Neberte nám tatarák!

Nickush
Hosť

/ #60

2016-09-28 15:39

lebo je tu viac takychto zbytocnych a nikoho neochranujucich zakazov. Napriklad gulas (samozrejme masovy) je najlepsi na druhy a treti den po uvareni, teda nie v den uvarenia. Vsetky ingredience sa totiz musia vzajomne previazat, a to trva vela hodin. Ale ak hygienici najdu co len jednu porciu vcerajsieho gulasu, tak obrovska afera a mastna pokuta. Uz je nacase viacere velmi stare predpisy, reflektujuce technicku uroven chladiacej a konzervacnej techniky a technologie a uroven a kvalitu veteriny 30 - 50 rokov dozadu, radikalne zmenit. A tp je aj pripad tataraku, na ktory sme ako studenti chodili v 70tych - teda 45 rokov dozadu. A nikdy sme (okrem obdobia Jacobs-Creusfeldovej nemoci, kedy sa preventivne vybijali tisicky krav) nepoculi  ze by z neho niekto onemocnel a nevideli dovod na zakaz konzumacie suroveho hovadzieho masa vo forme tataraku.