Otvorený list na ODVOLANIE Oľgy Pietruchovej

Quoted post

LUW

#2 LUW

2013-10-18 13:59

Myslim, ze nenavist tu siri niekto iny... Netvrdim, ze vyjadrenia Pietruchovej su urcite korektne, avsak problem je asi inde - v tom, ze tato peticia evidentne bola vytvorena iba z jedneho dôvodu a to neschopnosti prijat kritiku kvôli vasej zaslepenosti. Vas, ktori sa nazyvate krestanmi uz davno nezaujima ziadna pravda, zaujima vas len to, aby ste si udrziavali svoj pohlad na svet - a kto je tomu prekazkou, ma byt odstraneny, vsak?

Replies

Veronika

#3 Re: LUW

2013-10-18 14:22:18

#2: LUW - LUW

Je rozdiel medzi nesúhlasom s názormi iných a osočovaním. Pani Pietruchová nielenže nesúhlasí (na čo má právo), ale aj osočuje a tu už nastáva problém. :-)

Karol

#16 Re: LUW

2013-10-19 13:46:08

Nejde o pohľad, ale o nabúravanie základných ľudských a rodičovských práv a to sa ma týka príliš osobne na to, aby som sa k tomu nevyjadril.

ucitelka

#24 Re: LUW

2013-10-20 11:36:59

Dobrý deň!

Osobne ju nepoznám, ale bez ohľadu na moje vierovyznanie nesúhlasím s tým, aby sa moje deti niekdy v škole vyučovali podľa metodiky, ktorú pani Pietruchová vytvorila a presadzuje:
http://www.rodicovstvo.sk/sexedu_metodiky.htm

Necítim nenávisť voči nikomu, ale stále som presvedčená, že som človek a nie zviera...

To je môj dôvod, prečo súhlasím s Otvoreným listom.

andrejKE

#44 Re: LUW

2013-10-21 06:49:58

Zdravím - čiže chceš povedať, že máme držať hubu a krok? Že preto, že veríme v nejakú ideu, ktorá nie je mainstream, musíme byť ticho, a že sa nemáme právo ozvať, ak si myslíme, že nás iní osočuje, hovorí nepravdy, lži, vymýšľa si to, čo nie je pravda?

Kiež by si si prečítal blog Olgy Pietruchovej, na ktorý potom otvoreným listom odpovedala Gabriele Kuby - zistil by si, ako je to skoreknosťou vyjadrení a vnucovaní svojej vôle a presvedčenia, a kto - keby to bolo dnes právne v norme - by žiadal upáliť toho druhého. Jedna vec je, že obe majú odlišné "idey", no podstatný je fakt, ako pristúpili k "sokovi" - OP útočne, znevažovaním, zosmiešňovaním a urážaním náboženského presvedčenia GK iróniou, prekrúcaním pravdy, spájaním vecí, vytrhnutým z kontextu, tak aby jej to pasovalo do svojej ideológie - pričom je štát. zamestnanec, ktorý má - ó aký paradox - na starosti úrad o "rovnosti" občanov sr.A tiež asi OP zabúda na to, že Slovensko je zaviazané dodržiavať všeobecnú deklaráciu ľudských práv, kde sa v "základnom balíku" práv nachádza aj sloboda vierovyznania a že nikto nesmie byť ani pre túto vec prenasledovaný, oberaný o slobodu, diskriminovaný či inak znevýhodňovaný.

Naproti tomu otvorený list GK - fakticky, bez urážok, zneucťovania hodnoty OP ako takej, ako človeka - fakt, skús si prečítať obe, aj keď si zásadne proti názorom jednej z nich. Ak sa cítiš byť objektívny, istotne si prečítaš nielen to, čo sa Ti páči, ale aj oponentskú reakciu, obranu - a zaiste uznáš, kto ako pristupuje z ľudského hľadiska ku oponentovi.

