Petícia za zachovanie trhoviska na Žilinskej ulici v Bratislave
Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií Petícia za zachovanie trhoviska na Žilinskej ulici v Bratislave.
Hosť |
#512014-05-21 14:24Veľa rokov som bývala kúsok d trhoviska, ešte moja babka tam predávala asi pred 25-30 rokmi...škoda prísť o také krásne miesto, kde sa dá kúpiť domáca zeleninka, ovocie a kvety a nie tá umelo vypestovaná "krása" v marketoch... Jednoznačne som za zachovanie tohto trhu :-) |
Hosť |
#522014-05-21 17:39vsetko co je dobre pre ludi znicia ..som rada ze niekto tuto peticiu zacal a som za zachovanie tohto trhu.!!!!!! |
Hosť |
#532014-05-21 18:28Som vďačný Petičnému výboru za ich záslužnú iniciatívu. Pravidelne nakupujem skvelý tovar vo výnimočnej veľkomestskej atmosfére. Bude mi veľmi smutno, ak opäť podľahneme ignorancii a agresivite, na ktorú sa zodpovední iba nemohúcne prizerajú, alebo sú aj oni finančne zainteresovaní?! |
Hosť |
#562014-05-29 15:19Na tento trh ale aj na tuto lokalitu ma viazu pekne spomienky z detstva, nakolko som sa narodil a detstvo prezil na Kopáčskej ulici. Tuto ulicu zburali, ked sa staval rozhlas. Trh by mal ostat v povodnom klasickom stave a nie ho zburat a postavit tam nejaku polyfunkcnu budovu s napismi: "Office for rent", v kazdom okne. |
Hosť |
#572014-05-29 18:17Som rada, ze sa niekto angazuje za zachovanie trhoviska na Zilinskej. Presla som dost europskych miest a vsade je trh neodmyslitelnou sucastou mesta. Samozrejme by sa mal trh skulturnit. Stanky na Zilinskej su osarpane a zanedbane, roky sa neinvestuje nic do upravy ich vzhladu. Ale ludia, ktori tu predavaju su mili, ochotni, privetivi a stali navstevnici ich pokladaju uz za sucast svojho zivota. Budem rada nielen ja, ale mnohi dalsi, ked v tejto lokalite nenahradi trhovisko dalsia plexisklova skatula alebo podzemne garaze. |
Hosť |
#582014-05-30 06:24Pôvodné trhoviská sú tradičnou súčasťou akéhokoľvek mesta, pre starších ľudí sú niekedy jediným zdrojom sociálneho kontaktu a hlavne sú príjmom pre malých pestovateľov, a nám ich plody chutia. |
Hosť |
#602014-05-30 18:40Trhovisko na Žilinskej ulici je legendárne, hlavne starší ľudia sem chodia nakupovať suroviny na prípravu jedál, sadnúť na pivko... Nemusia tak cestovať do hypermarketov, a všetko majú pri dome, priľahlé obchody ponúkajú vysušené ovocie a zeleninu, bez možnosti väčšieho výberu, preto hlasujem za zachovanie trhoviska na Žilinskej ulici, a prajem mu len to najlepšie. :) |
Hosť |
#612014-06-01 20:48Na tento trh chodila ešte moja babka, teta tam stále chodí, tak verím, že ešte aj naše deti budú! |
Hosť |
#622014-06-07 15:27považujem túto petíciu za správnu, lebo ak zrušia trh, určite na tom mieste vznikne ďalšia HERŇA, ktorých je v Bratislave "ešte málo"! |
Hosť |
#632014-06-09 07:05Som rada, že sú ľudia, ktorí si ctia a bojujú za tradície, ktoré majú svoju históriu, čaro a veľký význam nielen pre ľudí, ktorí predávajú na trhu, ale i kupujúcich. Je to obrovský rozdiel ísť na mestský trh ako do hypermarketu. |
Hosť |
#642014-07-04 10:41Každé malé trhovisko je prínos, preto súhlasím zo zachovaním trhoviska na Žilinskej!!! |
Hosť |
#652014-07-06 09:13Trhovisko treba zachovať.Je to fenomén tejto lokality. |
Hosť |
#662014-07-12 13:02Ked som studoval na vysokej skole v Bratislave, vzdy som casto a strasne rad chodieval na trh na Zilinsku ulicu, a bol to naozaj zazitok a pozitok si cosi nakupit a porozpravat sa s tetkami co predavali kysane zele a vselijake ine dobrotky. Po celom svete, aj v Parizi maju taketo male lokalne trhoviska a to dava celej stvrti uplne iny ludskejsi charakter. Prosim zachovajte toto trhovisko, aby som sa zase tohto roku na jesen, tak ako aj kazdy rok ked prideme domov na Slovensko, mohol potesit a nakupit si doma vypestovanu zeleninu, ovocie aj ine vyrobky. Dakujem. Palo Mocnay |
