Zastavme projekt "revitalizacie" parku pri Karpatii v Humennom
Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií Zastavme projekt "revitalizacie" parku pri Karpatii v Humennom.
Hosť |
#512013-04-05 07:58Osobne si myslím, že výrez stromov v meste je jeden zo spôsobov ako sa nabaliť, kto vie koľko taký výjazd stojí |
Humencanka XY |
#52 V SKRATKE !!!2013-04-05 10:25som humenčanka, nie že by ste boli radi že sa s tým konečne niečo robí !! ale ešte petície vymyšľate, ten park je postrach plný bezdomovcov , budem len rada keď sa to tam skulturni, čím viac oblastí mesta budú pekné čisté nové, tým viac sa tu budeme v našom mestečku cítiť príjemnejšie, bože pre pár stromčekov sa máte "posrať" !!! |
turul |
#53 Re: V SKRATKE !!! pre humencanku XY2013-04-05 11:50#52: Humencanka XY - V SKRATKE !!! CHCIPNI! |
eva |
#54 Re: V SKRATKE !!!2013-04-05 12:22#52: Humencanka XY - V SKRATKE !!! Nepleťte si pojmy s dojmami. Skultúrnením by sa dal tento projekt nazvať iba s prižmúrenými očami. Aj ja som humenčanka. A mienim tu žiť do smrti. Ale nie v zabetónovanom meste. Táto petícia nie je preto, aby sa s parkom nič nerobilo!!! Ale ked sa má niečo robiť, tak nech sa to robí poriadne. Pekne a účelne. Nie účelovo!!! Najprv sa stromy zotnú a potom ten zvyšok pomaly zakape kvôli haldám betónu. To nechápeš? Humenčanka?! Tiež som sa snažila reagovať v skratke... Tu sa ide niekto "posrať" nie pre pár stromov, ale pre zadubenosť ľudí, ktorí nepátrajú po podstate veci...
|
Hosť |
#552013-04-05 16:22. . .každý zachránený strom na tejto planéte to ľudstvu mnohonásobne vracia a podpílením každého stromu si pílime konáre života tejto i budúcich generácií - nestarať sa o život stromov a nechrániť ich je nesmierne sebecké a hlúpe!! Možno už teraz máme na Slovensku viac hlupákov ako stromov :-( |
mi |
#56 Re: V SKRATKE !!!2013-04-06 19:43#52: Humencanka XY - V SKRATKE !!! no zakoncili ste to naozaj velmi "kulturne". dali ste do toho vsetko zo seba! |
Kat.ka |
#57 Pre Humenčanku2013-04-07 11:42Pani Humenčanka. Prečítali ste si po napísaní svoj komentár??? Nehnevajte sa za moj názor, ale podľa mňa ste sa ani nesnažili zamyslieť. Podľa mňa ste si ani nič konkrétne neprečítali. Ináč by ste pochopili, že ide práve o to skultúrnenie !!!! Chcete povedať, že čo je čisté, je aj estetické ? Viem, každý má iný vkus. Maxim E.Matkin napísal: Knihy a umenie vobec sú ako mydlo, ktorým umývame svoju dušu, aby celkom nesčernela, nezašpinila sa, neochorela a nepokazila sa. Ak vám to umenie nechýba, tak nám áno.Ale zostane vám ešte dostatok priestoru , kde sa možete kochať krásou čistoty betónu. A chcete povedať, že čistota= bezpečnosť ??? Problém bezpečnosti, to už je téma na inú petíciu. Možete sa angažovať.Bez urážky. Bude tu potom radosť žiť. |
eva |
#58 Re: Pre Humenčanku2013-04-07 14:40 |
Hosť |
#59 Re: Luba2013-04-08 07:07suhlasim, nech sa vyjadria ludia, ktorí byvaju na sidlisku I., ludia tam chodia, nemyslite si, ze park sa nevyuziva. na tomto sidlisku je podla mna vela ludi a takisto deti, ktori tento park, ked bude zrekonštruovany, budu vyuzivat este viac |
Hosť |
#602013-04-08 09:09Ako poslanec MsZ som hlasoval za úpravu parku. Po nadobudnutí nových informácií musím povedať, že súhlasím s názorom odborníkov, ktorí k tomu zaujali stanovisko. Na zasadnutí MsZ som z informácií predstavených mesta pochopil,že je súhlas aj obyvateľov sídliska na úpravu. Ako vidím fakt je iný. |
fx |
