Petícia za vybudovanie detského ihriska s oddychovou zónou na ul. Liptovská, Juh, Trenčín

My, dolu podpísaní občania Slovenskej Republiky, obyvatelia mesta Trenčín časti Juh, v súlade so zákonom č. 85/1990 Zb. o petičnom práve, žiadame poslancov Výboru mestskej časti Juh v Trenčíne o vybudovanie detského ihriska spolu s oddychovou zónou v mestskej časti Juh, ul. Za Liptovskou - Trenčín.

Detské ihrisko spolu s oddychovou zónou sú riešené spolu v jednom projekte, ktorý financuje na svoje náklady v plnej réžii stavebná firma MONOLIT Slovakia, s.r.o., ktorá sa podieľala na výstavbe bytových domov na ulici Liptovská a Za Liptovskou. Podmienkou k uskutočneniu výstavby je vysporiadanie pozemkov pod týmito stavbami medzi mestom Trenčín a firmou MONOLIT Slovakia, s.r.o., ktorá podala žiadosť k zámene pozemkov koncom roka 2021, ale ku dnešnému dňu ku zámene nedošlo, pretože poslanci VMČ Juh nemali záujem vyhovieť tejto žiadosti. Po mojej iniciatíve začiatkom roka 2024 o výstavbu detského ihriska, poslanci VMČ Juh vyjadrili záujem o vyriešenie sporu s vysporiadaním pozemkov pod budúcim detským ihriskom, ale nie formou zámeny pozemkov, ale formou odkúpenia pozemku od firmy MONOLIT Slovakia, s.r.o. z rozpočtu mestských daní. Tým, že som neurgoval výstavbu detského ihriska spolu s oddychovou zónou, ale iba detského ihriska, poslanci VMČ Juh uvažujú iba nad vysporadaním pozemkov pod detským ihriskom a s oddychovou zónou vôbec nepočítajú, pretože občania predsa žiadajú iba výstavbu detského ihriska a o výstavbu oddychovej zóny záujem neprejavili. Poslanci VMČ Juh rieša iba tie konkrétne podnety, o ktoré občania mesta prejavia záujem, aby sa riešili. V tomto prípade nemajú zájem vyriešiť vysporiadanie pozemkov komplexne k predloženému zámeru, ktorý zahŕňa výstavbu detského ihriska spolu s oddychovou zónou. Firma MONOLIT Slovakia, s.r.o. má záujem o vysporiadanie pozemkou s mestom Trenčín a s výstavbou detského ihriska s oddychovou zónou na svoje náklady s následným odovzdaním mestu Trenčín do jeho správy.

ihrisko3.jpgoddychova_zona.jpg

zamer_cely_objekt1.jpg