Vyhlásenie Petra Porošenka za "personu non grata".

Hosť

/ #88

2014-07-23 22:28

toto oznamenie si treba pred podpisom precitat, ako zaujimavy prispevok autora peticie venovany odporcom peticie. toto oznamenie samotne ma presvedcilo o "kredibilite" autora a povedal by som celej tejto peticie podlozenej informaciami zo zdrojov prinajlepsom pofidernych.

v skratke:

bod 1 - autor tu obhajuje utok varsavskej zmluvy na ceskoslovensko tym, ze to tak bolo lepsie pre "nas" ("nas" nie je definovane) a pre udrzanie nespecifikovanych hodnot az do 1989, kedy nam tieto hodnoty pokazil americky vplyv. mozno by sme tieto hodnoty mohli specifikovat: verejne kradnutie, korupcia, popravy opozicie po vykonstruovanych procesoch, alebo vezenie kvoli nazorom, ekonomicka samovrazda krajiny, politicky rezim jednej strany... uz len pre tento bod som sa peticiu rozhodol nepodpisat, podobne nazory sa mi zdaju nebezpecne.

bod 2 - motivacia - obhajoba putina a ruska, ktore sa musi iba branit proti zlej velmoci usa a nato (pripominam ze slovensko je clenom a ze nato potrebuje jednohlasne rozhodnutie vsetkych clenov ak chce odsuhlasit nejaku akciu, kdezto putin je len jeden). putin a ruska zahranicna politika, ktora ako jedina na celom svete nie je motivovana zabezpecenim strategickych surovin... a posledny postreh mozno by si autor mal nastudovat, ake zasahy robil a robi putin proti svojmu vlastnemu obyvatelstvu a mozno o par dni vznikne nova peticia.

bod 3 - rusko malo svoje zakladne na kryme legalne a "iba" hajilo svoje zaujmy. suhlasim, ze ich drzalo legalne na zvrchovanom uzemi ukrajiny do momentu, ked anektovalu krym. nemyslim si, ze by moznost anektovania krymu bol dodatok najomnej zmluvy, a koniec-koncov porosenko tiez haji uzemnu celistvost a zaujmy ukrajiny, nie?

bod 4 - je zarazajuce, ako autor tejto peticie na jednej strane dokaze bez kritickeho testu prijat informaciu o bombardovani ukrajinskeho civilneho obyvatelstva vlastnym letectvom dostupnu na strankach, ktore by som s velkou davkou eufemizmu nazval iba zaujate, pretoze som sa chcel vyhnut slovam ako propaganda a pod.; a na druhej strane nedokaze prijat informaciu (rovnako dostupnu na internete, aj ked iba na strankach svetovej tlace) o zodpovednych za zostrelenie lietadla a smrt skoro 300 ludi.

bod 5 - 40 rokov totality by z rusofilstva mohlo vyliecit kazdeho. z racionalneho hladiska by som dodal, ze idealisticke nazory tipu "hlasenie sa k slovanstvu" - taketo nazory zastavali sturovci a dnes su zastarale a nikam nevedu. nehovoriac o tom, ze ukrajinci su tiez slovania, tak o com to cele je?

ach jaj