MM

#81 Re: LUW

2013-10-21 13:22:04

Krestanstvo je dobre,siri lasku a pokoj medzi ludmi,a to bez ohladu na vierovyznanie,dokonca hlasa milovat aj ateistov,ktori v Boha neveria. Preto si myslim,ze krestania sa len brania,ked pani Pietruchova z nicoho nic na nich utoci a osocuje.Krestania nezacali,ale musia sa branit,ak niekto o nich siri klamstva.

twix

#90 Re: LUW

2013-10-21 13:50:40

Takze keby teba niekto bezpredmetne urazal a nicil zakladne hodnoty vychadzajuce z principu zivota a ty by si sa prirodzene branil, tym by si len nebol schopny prijat kritiku? Neviem kto tu je slepy. A ty si posledny ktory mozes hodnotit pohlad krestanov (a teraz myslim tych skutocne praktizujucich) ked nim sam niesi.

Kubo

#98 Re: LUW

2013-10-21 14:32:33

Nie som krestan, ale vyjadrenia cloveka, ktory by mal byt akymsi zastancom rovnosti vsetkych ludi ma dost znepokojuju. A preto tuto peticiu podpisem. Loby, ktora sa objavuje nie len na Slovensku, ale v celej EU je neprijatelna.

Martin

#130 Re: LUW

2013-10-21 18:26:18

Je to nepochopenie tejto petície.

Pietruchová ako predstaviteľka štátnej funkcie sa vyjadrila, že nemôže akceptovať, že cirkvi dostávajú príspevky od štátu a že ich dostávajú komunity širiace gender ideológiu jej zároveň vôbec neprekáža. Ak zastupuje niečo, čo má presadzovať rovnosť, tak ako zástupknyňa štátneho orgánu má držať hubu a nevyjadrovať sa k tomu, že sa jej nepáči, že príspevky od štátu dostávajú aj iné komunity, s ktorými nesúhlasí a to všetko v súlade jej presvedčením šírenia náboženskej neznášanlivosti. Ako štátny orgán je viazaná zákonom a má do bodky akceptovať, že príspevky od štátu dostávajú aj iní. Skrátka, má dvojaký meter. ...vraj rovnosť

Ander

#159 Re: LUW

2013-10-21 20:40:14

Vymývanie mozgov gender ideológiou: aneb výsmech zdravému rozumu
Dokument
Rodovo citlivé rozpočtovanie na národnej a regionálnej úrovni
http://www.gender.gov.sk/wp-content/uploads/2012/06/GB_final_tlac2.pdf
Napr. Str. 106-107 tabuľka 14
Stromová lavica 30%chlapci /70%dievčatá
Kmeň stromu 100% chlapci

Nech mi toto niekto vysvetlí naozaj odbornou analýzou ako prišiel k tým percentám.
Ale asi od buka k buku je logika alebo ...
pumpa

#181 Re: LUW

2013-10-22 07:34:18

skuste si precitat blogy na SME od pani Pietruchovej. Ona neriesi rovnopravnost mensin, Ona verejne bojuje proti krestanom. Citajte nielen blogy ale aj jej odpovede na prispevky ku jej clankom. To budete cumiet.

Prosim odpovedzte mi az ked si jej blogy precitate.

Hosť

#227 Re: LUW

2013-10-22 16:00:14

no tak ked niekto nazve krestanou zabrzdenci, tak to je cisto vec nazoru a nie je to pravda. Ak to povazujete za pravdu, tak zabrzdenec ste mozno vy...

Hosť

#254 Re: LUW

2013-10-23 09:35:15

A ty vieš ako, že som kresťan? To ani náhodou. Len jediný človek z toho ich "aparátu" mi ako-tak konvenoval, ale aj toho odkrágľovali (Bezák)

Danka L.

#296 Re: LUW

2013-10-24 11:32:12

aj ja mam pocit, ze tu manipuluje druha strana, Pietruchova to prehana, ale necudujem sa jej pri takych protiutokoch, umelo to zvelicuju a manipuluju vsetkych, a podla mna keby bol hocikto na pozicii petruchovej, tak by na neho utocili, proste to maju dobre vymyslene

Hosť

#339 Re: LUW

2013-10-24 19:57:17

Myslím, že niektoré vyjadrenia proti Oľge sú naozaj tvrdé, ale chápem, že jej správanie vyvoláva takúto reakciu. Bola to tak pekná žena. Je mi ľúto, že nemôžem stáť na jej strane, lebo nemá pravdu.