#62 Re: Nechapem.....2013-04-09 08:27pani Zorku poznam osobne, aj detaily celeho incidentu a mozem zodpovedne potvrdit ze nebola vtiahnutaa do ziadnej spinavej hry .. pani primatorka sa ukazala v horsom svetle a zastrasovanie jej nepomohlo, hold nie kazdy obcan mavne rukou alebo uveri konspiracii :) tomu sa hovori obciansky aktivizmus .. som rad ze sa take nieco deje konecne aj na slovensku nasi voleni zastupcovia su totiz velmi casto zlodeji, ktory dokazu kradnut vdaka tomu ze sami zostavuju zakony, ktore im to umoznuju robit legalne bez ujmy ... meciarizmus neskoncil ... je ale absurdne aby jednali tak arogantne a drzo ako p. primatorka |
Hosť |
#63 Re:2013-04-09 12:28 |
park 1 |
#652013-04-09 13:45Na úvod: možno ste si niektorí všimli, ako dopadajú tzv. revitalizácie parkov v iných mestách, lebo už viackrát boli o nich príspevky v televíznych správach. Väčšinou ľudí upokojujú, že zelene bude viac, ako predtým a vždy to končí jej úbytkom a rozšírením vybetónovaných a vydláždených plôch maximálne s dvomi - tromi stromami. Okrem toho si myslím, že väčší problém ako park je blízky podchod, ale o tom sa teraz zmieňovať nebudem. Dočítal som sa tu, že niekto chce brzdiť prácu mnohých ľudí, že všetko je pripravené a nijaké stromy sa rúbať nebudú atď . Takže, vážení, ktorí si to myslíte, pozrite sa na ten park. Už teraz stihli spíliť nejakých päť stromov (na niektorých miestach ešte vidieť po zemi piliny od rezania tejto zimy). A neboli to nejaké pár týždňové stromčeky, takže tým, že chýbajú ich koruny, ubudla veľká plocha zelene. A to v priestoroch, kde je blízko železničná a autobusová stanica a kde je hustá cestná premávka a tým pádom aj vysoká prašnosť a hluk. Dúfam, že nikomu netreba vysvetľovať funkciu stromov v prírode a čím viac ich v parku zlikvidujú, tým viac bude hluku a prachu tam, aj v blízkych bytovkách. Samozrejme treba brať do úvahy aj klimatické zmeny a globálne otepľovanie. Je dokázané, že čím menej je v danej oblasti stromov a zelene a čím viac je betónových (a im podobných) plôch, tým je v okolí vyššia teplota, lebo slnečné žiarenie nemá čo pohlcovať. Samozrejme od rozpálených plôch bez zelene stúpa teplo aj v noci, takže je potom naozaj „radosť“ bývať v takejto lokalite. A aby bola zelená plocha ešte menšia tak v parku v kruhu, okolo ktorého sú lavičky (blízko pri podchode) vykopali v strede trávu a miesto nej navozili zeminu a zasadili kvety. Na oko možno krajšie, aj keď len v čase, keď sú kvety rozkvitnuté, ale zas je to zbytočné míňanie peňazí tým skôr, že o kvety sa treba starať a v suchách ich aj polievať. Okrem toho je tým pádom menej trávy, čím zas vzrastá prašnosť a ubúda kyslíka, ktorý trávnaté plochy produkujú. Angličania asi vedia, prečo majú všade toľko zatrávnených plôch. Takže to uzavriem: nie je potrebná žiadna veľká „revitalizácia“ parku . Stačí dať doporiadku chodníky bez toho, aby sa rozširovala ich šírka a počet a miesto nefunkčnej fontány radšej danú plochu zaplniť zeleňou. Čo sa týka lavičiek a odpadkových košov: tie tam zrejme v poriadku nevydržia, kým v parku nebude funkčný kamerový systém a kým výtržníci nebudú za svoje činy stíhaní. To je, bohužiaľ, Slovenská realita. Možno by sa kamerovým systémom podarilo aj to, aby park slúžil svojmu účelu a nebol by výbehom a verejným WC pre štvornohých miláčikov mnohých psíčkarov. |
Jozef |
#66 Re: V SKRATKE !!!2013-04-09 15:43#52: Humencanka XY - V SKRATKE !!! Pre kristove rany. Vy ste odkiaľ ušli. |
Jozef |
#67 Re: Re: V SKRATKE !!!2013-04-09 15:45Po podstate veci. Je to presne o tomto. |
Milena |
