Petícia na zvysenie rodicovského prispevku pre rodicov
Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií Petícia na zvysenie rodicovského prispevku pre rodicov.
Hosť |
#2262015-06-19 11:23Je to málo,čo dostáva mamička s dieťatom,je to hanba celej Slovenskej republiky.Pretože z toho mála,mamička dieťa neuživí,je to žobráčenka,čo teraz dávajú,mali by sa spamätať a zvýšiť aspoň na minimálnu mzdu. |
Pukino |
#227 Re:2015-06-19 11:23Tebe by som aj tu rodičovskú zobral za to ako píšeš... Gramatika sa učí na základnej škole a ty chceš dostávať plnú mzdu za plnohodnotnú výchovu dieťaťa keď ani nevieš písať ? Čo z toho decka vyrastie ? Možno si si mala doplniť vzdelanie a až potom si urobiť dieťa. Slováci odchádzaju aj kvôli takýmto ľuďom ako ty, vy tvoríte základ vzdelaného obyvateľstva a ak už ani písať neviete tak ako potom chcete vytvárať lepšie prostredie pre obchod a ekonomiku ? Čo takého môžeš ponuknuť keď ani písať nevieš ? Mali ste sa učiť a nie si urobiť decko miesto toho... Materská sa vypočítava aj od toho v akom zamestnaní človek predtým pracoval. Ak si nepracovala a dostávaš rodičovský príspevok tak buď rada že máš vôbec niečo. Presne takýmto štýlom by sa z vás stali nenažraní, lenivý gréci alebo čierna morgoš čo zneužíva tieto rodičovské príspevky... Tak si nesťažuj |
Hosť |
#2282015-06-19 11:29Pretoze z toho mala da vyzit velmi neda... Iba s pomocou zarobku dalsej osoby. |
Hosť |
#229 Re:2015-06-19 11:32Nie magor ale korunovany magor ten co nieco tak hlupe vypusti z papule!!!nase deti budu robit na tvoj idiotsky dochodok ty .... !!! |
maggy |
#2312015-06-19 11:33nie som slobodná matka, mám manžela a bez jeho príjmu by som určite nevyžila z rodičáku.... |
Hosť |
#2322015-06-19 11:35Mám 3 deti. Jeden syn je už síce dospelý,no druhý bude mať 15 a najmladší má dva mesiace. Je to na hanbu ako si nás vaáži štát. Celý čas som pracovala,poctivo odvádzala odvody a aby človek teraz rozmýšľal,čo dá deťom do hrnca. Nielen rodičovský príspevok,ale hlavne rodinné prídavky by sa mali riešiť. |
Edo |
#2332015-06-19 11:35Milá autorka a všetci podporovatelia, naše deti sú budúcnosť !! A ak už ste tak veľmi uvedomelí, mali ste na to myslieť skôr ako ste si ich urobili... Nie teraz keď sa decko prihodilo a nemali ste ani financie ani možnosti ako sa o to dieťa postarať a teraz naťahovať ruky a kvíkať že chcete viac. Robíte zo štátu poriadnu dojnú kravu bez toho aby ste vytvárali nejakú väčšiu hodnotu ( kedže žiadate o rodičovský príspevok a neplatili ste sociálku ani ste nepracovali ) a potom presne kvôli takýmto sa žije na Slovensku na hovno. Robiť ? To nie... Voliť Fica ? To áno... Vy uvedomelí občania, takýmto štýlom seriete na budúcnosť vašich detí a tie vám to dajú horko pocítiť keď sa poberú preč do zahraničia a odtiaľ sa už ani nevrátia.. Všetko dostať zadarmo... Úžasné, tlieskam.. |
Hosť |
#234 Re:2015-06-19 11:36Ak je pre vás výchova detí prácou, za ktorú chcete plnú mzdu (Od koho? Od zamestnávateľa, od tých, čo ešte platia dane, od...), tak sa zamestnajte v škôlke. Sú to vaše deti. Povedzte veľké "Ďakujem" vždy, keď vám prídu peniaze na účet. A netárajte tu o výchove nového občana. Štát si k vám žiadneho občana do výchovy nedal. Keď nemám na benzín, tak si nekúpim auto. Keď sa neviem postaráť ani o seba, tak si nesplodím decko. |
Hosť |
#2352015-06-19 11:40Pretoze aj ja mam 2 deticky, a nie je mozne z tych malo penazi vyjst na mesiac.... |
Hosť |
#236 Re:2015-06-19 11:40konecne rozumny prispevok |
Hosť |
#2382015-06-19 11:47My musime carovat aby s tych 203 eur dokazala matka a dieta fungovat.Co je hamba.Tam hore by si mali utiahnut opasky a konecne uz nieco spravit s tym. |
Hosť |
#2392015-06-19 11:48Bola by som rada aby nase vnucence sa mali uz lepsie ,ked na nasich detoch setril stat. |
Mucha |
#2402015-06-19 11:49Mala som možnosť žiť aj ako slobodná matka a je to náročné. Mám malé dieťa a 220€ na plienky, oblečenie, mlieko, vyšetrenia atd jednoducho nestačia! Ti štátorozkradači so stvorcifernymi platmi by si mali uvedomiť že ženy na MD majú mesačne menej peňazí ako špinavý žobrák z ulice vyzobre! Veď to ne hamba! Bojujme za svoje detičky a ich životy. |
Hosť |
#2412015-06-19 11:51Je to správny dotaz na zvýšenie rodičovského príspevku a.prídavkov na dieťa,pretože z tohoto nevyzije matka s dieťaťom keď ostane ešte sama bez muža a rodiny je to jej koniec.môže ísť býva pod most. |
Hosť |
#2422015-06-19 11:56Lebo v budúcnosti plánujeme mať bábätko a keď si človek spomenie koľko dostane tak sa mu hlava zatočí |
Hosť |
#2432015-06-19 11:56Pevne dufam,ze uspeje tá peticia,ja zijem s 5r.syncekom zo 140eur!!!!! |
cislo |
#244 Re:2015-06-19 11:57uf, tak ty si riadne cislo... chcem ta vidiet, ako budes takto postupovat. Zriad si prosim vlastnu stranku a dokumentuj od ukoncenia skoly tvojich 5 rokov. Tesim sa na to, ako si nasetris na byvanie popripade ak budes chciet tak aj svadbu a okrem toho aj na to dieta ci viac deti aby ti stacilo zivit seba a dieta/i z 203€. VS uz mam za sebou tri roky. podarilo sa mi po roku zamestnat. zarabam 400€. Ty mas vobec predstavu, co kolko stoji? ty vies o tom, ze na byvanie potrebujes od 50-100tis €? a to pri vsetkej skromnosti. (pozn. mne ako slobodnej matke nikto hypoteku s takym prijmom neda a na druhej strane by som ju ani nemala z coho platit a to znamena, ze ani nenasetrim.) Vies ty vobec, ze v priemere ta náklady na jedno dieta vydu 370€/mes? Vies, ze by to znamenalo, že na dieta si ma matka nasetriť za tych 5 rokov podla teba 7200€? Z toho mi vyplyva, ze by som musela zarabat 850€ aby som za 5 rokov nasetrila tych 7200, jedla, pila, chodila do prace, neobliekala sa, neobuvala sa, nechodila za kulturou platila hypoteku garzonky podotykam, ze platila iba pokial nemala dieta, lebo z vyplaty 400€ sa platit hypoteka a zivit dieta neda ;) Priemerne mesacne naklady 370€/mes: Viem to, lebo vdaka debilovi, kt si mysli, ze deti ziju zo vzduchu odkladam kazdy blok, lebo na sude bez nich neobstojim. Kazda mama vie, ze jeden mesiac je vydavok 190€ a dalsi 390. Ved ty nic nevies, netusis, ze len bicykel stoji 180€, ked dieta nastupuje do skoly potrebujes len tak na jeden sup 150€, nevies, ze este aj to svihadlo aby dieta mohlo skakat stoji 10€, nemas ponatia o plienkach, o hrackach, o tom, kolko stoji autosedacka, netusis ze musis mat pre dieta obuv na doma obuv do skolky a obuv na vonku a mame 4 roc obdobia, len tak mimochodom. A kde su kazdorocne pancuchy, tielka, gatky, ponozky, nohavice, teplaky, saty, sukne, tricka s dlhym, kratkym rukavom, rolaky, svetre, mikiny, bundy jesenne aj zimne, ciapky to iste, v lete siltovka, aby sme predisli omrzlinam, my mamicky zvykneme kupovat aj nieco take ako rukavice, a aby sme sa vyhli sialenym poplatkom u lekara a v lekarni, kupujeme aj saly okolo krku. Nemas ponatia, ze aj deti treba kremovat, ze aj oni sa kupu, cesu, chodia na WC a predstav si ze aj jedia a piju. Mas dieta chore, myslis ze lieky pre deti su lacnejsie? Dalej skolka stoji peniaze. Chces sa decku venovat? Kup knihu, chod von, do prirody, tá je zadarmo. Aha ale ja nemozem, lebo som si nekupila od ukoncenia skoly ziadnu obuv :P a tebe drzim prsty, aby si mesacne z tvojej vyplaty po ukonceni skoly (urcite len dostanes diplom a uz aj budes robit :D) mesacne odkladala 120e na svoje buduce o pat rokov dieta, 300€ das na hypoteku 250€ na najom a energie, 20€ na telefon 10€ na internet, a 150€ das na stravu (podotykam denne nesmies minut viac nez 5€, inak nevydes) a nie ze si nahodou kupis zmrzlinu alebo si zmyslis, ze ides do kina, ci nebodaj potrebujes kupit cokolvek ako je cistiaci prostriedok, prasok na pranie.... ani len pancusky, ked sa ti roztrhaju......
Prajem vela vela stastia a prosim napis tu nazov tej stranky, rada ju budem sledovat aj tvoj patrocny uspech ;) |
Hosť |
#2462015-06-19 12:04Petíciu podporím preto, že z 226€ mlada slobodná matka nezaplatí nič. Si to spočítame. Keď chcem byt, musím si zobrať hypotéku na 30 rokov, ktorú budem mesačne splácať minimálne 200€. Ostane mi 26€ a to nemám ešte ani inkaso zaplatené. Inkaso asi 100€, keď sa šetrí. A potom na jedlo tak 150€ a to sa človek musí naozaj veľmi uskromniť. Takže nám to vychádza 450€ mesačne ak nekúpime žiadne oblečenie ani drobnosť dieťaťu, ani žiaden výlet alebo niečo. Nie každý má to šťastie, že dostane byt alebo dom bohužiaľ... |
Hosť |
#247 Re: Re:2015-06-19 12:06asi si nepochopila... ja mam 40 rokov, ukoncenu VS, dobru pracu. dieta som mala po 30, kym som si na vsetko zarobila... ja neviem o com to ty vlastne pises, nic take nepoznam. Dom si splacam, dietatu platim skolku, kruzky... vsetko sa da. ano nie som slobodna mama, dieta sme si urobili v manzelstve, po tom, co sme mali zariadene kam to dieta mame... proste najprv rozmyslam nez nieco konam :D a aby ta nerozhodilo uplne, pises ze by som musela zarabat tak 850 eur? no vies tolko urcite nie, z toho sa vyzit neda. to mam tak akurat zakladny plat. aj preto som studovala, aby som nemusela robit za tych par eur, z ktorych chcete vyzit vy. ale za to ma hadam nebudete odcudzovat.
skor sa zamyslite vy, kde ste urobili chybu, ze sa mate tak ako sa mate resp. nemate. |
Hosť |
#248 Re: Re:2015-06-19 12:101) Chybou tejto doby je, že dáva práva bez povinností. Áno, máš právo na dieťa, ale aj povinnosť sa oň postarať. 2) Štát rodiny podporuje. Vo výške, akú si môže dovoliť. Podporuju rodiny rovnako štát? 3) Vystupovať spôsobom: "Ja som matka, kto je viac" je scestné. Rovnako ani rozum nemusí prísť s vekom. 4) Príspevok ide z daní všetkých. Tak sa k tomu môžu vyjadriť aj "mladé, sprosté, slobodné či bezdetné". |
Hosť |
#2492015-06-19 12:12Aby sa naše deti mali lepšie lebo ozaj za tak málo penazí sa v dnešnej dobe nedá vyžiť. |
Hosť |
#2502015-06-19 12:15Pretože som vždy pracovala,odvadzam štátu nehorázne peniaze a keď chcem porodit dieťa,mám žiť ako socka? Ďakujem,neprosim! |
|
Osobnosti protestujú proti vystúpeniu predsedu vlády SR Róberta Fica v ruskej televízii
Petícia za zníženie platov a paušálnych náhrad poslancov NR SR
Povedzme nie urážkam a ponižovaniu žien
ŽIADOSŤ O ODVOLANIE JÁNA MIKASA Z POZÍCIE RIADITEĽA "ÚVZ"
Je tu niečo, čo chcete zmeniť?
Zmena sa nestane tým, že zostaneme ticho. Autor tejto petície sa postavil a podnikol kroky. Spravíte to isté? Vytvorte petíciu a začnite so spoločenským hnutím.
Začnite svoju vlastnú petíciuIné petície, ktoré by vás mohli zaujímať
Petícia za zrušenie sankcií proti Ruskej federácii
2977 Vytvorené: 2024-11-09
Petícia za zákaz psov v osadách na celom území Slovenskej republiky.
21921 Vytvorené: 2021-01-17
ZABRÁŇME STRIEĽANIU VLKOV - HROMADNÁ PRIPOMIENKA PROTI ZRUŠENIU CELOROČNEJ OCHRANY VLKA DRAVÉHO (Michal Kiča a Jaromír Šíbl)
1060 Vytvorené: 2024-11-12
Petícia za rozšírenie modernej liečby pre pacientov s cystickou fibrózou - aby lieky KAFTRIO/KALYDECO® boli hradené z verejného zdravotníctva.
6809 Vytvorené: 2024-10-07
Návrat k pôvodnemu grafikonu MHD Trenčín
259 Vytvorené: 2024-11-17
Nesúhlasím s výstavbou veternej elektrárne v Stupave.
487 Vytvorené: 2024-10-18
Petícia za zachovanie samostatnosti Gymnázia Boženy Slančíkovej-Timravy v Lučenci
1998 Vytvorené: 2024-11-11
Hromadná pripomienka k návrhu novely nariadenia vlády Slovenskej republiky č. 668/2004 Z. z. o rozdeľovaní výnosu dane z príjmov územnej samospráve
409 Vytvorené: 2024-11-12
ZACHRÁŇME PRÍRODNÝ AREÁL JAZERA KUCHAJDA PRED DLHOROČNÝM PRENÁJMOM A VÝSTAVBOU.
385 Vytvorené: 2024-11-12
Úprava návrhu Zákona o integrovanej posudkovej činnosti a o zmene a doplnení niektorých zákonov
5771 Vytvorené: 2024-11-05
Stop the death penalty
372 Vytvorené: 2024-11-08
Osobnosti protestujú proti vystúpeniu predsedu vlády SR Róberta Fica v ruskej televízii
6319 Vytvorené: 2024-11-01
Petícia proti zmene územného plánu, ktorá mení funkčné využitie Lokality č.18 s rozlohou 0,1929ha v štvrti Majírky, Holíč.
101 Vytvorené: 2024-11-11
Zastavenie rozhodnutia prezidenta USA J. Bidena o použití rakiet dlhého doletu
53 Vytvorené: 2024-11-18
PETÍCIA ZA VYHLÁSENIE REFERENDA O PREDČASNÝCH PARLAMENTNÝCH VOĽBÁCH
1043 Vytvorené: 2024-09-25
Peticia za obnovenie studne na vrabelskych viniciach
19 Vytvorené: 2024-11-19
Petícia za zachovanie novinového stánku na ul. 1. Mája v Pezinku
598 Vytvorené: 2024-10-07
Na obranu kultúry
187441 Vytvorené: 2024-08-06
Požadujeme, aby bolo šikanovanie v trestnom zákone.
1833 Vytvorené: 2023-06-19
Najväčšia petícia za reguláciu poľovníctva - 50 tisíc podpisov
12227 Vytvorené: 2017-02-14