Proti reklame "nedele svätíme nákupmi"
Quoted post
slavo |
#41 nevyrivam, len sa pytam ...2014-03-11 12:07to ze sa ma svatit nedela nenakupovanim plne chapem a snazim sa to dodrziavat. ale uz nejaky cas ma trapi otazka - aky je rozdiel, medzi nakupovanim v nedelu a travenim volneho casu v baroch, restauraciach, cukrarnach, v kinach na filme, na zmrzline, ... kde rovnako miname v nedelu svoje peniaze? sice si nekupujem tovar ako taky, ale potraviny a sluzby, kvoli ktorym musia byt tiez ludia v praci, aby uspokojili moje potreby. podla mna medzi tymto a klasickymi nakupmi nie je rozdiel, ale vacsina z nas takto kona. preto si myslim, ze je urcitym sposobom pokrytecke sa hnevat na nekrestanov, ze cez nedelu nakupuju, ked sami miname nase peniazky pri prijemnom traveni nedelnajsieho poobedia. tolko som chcel povedat, alebo sa mylim? ps: samozrejme, ze tym nechcem povedat, ze schvalujem tu kampan ... |
Replies
marmota |
#111 Re: nevyrivam, len sa pytam ...2014-03-13 07:24:20#41: slavo - nevyrivam, len sa pytam ... my zasadne nechodime v nedelu do obchodu, ani do cukrarne. po navsteve sv. omse uvarim a napaciem doma, vsetkym chuti. je mi luto mladych rodin s detmi, ktore si "dopraju" nedelny obed v mcdonalde alebo v ikei, aby si mamicka "oddychla od varenia" /aj tak cely tyzden nevari/. nasledne sa ide na kavicku do niektorej blizkej kaviarne, ktora je tiez v nakupnom centre. deti lietaju po chodbach, rodicia ich nechaju robit co chcu, pripadne sa bavia s dalsimi rodicmi o nesmrtelnosti chrusta. myslim, ze ak by rodina stravila spolocne doma uvareny obed a naslednu kavicku so zakuskom, /deti a otecko mozu pri jeho priprave pomahat/ dobre im padne spolocny vylet na bicykloch, ci prechadzka, alebo navsteva starych rodicov. tak si predstavujem a aj svatim nedelu ja a moja rodina. nemam nic proti navsteve cukrarne v ramci prechadzky, ale skusila som par zakuskov odtial a poviem, ze mi nechutili. margarin miesto masla, umeliny miesto dzemu... navyse ak mam dat 1-1,5 eura za jeden kus, tak zato upeciem cely plech a zostane aj na pondelok po veceri. |
Verejná výzva na podporu Žiadosti OZ Mier Ukrajine podanú na Generálnu prokuratúru, aby preverila konanie Roberta Fica v Moskve
PETÍCIA ZA ODVOLANIE MINISTRA ŠKOLSTVA SR TOMÁŠA DRUCKERA
Slovensko je Made in Europe! Otvorený list podnikateľov, investorov a zamestnancov vláde SR
ŽIADOSŤ O ODVOLANIE JÁNA MIKASA Z POZÍCIE RIADITEĽA "ÚVZ"
Otvorený list akademickej obce vláde SR
Osobnosti protestujú proti vystúpeniu predsedu vlády SR Róberta Fica v ruskej televízii
Otvorený list vláde Slovenskej republiky od zamestnancov rezortu školstva
PETÍCIA ZA VYHLÁSENIE REFERENDA O PREDČASNÝCH PARLAMENTNÝCH VOĽBÁCH
Ani cent navyše na zbrojenie!
Zastavme výstavbu spaľovne odpadu v Hontianskych Tesároch, okr. Krupina
Je tu niečo, čo chcete zmeniť?
Zmena sa nestane tým, že zostaneme ticho. Autor tejto petície sa postavil a podnikol kroky. Spravíte to isté? Vytvorte petíciu a začnite so spoločenským hnutím.
Začnite svoju vlastnú petíciuIné petície, ktoré by vás mohli zaujímať
Otvorený list zamestnancov Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) adresovaný vedeniu SHMÚ, Ministerstvu životného prostredia, Úradu vlády SR, širokej verejnosti a médiám
2524 Vytvorené: 2025-04-07
Ruky preč od 2. piliera!
28279 Vytvorené: 2024-04-29
🦙 STOP utrateniu alpák a lám pri výskyte slintačky a krívačky!
776 Vytvorené: 2025-04-07
Stop veterným parkom pri Strekove, Rúbani, Novej Vieske, Bátorových Kosihách a Pribete!
292 Vytvorené: 2025-04-08
Petícia proti neetickej likvidácie zdravých zvierat
20126 Vytvorené: 2025-03-26
Vráťme Hip Hop žije na Domašu!
262 Vytvorené: 2025-04-08
Ani cent navyše na zbrojenie!
9946 Vytvorené: 2025-03-06
Zachráňme slovenské podnikanie: Zrušme transakčnú daň!
162 Vytvorené: 2025-04-03
Petícia proti výstavbe bytov v areáli materskej školy na ulici Bernoláková 17 v Prešove a súčasne za zachovanie daného objektu pre verejnoprospešné služby a sociálne zázemie pre občanov.
151 Vytvorené: 2025-04-01
Petícia za zavedenie MHD do mestkej časti Prešov - Solivar (Tichá dolina - ulice Pri Delni, Chmeľová)
90 Vytvorené: 2025-03-24
Petícia za spustenie verejného osvetlenia v mestskej časti Prešov - Solivar (Tichá dolina - ulice Pri Delni, Chmeľová)
82 Vytvorené: 2025-03-25
STOP 22 ! PETÍCIA ZA RACIONALIZÁCIU POČTU MESTSKÝCH ČASTÍ V KOŠICIACH
221 Vytvorené: 2025-03-30
Petícia o oslobodení malých motocyklov do 50cm3 kategórie L3e od vodičského preukazu A1
796 Vytvorené: 2021-08-14
Petícia za udelenie milosti Jánovi Káľavskému
5328 Vytvorené: 2025-03-06
Neobetujme malých farmárov – žiadame ministerstvo, aby uprednostnilo karantenizáciu pred zabíjaním zdravého dobytka v domácich chovoch a na malých farmách!
1678 Vytvorené: 2025-03-26
Kolibské schody - hlasujme za výstavbu
121 Vytvorené: 2025-03-18
PETÍCIA ZA ZACHOVANIE OBSLUHY PRI POKLADNIACH V PREDAJNIACH TESCO, KAUFLAND, LIDL
872 Vytvorené: 2025-03-03
Petícia za zrušenie sankcií proti Ruskej federácii
6098 Vytvorené: 2024-11-09
Odmietame zrušenie 12 minútového lístka v ŽILINE
93 Vytvorené: 2025-04-01
PARKOVANIE Ostredky
37 Vytvorené: 2025-04-03