Hosť

#346 Re: LUW

2013-10-25 08:30:48

Ty tu vravíš o kritike a zaslepenosti, ale stačí sa len pozrieť pod otvorený list na podporu pani Pietruchovej a nie je tam ani jeden komentár v diskusii, čo ich autor petície vymazáva priebežne...tak to potom nevie skutočne prijať kritiku a je zaslepený???...keď ani len konštruktívnu diskusiu nenechá otvoriť?, tu sa môžeš kľudne vyjadriť a nik ti to mazať nebude a áno je to tvoj názor akceptujem ho, i ja som presne nad týmto premýšľala, kým som túto petíciu vôbec podpísala, ale za týmto účelom petícia nie je vytvorená...

IUSTITIA

#455 Re: LUW

2013-10-29 13:57:50

LUW , Vás zrejme zaujíma jediná pravda a to tá Vaša, takže keď už ste spomenuli tú zaslepenosť, zamyslite sa nad tou vašou zaslepenosťou...

Hosť

#649 Re: LUW

2013-11-10 12:34:36

Ja som cista ateistka ale Pietruchova jednoznacne nie je normalna. Staci si precitat par jej clankov. Preboha desim sa, ze taka osoba zastupuje prava nas zien.

Jaro

#655 Re: LUW

2013-11-14 09:18:50

Niet čo dodať absolútna pravda. Bol som sa pre zaujímavosť pozrieť na pochode za život a tý tzv. svätuškári tam robili skoro taký bordel ako nacisti čo boli o 10 metrov ďalej.

Andrea

#658 Re: LUW

2013-11-16 03:09:37

Tu sa nejedná iba o to, ako vidia kresťania ten svoj svet, ale napr. aj o to, ako brutálne necitlivo až neľudsky a nekompetentne O. Pietruchová spolu s niektorými kolegyňami účinkujú na odbore pre rodovú rovnosť.

Keď so svojou mentálnou výbavou nie sú napr. schopné pochopiť, že aj otcovia majú rovnaké právo stretávať sa po rozvode so svojimi deťmi, nielen ich matky a babky. A to najmä v prípadoch, keď im na to dáva právo rozsudok súdu a nejde o žiadneho násilníka, alkoholika a pod., a patria medzi tých nemnohých otcov, ktorí ešte nestratili zmysel pre zodpovednosť a záujem o svoje deti ani po obštrukciách a intrigách druhej strany...

Takéto mentálne nespôsobilé osoby nemajú čo robiť na takýchto veľmi dôležitých postoch, kde vedia narobiť obrovské škody na psychike a na zničených ľudských životoch...

eva

#699 Re: LUW

2014-01-03 11:40:26

nie som ani krestanka ani katolicka, nehlasim sa k ziadnej cirkvi, vzdy som sa povazovala za ateistu a cloveka ktory pouziva zdravy rozum. A preto nesuhlasim s pani Pietruchovou, jej vyjadreniami a cinmi. Cela gender ideologia sa svetom siri ako mor. Potlaca zakladne principy fungovania tohto sveta, popiera biologiu. Je zvratena a preto ju ja odmietam.

Michal Macak

#740 Re: LUW

2014-04-08 08:42:42

Nesuhlasim v mnohom s pro-life aktivistami typu Tutkova a toboz nie Matefy, ale Pietruchova je podla mna clovek hodny miestnej krcmy, nie pozicie na ministerstve. Jej spravanie je vsak vysmechom z mojho naroda, z mojich susedov a zo mna osobne.

