla Koranu. Vacsina nechce nikoho zabijat.

Takze to o frustracii je zvast? Dokazte mi, ze to nie je tak, ako som povedala. Skuste to nejakymi argumentmi, nie takymto zamiest-pod-koberec-a-zabudnut sposobom. Nie, vsetci cigani nekradnu. Ani nehraju vsetci na automatoch a tak. Takze mi neda kazdy rovnaku odpoved. Podla toho, co pisete, ich vobec nepoznate. A mimochodom, poznate to komunisticke heslo "Kto nekradne, okrada rodinu"? To sa zabyvalo vo vela ludoch, bez ohladu na farbu koze. A cim vyssie postaveni ludia su, tym viac kradnu. Ale tiez nekradnu vsetci.

A to posledne... keby ste zili v takej drbnutej spolocnosti ako maju moslimovia, tiez by ste chceli ist niekam si povyrazit bez toho, aby lietali vasim smerom kamene. A nemyslim si, ze by ste sa chceli aj vratit. Iba ak kvoli rodine. To im nemam ani za zle, ze stade isli za k nam. Pravdaze, ak dodrzali nase zakony.

"eu teraz ide hasit pricinu..ale dosledok je niekde inde..:

Myslim, ze ste chceli napisat "hasit dosledok ale pricina je inde". S tym suhlasim, ale to, ze pricina sa musi riesit dlhodobo, neznamena, ze tych, co trpia prave teraz, mame nechat krvacat.

Tolko o moslimoch vseobecne. Lenze tu ide konkretne o utecencov zo Syrie a Eritrei, nie o vsetkych moslimov.

V Syrii je vojna. V tej vojne sa pouzivaju zbrane a praktiky zakazane viacerymi medzinarodnymi dohovormi, vratane chemickych zbrani ako chlor, sarin a yperit. Zenevske konvencie idu bokom. Ludia tam zomieraju kazdy den. Utekaju stade. Pomozme im.

A teraz skuste nieco o utecencoch z Eritrei. Lebo ich tu zatial nikto okrem mna ani nespomenul. Mozno preto, ze tam zije viac krestanov ako moslimov? Odmietnut ich sa asi zdovodnuje este horsie ako v pripade Syrie.