Petícia za zrušenie prevádzky Šínweg, Pekná cesta 3531, BA Rača

Rodinka z panelaku

/ #34 Panelakove lamento alebo zahradkari skuste sidlisko

2019-12-25 12:16

Za vacsinu bratislavcanov co nemaju to stastie v tejto betonovej dzungli vlastnit zahradku s domom. Ruku na srdce ti co byvame popri nejakej komunikacii, kolko, aut, sanitiek, elektriciek a motoriek vam prehuci kazdu noc popod okna? Nehovoriac o ludoch co byvaju popri letisku a zeleznici. Kolko budov sa stavia a rekonstruuje? Kolko susedov vrta a rekonstruuje byt cez weekend lebo cez tyzden sa im to neda kedze su v praci? A to je nase trvale bydlisko.

V panelaku pocujete  ako deti placu, smeju sa, kricia, dupocu nad vami, presuva sa nabytok veci padaju na zem. Kolko ludi v panelaku cvici na klavir, ma pustenu reklamu v telke ale bo ma hlasny ehm ...  Aj v panelakoch ma niekto z casu na cas zurky v idealnom pripade iba do 22:00 a nanestastie vacsina obyvatelov panelakov nema susedov len z jednej strany.

To ze auta parkuju ... to je zial realita vsade v BA

Ti co nemaju to stastie byvat vo vysnivanom domceku pod lesom, sinweg aspon na chvilu ponuka ten pocit byt v zahrade a moct sa ist poprechadzat do vinohradu alebo lesa. Pre ich deti je zahrada na sinwegu uzasne miesto plne aktivit kde sa nemusi rodic bat ze ho prejde auto...a aspon za tu chvilku tam stravenu s rodinkou radi podporime prevadzku aspon tymito slovami.