Jan

#780 Re: LUW

2014-04-10 05:23:13

Zdravím LUWa

Krestania veria PRAVDE. A Vás pán LUW, aká pravda zaujíma ?

madvaď

#790 Re: LUW

2014-04-11 09:09:40

Treba tu trochu rozlišovať .. keď sa nezávisle pozrieš do diskusií na Sme alebo inom mienkotvornom denníku, všade kde sa otvorí polarizujúca téma či už potratov alebo eutanázie alebo homo-manželstiev, skús si spočítať nenávistné reakcie z oboch strán .. zistíš najmenej dve veci: 1. že kresťania majú výrazne menej nenávistných reakcií ako nekresťania, a 2. že to čo Ty nazývaš 'kresťanský pohľad na svet' je pohľad ktorý ochraňuje život .. a nielen kresťanov, ale aj nekresťanov. Asi ešte nemáš vlastné deti, ani rodičov ktorí sú starí, ani Ti nikto nekáže sobášiť homo-partnerov, ani Ti nekáže ako lekárovi vykonať potrat ... nie sme zaslepení ... práveže sledujeme čo sa deje v okolitých štátoch a sme zhrození.. Toto nie je o slobode určitej skupiny ktorá doteraz slobodu nemala ... toto je o tyranii ktorú vykonáva malá skupina na tých ostatných, ktorí chtiac-nechtiac sú postupne nútení zákonmi robiť veci ktoré nechcú, alebo im to znemožňuje vychovávať svoje deti podľa ich presvedčenia. Kresťania v tomto prípade bojujú aj za Tvoje deti a za Tvoju slobodu .. a nie je pravda že by som nenávidel p. Pietruchovú, ale nechcem aby štát presadzoval to, čo momentálne presadzuje jej ústami a rukami.

matus

#809 Re: LUW

2014-04-15 11:07:38

Odkial beries to ze nas krestanov nezaujima ziadna pravda? Ako mozes do jedneho mecha hadzat vsetkych? Tak ti mozno na tvoje pocudovanie poviem, ze som krestan a PRAVDA ma zaujimal. Pravda ktorou je Jezis Kristus, ktory vobec nepoukazuje na vytvorenie si akejsi moci alebo postavenia v tomto svete, prave naopak, pokora je ta vec ktoru by mal kazdy kto sa ku krestanom hlasi praktizovat - zial to tak nieje. Ale keby si si az zacas otvoril sv. pismo prisiel by si na to ze tym, ktori nasleduju Jezisa vobec nejde o moc ci postavenie v spolocnosti. V tomto pripade ide o obranu normalnych, prirodzenych hodnot a nie o neprijati kritiky. Kto ma iny nazor, nech sa paci ma pravo ho mat. Ale pokial nim ohrozuje zakladne moralne a rodinne principy a nanajvys slobodu druhych, potom je namieste a povinnostou sa proti tomu postavit a nenechat sa zastrasit do kuta a zostat cusat so sklopenymi usami....

Čo je pravda?!

#817 Re: LUW

2014-04-16 19:05:14

Čo je pravda? Rodová rovnosť a rovnosť príležitostí? To je skutočná "pravda"? Ak toto je pravda, tak to kľudme podporujte ďalej a onedlho budete môcť vidieť ovocie toho všetkého v generáciách, ktoré budú nasledovať, len potom sa nečudujte, ak na ulici budete bežne stretať "manželské páry" rovnakého pohlavia, ktoré budú mať pri sebe dieťa... A výsledok toho? No to bude asi taký, že deti ak budú vyrastať v takýchto podmienkach, tak to deformuje ich celú osobnosť, čo sa prejaví na ich správaní nie len počas detstva, ale najmä v dospelosti a môžete si byť istý, že z takého dieťaťa ktoré za to nemôže, len ťažko môže vyrásť zdravá osobnosť a potom to bude vplývať na všetky sféry života tej konkrétnej osoby a aj celej spoločnosti a to nie len na Slovensku ale na celom svete. Už teraz je spoločnosť demoralizovaná a čo bude potom, ak nastane to, s čím my skutoční kresťania (a som presvedčený že nie len kresťania) nesúhlasíme....?! A potom ak to tak bude, si môžete naplno povedať: Ja som túto "pravdu" podporoval a tak mám zaslúžene to, čo som chcel....

Hosť

#844 Re: LUW

2014-04-27 11:41:13

#2: LUW - LUW Čo je pravda? Kto je Pravda?

Palo

#850 Re: LUW

2014-05-19 14:24:29

Žiadny fakt - iba tvrdenie.

Hosť

#865 Re: LUW

2015-02-22 16:18:46