#68 to park12013-04-09 18:38Dreviny v meste, parku plnia najmä melioračnú, asanačnú, renaturalizačnú, architektonicko-estetickú, sociálnu, psychologickú ale v tomto prípade najmä izolačnú funkciu. Starší Humenčania určite poznajú stav predtým, než sa stavala tzv. autobusová stanica. Obyvateľom bytoviek oproti bolo sľubované, že medzi cestou (čo je hlavný ťah z mesta) a ich domami bude zasadený súvislý pás stromov, ktoré budú zachytávať hluk, prach, exhaláty. Choďte sa pozrieť, koľko stromov tam teraz je. Práve preto je dôležité zveriť prácu odborníkom, ktorí s dnešnými vedomosťami dokážu navrhnúť samoúdržbový park resp. plochu s minimálnymi udržiavacími zásahmi. Fontána, ako i drobné architektonické dekoračné prvky (ako napr. sochy, jazierka)hrajú dôležitú úlohu pri projektovaní mestskej zelene. Pokiaľ viem, máme aj rodákov-sochárov (Drotár, Gábrik), ktorí by určite radi prispeli k skrášleniu mesta. Ešte raz - park má navrhovať odborník. Podľa vopred daných kritérií. Ak sú lavičky a odpadkové koše navrhnuté účelne, antivandalsky, potom netreba kamerový systém. Stačí raz-dvakrát večer poslať do parku hliadku MP. Inak - park je určený aj na prechádzky majiteľov štvornohých miláčikov - pokiaľ viem, platia dane aj za svoje zvieratká - stačí, aby si plnili svoje povinnosti ohľadom hygieny. Skúsenosti s niečim podobným majú aj v susedných krajinách. Stačí sa trochu zaujímať. A magistrátu navrhujem pohľadať si na poličkách odborno-metodickú príručku "Obce a ochrana drevín", aby konečne začal konať v súlade so zákonmi a záujmami obyvateľov mesta. |
Benya Krik |
#69 Gellerov park2013-04-09 18:44Vie mi niekto povedať, čo za chmuľo vyberal kandidátov na pomenovanie parku? Prečo by sa park mal volať podľa človeka, ktorý žil v HE od narodenia do troch rokov, nevie po slovensky a jeho jedinou zásluhou je, že urobil kariéru na burze drahokamov? Viem, že sa má park volať Park Jednotka, ale predsa mi nedá tá neznalosť alebo zámerná nevedomosť. To sme mali málo osobností z Humenného? Páni Polla, Grossman, Spielman urobili pre Humenné nepochybne viac, než pán geller o Humennom sníval. |
Peter |
#70 ach jaj...2013-04-09 18:48Ruku na srdce. Komu sa paci ta vizualizacia parku ? O toto ide v petícii. Je to ako nepodarene male dedinské námestie. A ten erb je taky umely ... ako v case socializmu na 1. mája... :) |
Kat.ka |
#712013-04-09 20:22To nevyzerá ako nepodarené dedinské námestie,ale ako nepodarené humenské námestie,od kaštieľa až po knižnicu. Ľutujem veľmi svoj minulý komentár, v ktorom takmer obhajujem rekonštrukciu južného námestia.Plytko som sa zamyslela a zhodnotila, že som rada, že sa našli na rekonštrukciu prostriedky.Ale aké! Dostalo sa mi do uší, že to realizovala firma, ktorú si nemohla dovoliť ani jedna z pražských štvrtí, pretože bola drahá. A to konštatovala pani bývalá starostka nemenovanej pražskej štvrte.S hrǒzou sledovala, ako nám na námestie lejú betón.Vraj si ani nevieme predstaviť, koľko to mesto stojí peňazí.Výsadba stromov by bola drahšia??? Ešte dlho potrvá, kým sa naučíme, že ekologicky=ekonomicky. Keď ma napadne, že sme tam mohli mať ďalší park, je mi hrozne.Dnes som sa tadiaľ opať prešla a bol to pohľad príšerný. Tak trochu som obhajovala pani primátorku, keď som napísala, že jej nemǒžem uprieť vkus na kvety. Zmenila som názor.Vtedy som o výrube nevedela. Keďže je nás pár ľudí,ktorí zdieľame odkaz petície aj na facebooku, bola som zvedavá,či sa náhodou pani primátorka na svojom profile neobhajuje. Viete, čo by ste našli v časti ,,záľuby"? Záhradníctvo! Každý správny záhradník miluje prírodu telom aj dušou.Taká je moja predstava. Pred pár dňami vraj vyrúbali ďalšie 4 zdravé stromy v parku pri kaštieli.Komu zavadzali? A kde skončili? Bohužiaľ,stretla som aj ľudí, ktorých to netrápi.Vraj nemáme šancu. Neodpustím si preto, aby som nenapísala citát: Nemá zmysel bojovať,keď nemǒžeme veriť vo víťazstvo.Geronimo Držím prsty všetkým, ktorí aspoň troškou prispievajú k dobrej veci. |
