Odmietame kvóty pre migrantov

Quoted post

Biba

#1478 Re: Re:

2015-06-26 18:15

#1476: Katarina - Re:  

Katarína,

protest nie je o tom, že nechceme pomoct ludom  ktorí to potrebuju, my len nechcemne pri tom zahučat. Ani nehádžeme každého islamistu do jedného vreca, ale v prvom rade potrebujeme chránit nás, lebo len tak možme pomoct druhým.

Super, že sledujete médiá, iste ste si všimli, že v krajinách kde už je velký počet, imigrantov  maju velké problémy , neprisposobuju sa, žiju v getách, páchaju trestnu činnost.

Prichádzaju vačšinou mladí muži, a človek b si myslel , že budu vdační za tanier polievky...no oni sa buria, že maju len raz za den teplu stravu (u nás niekto nemá ani jedno za den). Prekročia ilegálne hranica, buria sa , prečo ich nepustia na slobodu. Clovek by čakal viac pokory. Správvaju sa agresívne a to ešte ani azyl nedostali  , ohrozuju našu bezpečnost a tie výnimky to nezachránia. Nie my potrebujeme byt k nim humánni, to im nepomože, oni bymsa museli zmenit ak by chceli s nami žit.  

Ako by ste chceli overit kto je krestan a kto radikálny moslim? Však sem prichádzaju bez dokladov.  Ako chcete preverit potencionálnych teroristov? Iste ste postrehli dnešné teroristické utoky. 

Chcete pomoct....super, ale tí biedni aj tak zostali v Afrike, lebo nemaju peniaze na cestu. Tým netreba pomoct? Prichádzaju prevažne agresívne naladení muži...sudiac podla výpovedí svedkov, nahratých videí.

Treba urobit poriadok v Afrike, dat do poriadky tie rozobraté štáty. Zatial vytvorit tábor pre utečencov tam v ich domove, strážit vojakmi OSN . 

Najpr sa malo prerozdelit len 40 tisíc, dnes je to už 40 tisíc plus ešte 20 tisíc ...pozajtra to bude kolko..? 

A k tým konšpiračným teoriám...:-)  aj utajené vaznice v Europe boli konšpiráciou, kto by si bol pomyslel  že v EU niečo také , fuj, a dnes už vieme, že je to pravda. 

Replies

Katarina

#1480 Re: Re: Re:

2015-06-27 12:42:23

#1478: Biba - Re: Re:  

Som rada, ze sa tu diskusia dostava na uroven. Dokonca vo vela veciach s vami suhlasim. Prvy dojem ked som si citala komentare bol hrozny. Musela som uz na to nieco povedat ;-)

Utecenecky tabor je dobry napad, len som zvedava, ako by sa nan pozerali ti, co v Syrii bojuju. Bola by to pre nich tucna navnada. Ale myslim, ze by to slo. Uz nech sa do toho kompetentni pustia.

Druha strana tych utecencov je, ze ked ostanu v tych par juznych krajinach, vsetka zataz ostane na nich. EU je ale spolocna institucia, tak sa mi nepozdava nechat ich v tom. Dalej, povieme, ze posilnit straz na hraniciach. Ale co maju tie lode s ludmi potopit? A po nedavnom vyjadreni Libye ze zautocia na lode, ktore prichytia v ich vodach bez povolenia...

Sice som z velkej casti pacifistka, ale uz by som suhlasila aj s vojenskou intervenciou. Lenze co potom. Aby to neskoncilo tak isto ako Afganistan, Irak a podobne. Kazdopadne, IS zatial ohrozuje ludi len v Afrike. Ale ak sa rozrastie, az potom sa zacnu skutocne problemy.

A co sa tyka tych kvot... tiez sa mi bohvieako nepacia. Ale jednoducho ich odmietnut a nic neurobit je podla mna este horsie. Potom Grecko a Taliansko natruc udelia azyl kazdemu a vsetci budu moct slobodne cestovat celou EU (neviem, ci som to spravne povedala ze vdaka azylu budu moct cestovat, ale som si ista, ze postup, co by im to umoznil, existuje). Ja by som ich prijala. A davat na nich pozor. Vsak mame tajne sluzby. Ked mozu spehovat nasich, nemal by byt problem s utecencami. A ak sa niekomu nebude u nas pacit, dovidenia, moze ist naspat.