Petícia za zrušenie vlakov zadarmo

Quoted post

Hosť

2014-11-04 22:01

Som študent a úplne súhlasím s tým, že pri tomto výmysle sú diskriminovaní pracujúci aj ľudia z obcí, ktoré nemajú vlakové stanice, resp. boli z akýchkoľvek dôvodov zrušené. Taktiež, ako tu už niektorí skloňovali, si toto náš štát dovoliť nemôže. (a len na okraj: ako rodinný príslušník pracovníka ŽSR by som mala mať výhody - preukaz "reži", ktorý isto aspoň mnohí, ak nie všetci poznáte -, za ktorý platím raz ročne, v porovnaní s tým koľko precestujem, smiešnu sumu, avšak po tomto výmysle by som ani túto sumu ako študent nemusela platiť... mmm zamestnanecké NEvýhody) 

Ďalšia vec, z iného súdka: väčšina vlakov je v strašnom stave(Je to asi rok-dva, čo dolnou trasou BA-KE začali chodiť aj klimatizované(nie vždy funguje) vozne - to akože doteraz na juhu teplo nebolo?! V prvej chvíli, keď som nastúpila do takéhoto "nového" vlaku som si nebola istá, či ide mojou trasou a musela som sa opýtať, zdal sa mi totiž podozrivo pekný nato, že ide "dolom".); v dezolátnom stave sú nielen súpravy, ale aj samotné rušne. Keďže pri očakávanom návale cestujúcich chcú pridať spoje - čo tieto spoje bude ťahať?! Či si zase dotiahneme niečo z iného štátu, kde to už dávno vyradili ako nepojazdné?

Na záver: súhlasím s návrhmi ako sú: vačšie doterajšie zľavy, zľavy pre cestujúcich za prácou - čo sa týka témy cestovania vlakmi; prax pre študentov, štipendiá pre dodatočné vzdelávanie(pre tých, čo majú záujem o kurzy - jazykové, či iné, rekvalifikácia) - kvalifikovaný a rozhľadený človek má vyššie šance uplatniť sa, podpora pri hľadaní práce - aj brigády - zrušenie zdaňovanie príjmu študenta z takejto brigády...  

Replies

Hosť

#76 Re:

2014-11-05 00:52:36

je mi smutno, ked vidim, ako to tu prebieha v tejto krajine.

- dajme si vacsie dane, zdrazme benzin, chlieb, zdrazme elektriku aj plyn, preplnene a meskajuce vlaky este viac zaplnme a meskania predlzme, anooo, zrekonstruujme si zeleznicnu stanicu ... ale zrusme lavicky a na 35 minut pravidelne meskajuci vlak cakajme v zime postojacky na perone s dvoma lavickami (vid jedna nemenovana "nova" stanica) ... ucitelom znizme platy, ved ludia co ucia nase mlade generacie si viac ako 400-500 E urcite ani nezasluzia, sestrickam, ktore nam nosia lieky, utieraju zadky, odoberaju krv este pridajme pracu a znizme im plat ... ... predajme si vsetky statne podniky, predajme Tatry, predajme vodu a ved co, predajme si aj podu, naco by sme jedli, moderne je zit zdravo a neprejedat sa ... tak si otvorme hned aj dalsi mekac o ulicu dalej od prveho ...

- je fajn, ze sa moja babka odvezie na navstevu zdarma, mozno pojde lekarovi vlakom (o com pochybujem, kedze ho ma par ulic od bytu) ale je velmi zle, ze si tento "spas" onedlho vsetci zaplatime.

ovela lepsie by bolo, keby mali studaci klasicku zlavu na cestovnom a napr. by nemuseli svoje brigady zdanovat - by ich to aspon viac motivovalo k nejakemu vykonu pocas studia a ten jeden listok by si uz nejak kupili za svoje "usetrene zarobene" ... takto budu iba cestovat kazdy treti den cez cele Slovensko  horedole "gratis" (ale ved oni si to tiez zaplatia na dani, ak nie teraz tak o par rokov)

radsej dajme motivacny prispevok pracujucim na listok vo forme zlavy - aby boli ochotnejsi dochadzat do vzdialenejsieho mesta napr.

radsej prispejme na kurzy, treningy, tvorbu novych prac.miest, zaclenme romov do prac. procesu aby nam iba les nerubali v zime ... alebo aspon odhalujme okradacov, co sedia vo funkciach a prihravaju kamosom statne zakazky a ine perly ... vlak zadarmo nepociti tolko ludi, ako ked zrazu sem tam zmizne miliarda na tender ... (ktory politik siel sediet? sem tam niekoho odvolaju) ...

... alebo sa na to vyprdnime a hladajme si novu planetu, lebo tu to zacina byt fakt divne