Hosť |
#672014-07-20 16:45Trh na Žilinskej tvorí už desiatky rokov neodmysliteľnú súšast mesta a podporuje jeho ekologickú hodnotu. Napriek tomu, že je aktuálym trendom zdravá výživa si ľudia neuvedomujú dôležitosť lokálne pestovaných plodín a veselo míňajú svoje "tažko" zarobené peniaze na špenát,broskyne v hypermarketoch a podporujú tak nezmyselný monopol, ktorý veselo valcuje malé poctivé firmy. Rozmach doby nás naučil, že lacné je dobré, čo ale v konečnom dôsledku spôsobí dopad na zdravie a stáva sa zlým. Trhovník nie je otrok monopolu, za svoje úsilie si vypýta spravodlivú, aktuálnu cenu. Ak bude vačší dopyt bude aj lepšia ponuka. |
|
Verejná výzva na podporu Žiadosti OZ Mier Ukrajine podanú na Generálnu prokuratúru, aby preverila konanie Roberta Fica v Moskve
Otvorený list akademickej obce vláde SR
Otvorený list vláde Slovenskej republiky od zamestnancov rezortu školstva
Slovensko je Made in Europe! Otvorený list podnikateľov, investorov a zamestnancov vláde SR
ŽIADOSŤ O ODVOLANIE JÁNA MIKASA Z POZÍCIE RIADITEĽA "ÚVZ"
Osobnosti protestujú proti vystúpeniu predsedu vlády SR Róberta Fica v ruskej televízii
Petícia za zníženie platov a paušálnych náhrad poslancov NR SR
Je tu niečo, čo chcete zmeniť?
Zmena sa nestane tým, že zostaneme ticho. Autor tejto petície sa postavil a podnikol kroky. Spravíte to isté? Vytvorte petíciu a začnite so spoločenským hnutím.
Začnite svoju vlastnú petíciuIné petície, ktoré by vás mohli zaujímať
Otvorený list vláde Slovenskej republiky od zamestnancov rezortu školstva
6250 Vytvorené: 2025-01-24
Otvorený list akademickej obce vláde SR
2495 Vytvorené: 2025-01-23
OTVORENÝ LIST ZDRAVOTNÍCKYCH PRACOVNÍKOV OBČANOM SLOVENSKEJ REPUBLIKY
2161 Vytvorené: 2025-01-26
Podporujeme psychiatrov a psychologov, EU, NATO, Ukrajinu
1145 Vytvorené: 2025-01-20
Podpora ostatných zdravotníckych pracovníkov psychiatrom a psychológom
946 Vytvorené: 2025-01-23
PETÍCIA za zachovanie samostatnosti školy - PETÍCIÓ az iskola önállóságának megtartásáért
909 Vytvorené: 2025-01-24
PETÍCIA OBČANOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY ZA PRIJATIE OKAMŽITÝCH OPATRENÍ NA ZABRÁNENIE ZAHRANIČNÉHO OVPLYVŇOVANIA CEZ INICIATÍVU 'MIER UKRAJINE' A NA POZASTAVENIE ORGANIZOVANIA PROTESTOV, DO VYŠETRENIA
682 Vytvorené: 2025-01-27
Petícia za zrušenie sankcií proti Ruskej federácii
5567 Vytvorené: 2024-11-09
Sme proti novému cenníku MHD V PREŠOVE
1741 Vytvorené: 2024-12-05
PETÍCIA ZA ZACHOVANIE STREDNEJ ODBORNEJ ŠKOLY OBCHODU A SLUŽIEB V NOVEJ BANI
420 Vytvorené: 2025-01-09
Spravodlivé platy a uznanie pre učiteľov
400 Vytvorené: 2025-01-08
Petícia za zákaz psov v osadách na celom území Slovenskej republiky.
22895 Vytvorené: 2021-01-17
Slovensko je Made in Europe! Otvorený list podnikateľov, investorov a zamestnancov vláde SR
310 Vytvorené: 2025-01-25
Za nepretržitú prevádzku bazéna v Dunajskej Strede pre verejnosť a talenty
301 Vytvorené: 2025-01-27
Vráťte nám 10 minútový lístok na MHD v Prešove
695 Vytvorené: 2024-05-03
Verejná výzva na podporu Žiadosti OZ Mier Ukrajine podanú na Generálnu prokuratúru, aby preverila konanie Roberta Fica v Moskve
1400 Vytvorené: 2024-12-23
Peticia za zachovanie/obnovenie ceny listka MHD v Trnave
201 Vytvorené: 2024-10-30
Petícia za rozšírenie modernej liečby pre pacientov s cystickou fibrózou - aby lieky KAFTRIO/KALYDECO® boli hradené z verejného zdravotníctva.
7229 Vytvorené: 2024-10-07
Podpora pani vychovávateľky Lenky Michelčíkovej zo ZŠ s MŠ Dolný Smokovec
122 Vytvorené: 2025-01-14
Rozpustenie organizácie Brat za brata
98 Vytvorené: 2025-01-28