Petícia proti zavedeniu plateného parkovania na sídlisku Solinky

Solinkar

/ #6 Re: Re: Re: Parkovanie

2013-11-21 23:40

#4: Pista - Re: Re: Parkovanie

Ale ano, videl som tie otazky toho dotazniku a dotaznik jasne hovoril o 1. karte bezplatne. Dalej, ludia sa zmobilizovali teraz preto, lebo doteraz mesto riesilo parkovanie potajomky, aby sa o tom ludia ani nedozvedeli. Mesto ma velku moznost spropagovat veci, ktore chce riesit, a pri parkovani svoje moznosti vobec nevyuzilo, otazka znie preco? Mne z toho vyplyva, ze mesto si chcelo potichu schvalit svoj plan, a teraz ked sa ludia dozvedeli, aky ten plan je, tak su samozrejme proti! Co sa tyka viacerych aut v domacnosti, netreba to podla mna riesit, kedze ludia tie auta nemaju na to aby sa na ne pozerali na parkovisku. Maju ich, lebo ich potrebuju. Kazdu chvilu pocuvame o "mobilite pracovnej sily", tak na to aby bola ta pracovna sila mobilna, potrebuju ludia automobil. Hadam si niekto nemysli, ze niekto bude 3x prestupovat! Dalej, mesto umyselne neotvara otazku navstevnikov (aj v tejto diskusii tato otazka chyba). Ako bude parkovat navsteva? Pretoze navstevy su velmi podstatnou vecou! A na stretnuti s primatorom sme sa dozvedeli, ze navstevy budu moct parkovat maximalne 3 hodiny, a tie 3 hodiny budu tu navstevu stat 2 EURa! Takato navsteva pride raz a tym to hasne! Podla mojho nazoru, taketo riesenie parkovania normalny clovek nemoze vymysliet! A ohladom tych ludi, ktori nemaju auta (co ste spominali), tito ludia mozno nemaju auta dnes, ale mozu ich mat za 3 roky, a tito ludia maju tiez rodiny a kamaratov, cize navstevy, takze maju velmi vyznamny dovod na vyjadrenie svojho nazoru!

P.S.

Je vela moznych normalnych rieseni problemu, len mesto tieto riesenia nehladalo. Mesto chcelo cely problem dat sukromnej firme, dat ho zaplatit obyvatelom Soliniek, a tvarit sa, ze vyriesilo problem! Staci sa ist opytat ludi do centra ako su spokojni s rezidentskymi kartami (tito ludia su proti tomu systemu), a podobny nezmysel chce niekto zavadzat teraz na Solinkach, ked v centre sa zjavne neosvedcil?