Podpora „Celoštátnej stratégie ochrany a podpory ľudských práv“

Maja Lukšíková

/ #213 Re: Re: Re: Sýrijská

2013-09-16 06:47

#210: Roman Dulgerov - Re: Re: Sýrijská

Roman Dulgerov, asi si necital vsetky moje komentare. Tak v skratke:
- Kazdy ma pravo na svoj nazor aj Vy aj KBS a nik kvoli nemu nema byt diskriminovany.
- RKC tvrdi, ze kazdy clovek ma pravo na dostojnost a uctu, bez ohladu na orientaciu, ziadna diskriminacia nie je pripustna.

- Nie je pravda, ze podla RKC je homosexualita - orientacia hriech. Homosexualita nie je vnimana ako hriech, ani clovek ktory ma tuto orientaciu nie je automaticky povazovany za hriesneho. To je blud.

- Nazor RKC je, ze sexualita ma mat hlbsi zmysel a v homosexualnych vztahoch sa mina cielu, nevyuziva svoj plny potencial a preto konkretne akty nepovazuje za mravné. S tym, ze su veci medzi nebom a zemom a len Boh moze sudit, do akej miery je clovek zodpovedny za svoje spravanie, takze nie kazdy homosexualny akt sa u cloveka automaticky vnima  ako hriech (nechcem prirovnat homosexualom k vrahom, ale prvy priklad, co ma napada, kde nieco co je zle sa cloveku nepovazuje za zle je ked clovek zabije v sebaobrane, vrazda je zlo, ale tym,ze sa to stalo v sebaobrane to nie je u dotycneho povazovane za zlo).

Suma sumarám: homosexuál nie je automaticky hriešnik, homosexualita nie je automaticky hiech, ako hriech sa vnimaju konkretne skutky, aj to v zavislosti na zodpovednosti aku dotycny ma za svoje konanie..

Takze ano, RKC ma iny NAZOR na moralku ako Ty. Iny nazor na vznik homosexuality ako TY. Ale to ako homosexualita vznikla nikdy nebolo presvedcivo dokazane ani vyvyratene, takze nazorova pluralita je tu na mieste. Niektore nazory sa Ti nepacia? Je to mozne. Mne sa nepaci ako sa cela LGBTI obuva do cirkvi ako takej, kvoli tomu, ze zvacsa sekty, alebo konkretni jednotlivci v rozpore s oficialnymi vyjadreniami RKC rozduchavaju nenavist. Hovorite, ze sme spiatocnici a hadzete hadzate vsetkych veriacich a  cirkvi do jedneho vreca. Tiez mozem hovorit, ze taky nazor je urazlivy a diskriminujuci. Hlavne preto, ze to nie je pravda!

Ale podstatou sporu su rozdiely v nazoroch. Ale rozdielny nazor nie je automaticky nenavist, aspon by k nej nemala viest. Ziadate toleranciu, budte toleranti k nazorom inych. Nemate radi, ak sa o vas hovoria nepravdy, neklamte v suvislosti s oficialnymi tvrdeniami RKC, neosocujte ich s podnecovania nenavisti len preto, ze nesuhlasia so vsetkym, co chcete VY. Chcete byt akceptovani napriek inakosti, nechajte priestor inym, aby zili v svojej inakosti.

Platená reklama

Túto petíciu budeme propagovať pred 3000 ľuďmi.

Dozvedieť sa viac...