Petícia proti zavedeniu plateného parkovania na sídlisku Solinky

mr

/ #5 Re: Re: Re: Parkovanie

2013-11-19 10:49

#4: Pista - Re: Re: Parkovanie

mestské nariadenia sa dajú obchádzať, to áno, ale na to mesto platí právnikov, aby sa to nestávalo - ak sa raz zakáže parkovanie nákladných motorových vozidiel do 3,5 tony, určených na prepravu tovaru a ľudí na sídlisku v čase od 19.00 večer do 05.00 rána za účelom ochrany zdravia a majetku občanov, potom neviem, za čo niekto sa má súdiť...

ani ja nie som žilinčan, ale som vlastník bytu a v rámci žiliny mám firmy, ktoré platia dane a zamestnávajú ľudí v žiline.. neviem, či niekto potrebuje 2 - 3 autá, ja bohužiaľ áno a nie je to o prepychu, ale nutnosti - s iným autom sa chodí na jednanie, s iným na tovar - možno si niekto povie, že je to na smiech, ale treba sa skúsiť s niekym baviť o zákazkach a prísť na nejakej starej šunke - skrátka biznis nebude, lebo pozerá sa na veľa vecí, aj na auto... autá však neparkujem vždy pred bytom, ale aj na firemných parkoviskách, osobne s tým nemám problém. Sám však poznám chalana, ktorý má zaparkovaných 5 áut a stále ich opravuje.... a pochybujem, že ich potrebuje na prácu, to by som ešte vedel pochopiť, i keď ťažko...

čo sa týka vedúceho odboru dopravy - tak tomu by som nedal ani lekvár kosiť, lebo ten elaborát o parkovaní, ktorý napísal, je hanbou vysokoškolského vzdelávania

bohužiaľ platenie matematicky vychádza drahšie ako to deklaruje primátor a spol - ak by za auto niekto pýtal len 12 eur a prenajala by sa len kapacita parkovísk na solinkách (myslím, že sa spomínalo 2.500 miest), tak za 30.000 eur na rok nebude na údržbu, platy externej firme a výstavbu nových miest na parkovanie - ak sa však bude platiť 100 eur ročne, tak za 250.000 sa už dá niečo robiť... samozrejme, ak sa predá len kapacita parkovísk... ak sa dá parkovačka každému, nič sa nezmení a potom zistíme, že platíme vlastne za nič a hlavne veľa...