koniec utrpeniu v Martinskom útulku

klara

/ #28 odpovede

2012-11-08 08:10

21 : aky mas dokaz na to ze sa v nasom utulku robia experimenty? pokial viem nebolo to otom nic ani v tej reportazi ani sa o tom nikde nepisalo to si si len vymyslela aby si este prikraslila vasu realitu ze v martine psov tyrame. v martine je navratnost 90% preto lebo hatara sa 16 rokov snazi urobit tu poriadok spolupracuje sa s mestskou policiou ktora dohliada na to aby psy nosili znamku a ked niesu prihlaseny riesi sa to pokutou. nedavno dokonca prebehla kontrola firiem kde sa kontrolovalo ci aj tam su psy poprihlasovany a v akych podmienkach ziju. toto nerobi ziaden utulok na slovensku. najnovsie ku kazdemu psovi ktory nieje prihlaseny a ide ho majitel nahlasit na urad alebo ked ide zaplatit dan tak dostane poukaz na mikrocip ktory u nasich zmluvnych veterinarov dostane zadarmo zaplati len aplikaciu 5 eur tak mi nehovorte ze navratnost nemoze byt 90 % . hatara sam dobre pozna chronickych utekacov a rovno s odchytu ich ani neberie do utulku ale rovno domov. jasne ze mi za to niekto plati a rovno tu napis ze s nim spavam . ked ma niekto iny nazor ako ty a zastane si cloveka ktoreho osobne velmi dobre poznam a mam s nim moznost byt v kontakte kazdy den tak hned som za to platena a som jeho zena dokonca. nazor 24: to ze ste boli ochotny zobrat si ku sebe choreho psa neznameho ovodu za to vam patri obdiv a to ze ste sa nevzdali a vychovali s neho slusneho psa tak to je tiez obdiv ale si zoberte ze vy ste mali takeho jedneho psa a kolko vas bolo na jeho vychovu my mame takych psov stovky a sme tam na to dvaja ludia ktory by boli ochotny nehat si zdemolovat byt ci dom tak takych je strasne malo. takemu psovi treba venovat velmi vela pozornost sam ste napisali kolko vas to stalo casu a financnych prostriedkov my bohuzial kazdy den mame vela vyjazdov koli nezodpovednym majitelom proste ten cas na vychovu takychto psov tam neostava. popritom sa venujeme psom ktori maju sancu na normalny zivot. zoberte si aj nasu situaciu ze vy mate jedneho psa my ich mame stovky. este sa vyjadrim k tomu ze keby ste nedostali len psa zlaknuteho a nesocializovaneho ale bol by este aj hyperaktivny tak problem by ste s nim mali cely zivot. hyperaktivita je choroba ktora sa neda liecit bez toho aby ste psa utlmoval a to predpokladam ze nikto nechce. mame pripad darovaneho vlciaka s utulku spred 9tich rokov. pes bol hyperaktivny napriek tomu sme ho darovali cloveku ktory beha triatlony kazdy den 9 rokov s nim beha 20 kilometrov clovek pride domov unavena a pes mu za pol hodinu donesie lopticku. nejde o to ze tym clovek trpi ale trpi aj pes . ma znicene klby svaly a v tomto veku sa ledva postavi. ale stale ho jeho porucha nuti behat aj ked je extremne unaveny. nieje to len tak ze ked je pes trochu aktivnejsi hned je hyperaktivny. k tomu ze v martine nefunguje kastracny program: kazdy jeden pes ktory opusta utulok a ide do rodiny je vykastrovany , s vynimkou steniatok . v tom pripade sa pise zmluva ze pes bude vykastrovany u naseho zmluvneho veterinara za zvyhodnenu cenu . popripade to zaplati utulok. kazdy majitel ktoremu sme odchytili psa je pri navrateni pouceny o moznostiach kastracie ake riziko pri tom podstupuje a ake su plusy takehoto zakroku. plus v pripade zaujmu dostane zvyhodnenu cenu u nasich veterinarov. v martine bolo za tych 16 rokov hatarovho posobenia vykastrovanych niekolko tisic psov len jeho pricinenim. tak ako moze niekto tvrdit ze nefunguje kastracny program. ked sme isli kastrovat divo zijuce macky ktore sa bali ludi a priblizit sa k nim mohla len jedna pani ktora ich kazdy den krmila tak to stroskotalo na tom ze nedokazala tu macku ani len chytit tak ako ma fungovat kastracny program ked ludia ktory sa na to najviac ozyvaju niesu ani len schopny zviera chytit. dalsia vec je ze kazdy sa len ohana tym ze by chcel vencit psikov lebo je to v mode. my si vencenie vykonavame sami ale existuje predsa aj ina pomoc utulku, ktora sice nieje az taka lukrativna ale je to pomoc. staci sa obzerat po svojom okoli poznat psov ktory byvaju pri vas a informovat hataru ked sa o nich dobre nestaraju , ktory za pomoci uradov zjedna napravu . ale to by ste museli poznat chovatelsku legislativu ktoru asi nikto z vas neovlada. poznam pripad dievcata chodila do utulku pomahat v dobe ked sa to dalo, potom prestala vymodlikala si psa ktoreho jej rodicia kupili a ked prislo na to ze sa onho ide starat tak sa na to vykaslala nebrala ho von , nevenovala sa mu . popri tom na internete ohovarala martinsky utulok ako tyraju zvierata . to su v dnesnej dobe ochrancovia.sedia za pocitacom a obtieraju si hubu o niekoho kto 16 rokov NONSTOP odchytava zvierata a pomaha im ako sa len da. mali by ste sa trosku zamysliet a najprv si pozistovat veci.