Petícia za zrušenie vlakov zadarmo

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií Petícia za zrušenie vlakov zadarmo.

ZidanovPipik

2014-11-06 16:30

fico zhor pls

Hosť

2014-11-06 16:36

veľmi správne uvažujete

Hosť

2014-11-06 16:40

Som jednoznačne proti vlakom zadarmo, pretože nič nie je zadarmo a v konečnom dôsledku to aj tak zaplatíme my pracujúci ľudia, preto nebuďme krátkozrakí. Peniaze možno využiť oveľa lepšie a to na vytváranie nových pracovných miest, podporu mladých ľudí, ktorí skončia stredné alebo vysoké školy, zlepšenie vzdelávania, investície do cestovného ruchu, výstavbu nájomných bytov, možností je mnoho. Verím, že budeme v tejto petícii úspešní, ak aj nie, tak neverím, že štát bude schopný financovať vlaky zadarmo dlhšie ako do konca tohto roka.

Hosť

#254 Re: sebecký národ!

2014-11-06 16:42

#53: - sebecký národ! 

som vlskvedúca vo vlakoch ktoré aj pre teba vozíme...toto nie je o ZáVISTI ani o tom že by sme sa báli roboty alebo nebodaj preplnených vlakov...toto je o zdravom rozume...mrzí ma že sa tu vadíme či "bezplatne" alebo za "peniaze" a podstata zase ušla niekde von cez okná tých starých súprav čo sa začínajú vyťahovať...

Hosť

2014-11-06 17:00

Som uplne za. A pre buducnost navrhujem aj peticiu "nedela patri rodine". Cize zatvorenie vsetkych obchodov. Funguje to v zahranici, nevidim dovod preco by to nefungovalo aj tu

Hosť

2014-11-06 17:02

Nesúhlasím s bezplatným cestovaním ,,,v konečnom dôsledku to zadarmo nie je a zaplatíme to všetci a inak ,,a čo je zadarmo to si ľudia nevážia a podla toho bude aj kultúra cestovania na Slovensku vyzerať
Helena

#257 Re: Re:

2014-11-06 17:05

#15: martin - Re:  

Nemyslím si, že vlaky budú po 17. novembri preplnené dôchodcami. čas ukáže, či to budú využívať. Pri žobračenkách, ktoré dostáva väčšina poctivo pracujúcich dôchodcov nebudú mať na ubytovanie a ak to niekto využije tak možno na návštevu cintorína a prípadne návštevu príbuzných. A ak má dôchodca do 7O rokov cestovať za plné cestovné autobusom k najbližšej železničnej stanici len aby sa previezol pár kilometrov zadarmo, nie je to žiadna výhra. Bolo by to zaujímavé ak by za posledné roky neboli zrušené lokálky po celom Slovensku. Okrem toho zdravotný stav dôchodcov je taký, že sú radi, že môžu nastúpiť do autobusu a odviesť sa k lekárovi. Čas na hodnotenie príde o rok.

Pegas

2014-11-06 17:34

Zadarmo pre dôchodcov a ešte k tomu z celej  europi môže vymyslieť len smerácky blb.

šikulka

#259 Re: hmm

2014-11-06 17:37

Hosť

2014-11-06 17:38

čo tu niektorí nadávajú do sebcov..ja som vo vlaku každý tretí deň v priemere, za mesiac stovky kilometrov, rád sa vozím na turistiku, pretože je to pre mňa lacnejšie a aj pohodlnejšie než ísť autom a platiť za parkovanie a nadávať že všade je plno a rád som sa vozil už ako študent, viem svoje ako sa cestuje teraz v nedeľu z Košíc do Bratislavy keď je vlak s 13timi vozňami plný študentiek s kuframi ťažšími než oni sami, že vlak mešká hodinu len preto že je veľa cestujúcich s batožinou. Nikdy som nemal problém si zaplatiť za cestovné, sú zľavy pre študentov a ZŤP, dôchodcovia nad 70 už teraz majú symbolické cestovné, na dochádzanie sú mesačníky so zľavou až 45% atď...a ešte nemám problém si mierne priplatiť ak tie služby budú na vyššej úrovni a takisto modernizácia trate postúpi ďalej na východ. Keď bude cesta z Trnavy do Tatier trvať nie 4 ale iba 3 hodiny nemám problém si priplatiť. Z vysokej domov som to mal 200km a chodil som raz za mesiac takže cestovné ma nikdy nezabilo. Ide o tie priority, kto potrebuje cestovať tak si na cestu nájde, kto zo študákov prepije prachy na intrákovej chodbovici tak nebude mať na cestu. Železnica má vytiahnuť plne platiacich ľudí z áut do vlakov a má im dať kvalitné služby a nie zadarmo vyvážať študákov čo sa vyberú z KE kde je vstupné na diskotéku 5€ a pivo stojí 1,50€ do Michaloviec kde je vstupné 2€ a pivo za 1€ a cestou tam aj späť budú robiť vo vlaku bordel. Nech ich vozí ocinko jedného partie za svoje a nie na chlastačky aj z mojich daní