Hosť |
#72 Re: Nechapem.....2013-04-10 08:06#3: - Nechapem..... pospinit primatorku? a to sa da este viac?
|
Ignác |
#73 Re:2013-04-10 08:29Možno by pomohlo, keby pani primátorka menej balila o 20 rokov mladších zajačikov v bratislavskom Starom Meste a viac sa zaujímala o to, aby v Humennom zostali zachované nevybetónované parky. |
Oleg Lukáč |
#74 Fuj!2013-04-10 12:35 |
host |
#75 Re: #3 Nechapem.....2013-04-11 09:20Počuj, ty mudrlant. Päť stromov v tom parku je už nadobro mimo hru. Ešte raz sem teda, prosím Ťa, napíš, že stromy sa rúbať nebudú. Rád si to opäť prečítam. Podobne, ako si rád prečítam čokoľvek o snahe zlepšovať životné prostredie v meste i priľahlom okolí, čo sa nám všetkým pokúša magistrát, spoločne s Technickými službami mesta Humenné, dokázať v podobe vykazovania činnosti zahŕňajúcej bezprecedentný výrub nádherných a ZDRAVÝCH stromov v priamom prenose. To, do čoho sa počas tohto roka magistrát a TS pustili považujem za šialenstvo hodné počínania absolútne nedôveryhodných osôb a to mi je pritom akákoľvek politická farba úprimne ukradnutá, pretože, zaiste vieš, že podobné zverstva neodobrujú a neodobrovali iba "červení", ale i "modrí". Kedy Ti a Tebe podobným konečne dôjde, že stromy (pozor, nie burina, muškáty a fialky, ktoré sa teraz vo veľkom štýle, mimochodom, veľmi nevkusne za drahé peniaze sadia) sú (odhliadnuc od vznešenej estetickej funkcie) dôležitým prachovým filtrom, zachytávačom spodných vôd a indikátorom kvality ovzdušia v prostredí, ktorého sú súčasťou? Apropo, ak Ti na tom aspoň trochu záleží, obzri sa i po širšom okolí mesta. Získaš tak lepší prehľad o tom, ako sa narába so zdravou zeleňou. Prial by som Ti vedieť (i keď, ktovie, možno o tom niečo vieš), kde niektoré z tých zlynčovaných hrabov a dubov končia. Preto Ťa úprimne a priateľsky žiadam (veď sme zrejme spoluobčania), aby z Tvojej strany neboli aktivity proti likvidácii zelene v meste atakované, ako osobnostný boj proti niekomu. Každému súdnemu človeku totiž musí byť jasné, že týmto konaním sa "kompetentné" osoby vyšachujú samé. Zároveň verím, či lepšie povedané, dúfam, že nikoho z nás tento stav neteší, pretože je vždy lepšie vedieť o tom, že občan má na magistráte slovo a problémy, ktoré vníma ako závažné, s ním bude mať kto odkomunikovať v chápavom a zmierlivom duchu. To sa však v tomto prípade NESTALO, práve naopak, dotaz obyvateľa mesta bol zodpovednou administratívnou osobou odkomunikovaný spôsobom, za ktorý som sa ako občan naozaj úprimne hanbil. Takže, kto proti komu bojuje? P.S.: Fontána je nefunkčná. - to mi prípomína niečo ako - "tá synagóga je nefunkčná, preto je potrebné ju zbúrať?" Pamätáš si ju? A takto si likvidujeme históriu mesta a nečinne sa prizeráme na to, ako svoje deti oberáme o patinu minulosti, nech už bola akákoľvek. |
|
Verejná výzva na podporu Žiadosti OZ Mier Ukrajine podanú na Generálnu prokuratúru, aby preverila konanie Roberta Fica v Moskve
Povedzme nie urážkam a ponižovaniu žien
ŽIADOSŤ O ODVOLANIE JÁNA MIKASA Z POZÍCIE RIADITEĽA "ÚVZ"
Osobnosti protestujú proti vystúpeniu predsedu vlády SR Róberta Fica v ruskej televízii
Petícia za zníženie platov a paušálnych náhrad poslancov NR SR
Je tu niečo, čo chcete zmeniť?
