Otvorený list na ODVOLANIE Oľgy Pietruchovej
Quoted post
Zuzana |
#3842013-10-26 10:34Dala som si tú námahu a prečítala materiály a pracovné listy k sexuálnej výchove. Odhliadnuc, že je to materiál silne ideologický - poznámky typu "v politike je viac mužov ako žien" -čo to má so sexuálnou výchovou, je to feministická agenda. Odhliadnuc, že informácie sú podávané jednostranne, teda informujú o druhoch antikoncepcie, pričom nikde neuvádzajú nežiadúce účinky (krátku zmienku, že HAK nesmú užívať fajčiarky nepovažujem za dostatočné). Publikácia je určená pre deti od 12r. To sú piataci - šiestaci. Je vyslovene neetické, aby sa tieto deti v praktických cvičeniach bavili pred triedou o svojich skúsenostiach, (menštruácii..). Nie je to tak, že sa dozvedia, čo je menzes, kedy sa dostane, prečo...ALE osobný postoj, skúsenosť, zážitok. Kto nemá deti, nech si skúsi spomenúť na seba vo veku 12r. Ako by sa mi rozprávalo pred chalanmi z triedy o mojej menštruácii. A chlapci, ako by sa mi bavilo pred babami, či som už masturboval. Jasné, keď si budú dievčence medzi sebou hovoriť, ktorá to už dostala, je to ok. ALE PRED TRIEDOU!! Čo ak tam bude iba jedno dievča, pre ktoré to bude hlboko intímna záležitosť, nebudú náhodou porušené jej práva. LEBO JE TO OSOBNÉ.
Ono položme si otázku Qui bono. Čo keby sme povedali 13roč. deťom : ako už určite vieš, existuje sex, ale máš na to dosť času, teš sa z kamarátstiev, uč sa, plánuj si budúcnosť, rešpektuj autority, pomáhaj, veď aj ty raz budeš starý. Nie dať mu HAK a kondómy zadarmo a spraviť si tak STÁLEHO ODBERATEĽA! A tým si zabezpečiť zisk. Veď dieťa, ktoré nesexuje, nekúpi kondóm, nezaobstará si HAK. A či si naivne myslíme, že tá propaganda "prístup k antikoncpcii ZADARMO" je ozaj zadarmo?Myslíme si, že firmám ako durex ide o blaho ľudstva? Nech to platí poisťovňa, z našich odvodov, teda vlastne my kúpime deťom antikoncepciu. A vôbec, poznámka, že sex pred 15r. je trestný je v knihe len 1x. aj to zamotaná v texte.
|
Replies
OD |
#391 Re:2013-10-26 20:10:43výstižné - súhlas |
RVM |
#403 Re:2013-10-27 20:40:41Mohlo mi nieco uniknut, ale viete uviest aj priklad, kde tieto materialy hovoria o tom, aby ucitelia vyzyvali ziakov rozpravat o svojich osobnych skusenostiach s masturbaciou ci menstruaciou ? Pamatam si, ze o pohlavnom styku sme sa ucili v siedmej triede (samozrejme sme tieto veci uz davno vsetci vedeli), rovnako aj o menstruacii, a nespominam si ze by nas ucitel vyzyval hovorit o nasich skusenostiach s tymito vecami. Pokial ide o taktiku "existuje sex, ale mas na to dost casu"... zabudnite na to. Priemerny vek prveho sexualneho styku na slovensku je 17-18 rokov a vzdy tu budu aj ti, ktori to vyskusaju uz trebars v 15 ci dokonca 14. Tieto deti vedia, ze nie je ziaduce aby v tak nizkom veku zacali so sexualnym zivotom. Napriek tomu, ak by ste im aj desatkrat denne opakovali ze so sexom maju pockat, urobia si po svojom. Hovorit im o antikoncepcii mozme v tomto pripade nazvat volbou "mensieho zla". Inak, ja sa na tieto veci pozeram castokrat prave svojimi detskymi ocami. Este stale si velmi dobre pamatam svoje pubertalne casy, a dobre si pamatam, ake boli v tom case moje vedomosti v oblasti sexualnej vychovy. A keby som si vtedy precital tuto diskusiu, asi by som si povedal: "Zas nejaki starci diskutuju o veciach, o ktorych nemaju paru. Ja a moji spoluziaci predsa o tych "strasnych" veciach uz davno vieme. Vieme co je to homosexualita, vieme co je pedofilia, masturbacia, dokonca aj zoofilia. Aspon teda velka vacsina z nas." A to tu hovorim o prvej polovici 90tych rokov, nie o dnesnych detoch, odkojenych na internete. |
Hosť |
#858 Re:2014-11-18 21:23:38Môžte mi, prosím, uviesť, kde taký materiál nájdem, pod akým názvom. Ďakujem! Dobrý príspevok.