Tabby

#261 Re:

2014-11-06 17:41

#28: 1234 -  

Už keď ideš nadávať na ,,priblbosť" nejakého národa, tak sa aspoň nauč gramatiku ;)

Tento príspevok bol odstránený jeho autorom (Show details)

2014-11-06 17:41

Hosť

#263 Re: sebecký národ!

2014-11-06 17:46

Som študentkou denného štúdia na Technickej Univerzite už tretí rok a nesúhlasím s vlakmi ,,zadarmo", pretože viem, že je to blbosť a odzrkadlí sa to niekde inde..Radšej si zaplatím lístok na vlak, ako keby som mala utrpieť zvýšenie daní...

šikulka

#264 Re: hmm

2014-11-06 17:47

#73: tobias - hmm 

súhlas.....nik nikoho nenúti jazdiť zadarmo vlakom môže si kúpiť lístok aj študent, a ak nechce isť vlakom nech ide busom,lietadlom autom čo mu bráni?

Hosť

#265 Re: Re: Fico je fas!!!

2014-11-06 17:49

#60: On - Re: Fico je fas!!! 

Nauč sa gramatiku slovenského jazyka a potom hovor o debiloch, pretože Štúr by sa pri tvojom ,,raČej" minimálne päťkrát obrátil v hrobe ;)

Hosť

#266 Re: Re: Re:

2014-11-06 17:56

#88: - Re: Re:  

Úplne súhlasím ;)

Jane

#267 Re: sebecký národ!

2014-11-06 18:14

Ja som dôchodkyňa a petíciu som podpísala. Nestojím o takè riešenie.Ani ten preukaz si nevybavím,hanbila by som sa. To aj tak musí niekto zaplatiť. A vlaky sú už aj teraz len starè taligy,pri tomto systéme však budú ešte horšie. To radšej pôjdem autobusom. Tam sa cestuje už oveľa kultúrnejšie.

Hosť

2014-11-06 18:15

..........

Hosť

2014-11-06 18:22

Buďme zodpovedný , a nečakajme stále s natiahnutou rukou ,lebo nič nie je zadarmo, všetko nás niečo stojí a toto nás stojí slobodu a aj naše deti.

Hosť

2014-11-06 18:22

Slovensko sa topí v dlhoch!!! sociálna poisťovňa ide ku dnu. školstvo, zdravotníctvo.... je na .... a idete tu zadrbať vlaky zadarmo??!! nebuďte smiešny!!! všetci vieme kto to bude platiť!!!!

Hosť

2014-11-06 18:35

Nesúhlasím, s tým prečo by mali mať mat študenti a dochodcovia vlaky zadarmo a tí ktorý pracujú musia platit.

Hosť

2014-11-06 18:49

Treba to jednoznacne zrusit!
Hodoken

#273 Zaujímavá myšlienka

2014-11-06 18:51

Som proti vlakom zadarmo. Len by ma zaujímalo, že či všetci tí študenti, ktorú túto petíciu podpísali si budú aj ďalej kupovať lístky na vlaky a pomáhať tak štátnemu rozpočtu, alebo len budú vykrikovať na internete ako sú proti hlúpym opatreniam a potom ich budú veselo využívať... 

Hosť

2014-11-06 19:05

a prečo nie aj autobusy a lietadla a ponorky zadara ?

Hosť

2014-11-06 19:12

Ja by som v petícii vypustil druhý odstavec a z tretieho odstavca by som nechal len vetu: Výzývame Vládu SR, aby neničila podnikateľské prostredie a nechala podnikateľov vytvárať nové pracovné miesta a tak zvyšovať životnú úroveň.
Dôvod: Vláda sa nemá starať o bolaho občanov, stačí keď im nebude prekážať vysokými daňami, odvodmi a reguláciami