Petícia za zrušenie vlakov zadarmo

Quoted post

Mr.Freeman

#371 Kalkulácia

2014-11-07 09:56

Ja som dnes ráno trochu počítal:
Máme zaplatiť 30 milionov € za vlaky "zadarmo" pre študentov a dôchodcov. Počet zamestnaných na slovensku je 2,329 miliona obyvateľov. To vychádza na osobu 12,88 € na rok. Naozaj sme lakomí dať 1,07 € mesačne zo svojích
peňaženiek pre cestovanie študentov a dôchodcov? Že nejaká babička pôjde za vnučatami 250 km, lebo má konečne možnosť cestovať z jej mizerného dôchodku? Že podporíme trochu vzdelanie mladých?

Ak som sa niekde pomýlil, tak ma prosím opravte.

Replies

sunar

#374 Re: Kalkulácia

2014-11-07 10:02:00

#371: Mr.Freeman - Kalkulácia 

presne tak su to lakomci a len zavidia

lenJA

#389 Re: Kalkulácia

2014-11-07 10:58:47

Nie je to o lakomstve. Dane sa nam nebudu zvysovat. Platit budeme rovnako. Vlada len vycleni peniaze z rozpoctu na vlaky pre studentov. Radsej keby za tie peniaze vytvorila nove pracovne pozicie. Som student a vlak si zaplatim aj sam. Ale najst si pracu kde by som zarobil na listok je skutocny problem. S dochodcami je rovnako. Odpracovali tu cely zivot aby na dochodku zili ako chudaci, co nemaju za co cestovat. 

greg

#399 Re: Kalkulácia

2014-11-07 11:36:50

Ty hovoríš o lakomstve ja o tvojej bezohľadnosti. Ty si to vyrátaš uvidíš číslo a povieš si veď to je nič a hotovo. Ale pozrieť sa trochu ďalej od nosa že nejde len o vyrátane číslo. Určite viac ako študentov je ťažko pracujúcich ľudí v zahraničných firmách ktoré na ľuďoch zarábajú a zdierajú ich lenže väčšina ľudí si nemôže dovoliť pri dnešnej nezamestnanosti odisť lebo ma plno výdavkov. A im tiež nedá nikto zadarmo robia oveľa viac než zato dostavajú a kto sa dnes na nich pozerá ? Nikto. A ty chceš nazvať takých ľudí lakomcami ? Tu nejde len o blbe euro ktoré si vyrátal tu ide o viac. To euro mesačne väčšina ľudí tvrdo oddrie a teraz zase majú ročne niečo navyše odovzdať s toho čo by malo bit ich a mali by si slobodne rozhodnúť načo to chcú dať.