|
Povedzme nie urážkam a ponižovaniu žien
ŽIADOSŤ O ODVOLANIE JÁNA MIKASA Z POZÍCIE RIADITEĽA "ÚVZ"
Osobnosti protestujú proti vystúpeniu predsedu vlády SR Róberta Fica v ruskej televízii
Petícia za zníženie platov a paušálnych náhrad poslancov NR SR
Je tu niečo, čo chcete zmeniť?
Zmena sa nestane tým, že zostaneme ticho. Autor tejto petície sa postavil a podnikol kroky. Spravíte to isté? Vytvorte petíciu a začnite so spoločenským hnutím.
Začnite svoju vlastnú petíciuIné petície, ktoré by vás mohli zaujímať
Osobnosti protestujú proti vystúpeniu predsedu vlády SR Róberta Fica v ruskej televízii
6320 Vytvorené: 2024-11-01
Úprava návrhu Zákona o integrovanej posudkovej činnosti a o zmene a doplnení niektorých zákonov
5774 Vytvorené: 2024-11-05
Petícia za zrušenie sankcií proti Ruskej federácii
3004 Vytvorené: 2024-11-09
Petícia za zachovanie samostatnosti Gymnázia Boženy Slančíkovej-Timravy v Lučenci
2002 Vytvorené: 2024-11-11
Petícia za rozšírenie modernej liečby pre pacientov s cystickou fibrózou - aby lieky KAFTRIO/KALYDECO® boli hradené z verejného zdravotníctva.
6814 Vytvorené: 2024-10-07
ZABRÁŇME STRIEĽANIU VLKOV - HROMADNÁ PRIPOMIENKA PROTI ZRUŠENIU CELOROČNEJ OCHRANY VLKA DRAVÉHO (Michal Kiča a Jaromír Šíbl)
1061 Vytvorené: 2024-11-12
Petícia za zákaz psov v osadách na celom území Slovenskej republiky.
21938 Vytvorené: 2021-01-17
ZACHRÁŇME MAJETOK OBYVATEĽOV PRIEVIDZE!
658 Vytvorené: 2024-11-08
Nesúhlas so zahraničnou politikou premiéra Slovenskej republiky Roberta Fica
531 Vytvorené: 2024-11-02
Hromadná pripomienka za dostupnejšie možnosti ako chrániť domácich miláčikov
515 Vytvorené: 2024-10-04
Nesúhlasím s výstavbou veternej elektrárne v Stupave.
487 Vytvorené: 2024-10-18
Hromadná pripomienka k návrhu novely nariadenia vlády Slovenskej republiky č. 668/2004 Z. z. o rozdeľovaní výnosu dane z príjmov územnej samospráve
409 Vytvorené: 2024-11-12
ZACHRÁŇME PRÍRODNÝ AREÁL JAZERA KUCHAJDA PRED DLHOROČNÝM PRENÁJMOM A VÝSTAVBOU.
388 Vytvorené: 2024-11-12
Stop the death penalty
372 Vytvorené: 2024-11-08
Za transparentné a komplexné vyšetrenie opatrení proti Covid-19 – Podpora pre MUDr. Petra Kotlára
1725 Vytvorené: 2024-10-10
Petícia za vyriešenie dopravnej situácie na kruhovom objazde v Bardejove
840 Vytvorené: 2024-10-17
Návrat k pôvodnemu grafikonu MHD Trenčín
260 Vytvorené: 2024-11-17
PETÍCIA ZA VYHLÁSENIE REFERENDA O PREDČASNÝCH PARLAMENTNÝCH VOĽBÁCH
1043 Vytvorené: 2024-09-25
PETÍCIA proti dobudovaniu zariadenia na nakladanie s nebezpečnými odpadmi v obci Košúty
189 Vytvorené: 2024-11-07
Špehovanie nie je ochrana!
127 Vytvorené: 2024-11-05