Nebuďme psími rasistami

Katarina88

/ #470

2012-09-27 13:56

Návrh zákona má veľa nedostatkov a dier. Keby dochadzalo k lepsej kontrole doterajsie zakona, nemuselo k sucasnym situaciam vobec dojst. Viac ludi tu pisalo, ze plemena ako jazvecik, civava, mnoho krizencov a pod. su pustene na volno na miestach, ke vobec pustene nemaju byt. Dennodene som svedkom, ako tieto plemena vytvaraju problemy a ich majitelia s tym nic nerobia, velkrat este horsie - smeju sa na tom. Poznam X ludi, ktori maju tzv. "bojove plemena" a podobym psom sa vyhybaju, aby nenastali problemove situacie. Su to zodpovedni majitelia a kvoli par vynimkam budu trpiet vsetci. Pre psickara je jeho pes najlepsim priatelom, velakrat jedinym, ktoreho ma, beru ho ako svoje dieta a vy im ich chcete odobrat. Suhlasim s tym, ze psy vacsieho fyzickeho vzrastu a tazsie ovladatelne by nemal mat kazdy, kto si zmysli, ale to tento navrh vobec neriesi. Budu trpiet len zodpovedni chovatelia a ti, ktorym na psoch ani na ludoch nezalezi, budu psov krizit a mnozit dalej. Tak isto, zodpovedny majitel ma psa vzdy na vodzke a prip. aj s nahubkom. Ti, co to nedodrzuju, nebudu ani nadalej. A ked teda sprisnujete chov danych plemiem, preco nieco nespravite aj pre nas zodpovednych psickarov. Platime vysoke dane za nasich psov, ale nemame ich kde vencit. Volny pohyb psov je dovoleny na priestranstve "10 x 10 m". Suhlasim s kynologickymi skuskami, ale opat, zodpovedni majitelia chodia s "bojovymi plemena" na cvicak od malicka. Niekedy sa treba pozriet aj do praxe, nie riesit len teroiu!!!