Zmena sa nestane tým, že zostaneme ticho. Autor tejto petície sa postavil a podnikol kroky. Spravíte to isté? Vytvorte petíciu a začnite so spoločenským hnutím.
Začnite svoju vlastnú petíciuIné petície, ktoré by vás mohli zaujímať
Petícia za zrušenie sankcií proti Ruskej federácii
5152 Vytvorené: 2024-11-09
Petícia na podporu Lekárskeho odborového združenia (LOZ), MUDr. Petra Visolajského a proti zákonu o výpovediach lekárov
1434 Vytvorené: 2024-12-14
Verejná výzva na podporu Žiadosti OZ Mier Ukrajine podanú na Generálnu prokuratúru, aby preverila konanie Roberta Fica v Moskve
1236 Vytvorené: 2024-12-23
Zákaz pyrotechniky na Slovensku
1126 Vytvorené: 2025-01-01
Sme proti novému cenníku MHD V PREŠOVE
1629 Vytvorené: 2024-12-05
Petícia za zákaz psov v osadách na celom území Slovenskej republiky.
22793 Vytvorené: 2021-01-17
PETÍCIA ZA ZACHOVANIE STREDNEJ ODBORNEJ ŠKOLY OBCHODU A SLUŽIEB V NOVEJ BANI
381 Vytvorené: 2025-01-09
Petícia proti umiestneniu a realizácii „Prevádzky na spracovanie batérií LI-ION v priemyselnom areáli mesta Šurany“
339 Vytvorené: 2024-12-21
Vyhostenie Fun Frky zo Slovenskej republiky
255 Vytvorené: 2024-12-18
Vyhlásenie spisovateľov Asociácie spisovateľov Slovenska
228 Vytvorené: 2024-12-30
PETÍCIA za neodkladnú realizáciu hĺbkovej obnovy budovy ZŠ na Majerníkovej 60 v Bratislave
1134 Vytvorené: 2024-12-05
Stojím za lekármi
2671 Vytvorené: 2024-12-09
Spravodlivé platy a uznanie pre učiteľov
144 Vytvorené: 2025-01-08
Nesúhlas so zahraničnou politikou premiéra Slovenskej republiky Roberta Fica
988 Vytvorené: 2024-11-02
Petícia za dostupnosť sociálnej služby - verejné špecializované zariadenia pre autistov.
4833 Vytvorené: 2020-11-21
Petícia za celoročný zákaz zábavnej pyrotechniky v meste Svätý Jur
98 Vytvorené: 2025-01-01
Peticia za zakaz predaja Energetickych napojov pre deti a mladez
929 Vytvorené: 2023-02-19
Petícia za úpravu Rozpisu M SR veteránov 2025
86 Vytvorené: 2024-12-22
Otvorený list predstaviteľom EK na podporu krokov vlády R. Fica
6565 Vytvorené: 2023-12-12
Petícia za rozšírenie modernej liečby pre pacientov s cystickou fibrózou - aby lieky KAFTRIO/KALYDECO® boli hradené z verejného zdravotníctva.
7089 Vytvorené: 2024-10-07