Petícia Jurigovo námestie na DKR

Reštaurácia električkovej zastávky Jurigovo námestie je pri oprave Dúbravsko karloveskej radiály nutnosťou !

V roku 2019 bola dokončená 1. etapa Električkovej trate Dúbravsko - Kraloveská radiala . Už v čase ukončenia  prác bolo zrejmé, že trať je vadná - dunela a v okolí trate boli v domoch citeľné vibrácie. Počas stavby bola  zastávka Jurigovo námestie zrušená . Nadchod na Jurigovom námesti bol ponechaný ako sólo plocha avšak bol odrezaný od dopravného spojenia.  Tým došlo nielen k poškodeniu Karlovešťanov, ktorí využívali toto dopravné prepojenie, ale došlo aj k ujme naväzujúcich inštitúcií a prevádzok.

Električková zastávka  mala v čase zrušenia pešie napojenie na Jurigovo námestie - schodiskom; tak ako to naprojektovali architekti Talaš, Svetko, Fabianek a Ružek zo Stavoprojektu Bratislava v minulom storočí. Ako dôvod na zrušenie zastávky bolo v rokoch 2014 prezentované (potrebné) skrátenie času dojazdu na konečnú o jednu minútu; pričom bolo povedané, že zastávky Jurigovo námestie a Segnerova ul. sú neďaleko od seba a teda dve sú nepotrebné.

Počas stavby električkovej trate Dúbravsko Kraloveská radiala boli vystavené v lokalite Centrum a Botanická záhrada prístupy na nadchody vybavené výťahmi, ktoré by práve v lokalite Jurigovo námestie však boli prínosom a mali opodstatnenie. Určite väčšie ako pre študentov pri Botanickej  záhrade.

V roku 2024 bola však na podhradí v lokalite Vydrica vybudovaná električková zastávka, ktorá je obdobne (ne)ďaleko od zastávky most SNP.  Pokiaľ teda Magistrát v tomto prípade neguje predĺženie dojazdu na konečnú - nemá logiku ani vtedy deklarovaný dôvod na zlikvidovanie zastávky Jurigovo námestie v Kralovej vsi.

My, dole podpísaní občania, na základe čl. 27 Ústavy SR a zákona č. 85/1990 Zb. (O petičnom práve, v znení neskorších predpisov) - ako dotknutá verejnosť  žiadame preto Magistrát hl. mesta SR Bratislavy a p. Matúša Valla:  Zreštaurujte zastávku Jurigovo námestie - aj s výťahmi a napojením na existujúce komunikácie !

Keď zastávka Vydrica tak zastávka Jurigovo námestie !

Aj s výťahmi !

Ivan Matusik, Razzle    Kontaktujte autora petície

Svojím podpisom súhlasím, že Ivan Matusik, Razzle bude môcť vidieť všetky informácie, ktoré poskytnem v tomto formulári.

Vašu e-mailovú adresu nebudeme verejne zobrazovať online.

Tieto informácie nebudeme verejne zobrazovať online.

Udeľujem súhlas so spracovaním informácií poskytnutých v tomto formulári na nasledujúce účely: