Celoročný zákaz používanie petárd a delobuchov
Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií Celoročný zákaz používanie petárd a delobuchov.
Hosť |
#512016-01-02 23:07Zo všetkých dôvodov ktoré sú uvedené v návrhu. Je doslova šialené keď niekto používa pyrotechniky v obytných zónach plných ľudí. Okrem toho mám dojem ze každým rokom je sila a hlučnosť výbuchov stále vyššia. Mám pocit že ide o používanie cvičných delobuchov s extrémnou silou výbuchu. A to uz nie je ani pyrotechnika! |
Hosť |
#522016-01-02 23:09Plne sa stotožňujem s petičným výborom, ako je to obsiahnuté v petíciií. Robím to nie len pre môjho psíka, ale pre všetkých, lebo rok čo rok s týmto nešvárom zápasím.Často vidím, ako malá deti odpaľujú pyrotechniku, ktorá pri nesprávnej manipulácií môže deťom priniesť trvalé zdravotné následky. |
,,zotpovedi" |
#532016-01-02 23:15#32: zodpovedy :-P - Re: Re: Re: ,,zotpovedi" tebe by radil pouzit peniaze na vzdelanie - este raz si zopakuj zakladku a podalsie je rozdiel buchat na silvestra a buchat s tym mesiac pred mesiac po a 24hodin |
Hosť |
#552016-01-02 23:17Dobry napad proti hadzaniu petard,je to stres pre zvierata,stres pre male deti a starych ludi,poziare...... |
Hosť |
#562016-01-02 23:24Chovám papagáje a už dva krát sa mi stalo, že som ráno po Silvestri našiel vo voliére padnuté kusy- jasný infarkt. To pliaskanie je čisté šialenstvo, prskavky a dosť :)
|
Hosť |
#572016-01-02 23:24lebo mam 3 psickov a kazdy rok mi chudiatka sedia na kolenach od strachu z vybuchov petard dobre ze nedostanu infarkt nenavidim petardy!!!! |
Nezmysel |
#582016-01-02 23:43Co tu niektory (respektive väačšina) sa neda čitať... Takýto zákaz je , týka sa to miest a obyvanych lokalít tam je zakazane použivať pyrotechniku , a na "silvester" udeluju mesta vynimky.Tam kde niesu obydlia resp. sa neruši klud tak sa pyrotechnika može použivať celý rok... A podobne veci že minuť prostriedky inak (utulky, bezdomovci,...) , myslim že je to uplne jedno ako ludia využivaju sveje "zarobené" peniaze. Tak netreba tie zvierata mať doma , ked chcu obmedzovať ludi čo maju radi pyrotechniku , nech sa obmedzia aj tý čo maju zvierata... Tiež nieje prijemne sa pozerať na vykali po zvieratach na sídliskach...V podstate tato peticia je uplne bezpredmetna a ak si ludia myslia že niečo zmeni tak to asi nie...Potom to ludia začnu doma vyrabať a to budu väčšie škody ma majetku a zdravý... |
Hosť |
#59 #592016-01-02 23:48Toto nemyslíte vážne ?? úplne by to zakázané byť nemalo.... malo by sa povoliť napr 00:00-00:15 buchať a inak nie.... zase nemožete obmedozvať slobodu ľudí ktorí napr vidia v tom nejaký zmysel....videli ste už detské očká keď vydržia do pol noci a kukajú na ohňostroje ? je to nepopísateľné takže ohňostroje by povolené mali byť ale obmedzene časovo nie už od tretej poobede napr ... to príde aj mne prehnané ..ale určite nie zakázať uplne |
Ivan1204 |
#602016-01-02 23:53Toto nič nerieši, bude ako za komunistov, pyrotechnika pochybnej kvality sa bude pašovať a predávať načierno, poprípade podomácky vyrábať a potom len bude nárast tragédii a ťažkých úrazov z neodbornej manipulácie. |
Hosť |
#612016-01-02 23:54nesúhlasím s tým rachotom, a kvoli zvieratám, či už domácim alebo divým |
Hosť |
#622016-01-03 00:11neskutočne tieto atavistické spôsoby prejavu agresie pôsobia zle na deti, starších ľudí, domáce aj voľno žijúce zvieratá. Zábava pár jedincov na úkor toľkého utrpenia nie je v poriadku |
Hosť |
#632016-01-03 00:12Dovod je jasny,vdaka delobuchom prislo nespocetne mnozstvo ludi o koncatiny,casti tvare,ba i o zivot.Zneprijemnuje to zivot nam vsetkym.Skody na majetku a potrebne vyjazdy a osetrenia stoja omnoho voac financii,ako maju z dani z predaja v statnej kase.Nuz a v neposlednom rade,okrem strachu z hluku malych deti(pamatam,ako ked mal moj syn 3,4,5 dostal hystericky zachvatovy plac od strachu),je na mieste spomenut strach nasich domacich milacikov,ktory to pocuju 7nasobne viac ako my.Ti co maju radost z tych neznesitelnych zvukov-paci sa,vojnovych oblasti je v tomto svete dost.Mozete sa tam vybrat na petardovy vilet. Len tolko! |
Hosť |
#64 Re:2016-01-03 00:14ak si niekto chce poškodzovať zdravie, nech si ho týmito nezmyslami poškodzuje sám v obývačke, ale neviem, prečo by mali ostatní počúvať otrasné výbuchy a mykať sa pri každom zadunení. Okrem toho to veľmi ubližuje aj divožijúcim zvieratám a vtákom, ale to vy s vašim emočným kvocientom ťažko pochopíte |
Hosť |
#652016-01-03 00:14Dovod je jasny,vdaka delobuchom prislo nespocetne mnozstvo ludi o koncatiny,casti tvare,ba i o zivot.Zneprijemnuje to zivot nam vsetkym.Skody na majetku a potrebne vyjazdy a osetrenia stoja omnoho voac financii,ako maju z dani z predaja v statnej kase.Nuz a v neposlednom rade,okrem strachu z hluku malych deti(pamatam,ako ked mal moj syn 3,4,5 dostal hystericky zachvatovy plac od strachu),je na mieste spomenut strach nasich domacich milacikov,ktory to pocuju 10nasobne viac ako my.Ti co maju radost z tych neznesitelnych zvukov-paci sa,vojnovych oblasti je v tomto svete dost.Mozete sa tam vybrat na petardovy vylet. Len tolko! |
záhorák |
#662016-01-03 01:22Je to jediné riešenie, lebo samosprávy to nechcú riešiť a ani nedokážu zabrániť používaniu niečoho, čo sa legálne predáva, ale to danechtivý štát, ktorému nezáleží na prírode a zdraví občanov nespraví... Samosprávy radi vynakladajú na ohňostroje financie v rámci niektorých narcistických pretŕčacích kampaní starostov, ktorých nie je nikdy dosť... Vyhadzujú do luftu peniaze daňových poplatníkov, ohrozujú zdravie ľudí aj iných bytostí, znečisťujú ovzdušie a krajinu.... Také hospodárne... Prokuratúra namiesto podpory ojedinelých pokusov o obmedzenie používania zábavnej pyrotechniky napáda takéto VZN s odôvodnením, že prichádza k obmedzovaniu ľudských práv pyromanov (dôležitejšie sú asi ich práva než tých ostatných) a predstavitelia obcí namiesto jednoduchej úpravy predpisov radšej alibisticky VZN zrušia, než aby kládli prekážky aj vlastným pretŕčačkám. |
Hosť |
#67 Re: Re:2016-01-03 02:19Ty sprostý DEMENT o čom to tu píšeš,?autá atd...ty chuj jebnutý raz za rok sa to dá zniesť ale nie mesiac v kuse...
|
Zuzka |
#68 Re: Re:2016-01-03 03:28Mily moj zlaty, zelam ti z uprimneho srdca ten pocit strachu, bezmocnosti, nevedomosti a keby sa dalo tak aj tej bolesti, ked sa v obdobi vianoc pojdes prejst so svojou tehotnou polovickou a nejaky slaboduchy dement Vam od chrbta hodi petardu pod nohy!!!! To ti je zazitok na cely zivot a na nezaplatenie! |
Hosť |
#692016-01-03 05:01Pretoze nevidim dovod na vyhadzovanie penazi za pyrotechniku, sposobuje urazy a je pre mna obtazujuca. |
Hosť |
#702016-01-03 05:58Pouzivanie petard a delobuchov povazujem ako zbran ktora ohrozuje hlavne zvieratka a ludi ktory nespravnou manipulaciou ohrozuju i vlastny zivot-zdravie. |
Hosť |
#712016-01-03 06:38Asi o druhej v noci som videla letieť zúfalých vydesených vtákov, na fb inzeráty stratených psíkov, videla som fatálne poranenia psa delobuchom. Stačilo! |
Hosť |
#722016-01-03 06:39pretože petardami ohrozuju moje zdravie, ničie mi majetok. v minulosti som mala na balkone prepaleny koberec a teraz opalene plastove okno. so psikom nemôžem chodiť von lebo strieľaju petardy. a tie sa ešte stale predavaju |
Hosť |
#732016-01-03 06:54Mam doma psa a hrozne sa boji petard a delobuchov. Dokonca vtedy nechce ani isť von vyvenčiť sa. Cely čas šteka a beha z izby do izby |
Hosť |
#74 Re:2016-01-03 06:55nie je to hlupost, kto ma zvierata a cit pre ne, vie, ze je to potrebne. silvester ma byt o zabave a peknom svistavom ohnostroji a nie o strese, ked mi nejaky vypatlanec hodi pod nohy delobuch a este sa na tom rehoce. |
Hosť |
#752016-01-03 07:03...som dobrovoľníčka v OZ Ňufáčik-Námestovo a viem,ako naši psíkovia trpia pri strieľaní počas silvestrovskej noci...plačú v kotercoch... |
|
Osobnosti protestujú proti vystúpeniu predsedu vlády SR Róberta Fica v ruskej televízii
Petícia za zníženie platov a paušálnych náhrad poslancov NR SR
Otvorený list vláde Slovenskej republiky od zamestnancov rezortu školstva
Verejná výzva na podporu Žiadosti OZ Mier Ukrajine podanú na Generálnu prokuratúru, aby preverila konanie Roberta Fica v Moskve
Slovensko je Made in Europe! Otvorený list podnikateľov, investorov a zamestnancov vláde SR
ŽIADOSŤ O ODVOLANIE JÁNA MIKASA Z POZÍCIE RIADITEĽA "ÚVZ"
Otvorený list akademickej obce vláde SR
Je tu niečo, čo chcete zmeniť?
Zmena sa nestane tým, že zostaneme ticho. Autor tejto petície sa postavil a podnikol kroky. Spravíte to isté? Vytvorte petíciu a začnite so spoločenským hnutím.
Začnite svoju vlastnú petíciuIné petície, ktoré by vás mohli zaujímať
Otvorený list vláde Slovenskej republiky od zamestnancov rezortu školstva
6258 Vytvorené: 2025-01-24
Otvorený list akademickej obce vláde SR
2500 Vytvorené: 2025-01-23
OTVORENÝ LIST ZDRAVOTNÍCKYCH PRACOVNÍKOV OBČANOM SLOVENSKEJ REPUBLIKY
2162 Vytvorené: 2025-01-26
Podporujeme psychiatrov a psychologov, EU, NATO, Ukrajinu
1147 Vytvorené: 2025-01-20
Podpora ostatných zdravotníckych pracovníkov psychiatrom a psychológom
947 Vytvorené: 2025-01-23
PETÍCIA za zachovanie samostatnosti školy - PETÍCIÓ az iskola önállóságának megtartásáért
912 Vytvorené: 2025-01-24
PETÍCIA OBČANOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY ZA PRIJATIE OKAMŽITÝCH OPATRENÍ NA ZABRÁNENIE ZAHRANIČNÉHO OVPLYVŇOVANIA CEZ INICIATÍVU 'MIER UKRAJINE' A NA POZASTAVENIE ORGANIZOVANIA PROTESTOV, DO VYŠETRENIA
698 Vytvorené: 2025-01-27
Petícia za zrušenie sankcií proti Ruskej federácii
5568 Vytvorené: 2024-11-09
Sme proti novému cenníku MHD V PREŠOVE
1743 Vytvorené: 2024-12-05
PETÍCIA ZA ZACHOVANIE STREDNEJ ODBORNEJ ŠKOLY OBCHODU A SLUŽIEB V NOVEJ BANI
420 Vytvorené: 2025-01-09
Spravodlivé platy a uznanie pre učiteľov
401 Vytvorené: 2025-01-08
Petícia za zákaz psov v osadách na celom území Slovenskej republiky.
22896 Vytvorené: 2021-01-17
Slovensko je Made in Europe! Otvorený list podnikateľov, investorov a zamestnancov vláde SR
312 Vytvorené: 2025-01-25
Za nepretržitú prevádzku bazéna v Dunajskej Strede pre verejnosť a talenty
302 Vytvorené: 2025-01-27
Vráťte nám 10 minútový lístok na MHD v Prešove
698 Vytvorené: 2024-05-03
Verejná výzva na podporu Žiadosti OZ Mier Ukrajine podanú na Generálnu prokuratúru, aby preverila konanie Roberta Fica v Moskve
1400 Vytvorené: 2024-12-23
Peticia za zachovanie/obnovenie ceny listka MHD v Trnave
203 Vytvorené: 2024-10-30
Petícia za rozšírenie modernej liečby pre pacientov s cystickou fibrózou - aby lieky KAFTRIO/KALYDECO® boli hradené z verejného zdravotníctva.
7230 Vytvorené: 2024-10-07
Podpora pani vychovávateľky Lenky Michelčíkovej zo ZŠ s MŠ Dolný Smokovec
122 Vytvorené: 2025-01-14
Výzva slovenských ekonómov vláde SR
111 Vytvorené: 2025-02-04