Nebuďme psími rasistami

Miriam Turzová

/ #538 Toto je už psychické týranie spôsobené návrhom zákona!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2012-09-29 13:04

p. Jahnátek, nedokážem Vás osloviť "vážený" pretože si Vás vôbec nevážim – Váš návrh zákona v celom jeho znení porušuje ústavné práva vlastníkov psov, keďže nesmierne ovplyvňuje ich slobodné práva a spôsobuje veľmi výrazné negatívne, opovrhujúce chovanie ostatného obyvateľstva voči týmto majiteľom. Psov plemena AST chováme ako domácich miláčikov viac ako 5 rokov! Počas tejto doby sa nám NIKDY nestalo, že by nami niekto kvôli tomuto vlastníctvu opovrhoval. Nikdy sme necítili taký odpor cudzích ľudí, ktorých stretávame pri venčení. Nikdy predtým nás nikto slovne nenapádal ani iným spôsobom nám nesposôboval takú osobnú, citovú ujmu. Až teraz po médiami zveličovanými útokmi psov, plemien, ktoré ani nie sú v tomto zozname návrhu (okrem snáď jedného) a po zverejenení tohto návrhu zákona sa to všetko zmenilo a je to veľmi, veľmi zlé!!!!! Dovoľujem si opísať môj zážitok. Pri pokojnej prechádzke, kedy si môj pes spokojne išiel na vôdzke vedľa mňa a očuchával kríčky prechádzali okolo nás dve dámy vo vyššom veku na ceste do kostola. Vyšším vekom myslím viac ako 75 rokov. Aby mohli prejsť cez chodník, ja so psom som vošla na trávu (keďže rešpektujem to, že sa môžu psov báť) a jedna z týchto starých dám bez toho, aby na ňu môj pes vôbec pozrel utŕžila s odporom v hlase veľmi nemiestnu poznámku „To je ten zlý pes“. V tom momente som sa cítila ako najväčší chudák. Túto dámu som požiadala, aby sa tak o mojom psovi nevyjadrovala, keďže ho vôbec nepozná. Táto stará pani mňa ako majiteľa neprávom verbálne napadla len pre moje vlastníctvo!!!!!!!!! Nemám v povahe sa s ľuďmi hádať, a tobôž nie s cudzími, keďže v tom nevidím vôbec žiaden význam. Tejto dáme som však v návale absolútnej ľútosti, že sa takto ku mne správa povedala, že to skôr ona je zlým človekom, ešte horším ako môj pes a neželám si, aby sa takto či už o mne alebo o mojom psovi vyjadrovala. To, že som ju nazvala zlým človekom sa jej už samozrejme nepáčilo a ešte z diaľky mne a môjmu psovi bezdôvodne nadávala. Vie si navrhovateľ a všetci, ktorí s týmto návrhom zákona súhlasia predstaviť, ako zle, veľmi zle po psychickej stránke som sa cítila? Viete si predstaviť, ako nesmierne ľúto mi to bolo, že sa takto ku mne cudzí človek správa, veď som mu ani ja ani môj pes neublížila!!!!!! Ja rešpektujem tak ľudí, ako ich majetok, dodržiavam zákon, platím dane, som zamestnaná, platím odvody, aby sa mohli podporovať cigáni, správam sa slušne, tak PREČO mi štát zobral tento nárok aby sa slušne a s rešpektom iní ľudia správali ku mne? Viete si predstaviť, ako sa človek podradne cíti pri každom venčení, kedy naňho väčšina cudzích ľudí zazerá a obchádza ma, ako keby som mala mor a veľa z nich si neodpustí poznámku typu „to je ten nebezpečný pes, môže aj zabiť“ !? Ako ste si mohli dovoliť takýmto spôsobom, t.j. navrhnutím tohto zákona nemyslieť na to, aký vplyv to bude mať na mienku obyvateľov tejto krajiny? Ako môžete podporovať médiá, ktoré spôsobujú a podporujú vzájomnú nenávisť? Ako ste si mohli, ako zákonodarci pre všetkých obyvateľov dovoliť dostávať ma do takýchto nesmierne nepríjemných, občas priam krutých situácií, ktoré vznikli len na základe Vašich a len Vašich stanovísk? Tak médiá, ktoré verejne, len kvôli senzácii osočovali tzv. „bojové plemená“, ktoré v skutočnosti ani neexistujú, tak Vy, naši zákonodarci ste mi v jednej sekunde vzali moje právo na rešpektovanie od iných, vzali ste mi moju dôstojnosť a ja sa nemám ako brániť!!!!!!!! Ľudia nami, vlastníkmi plemien zo zoznamu opovrhujú len vďaka Vám! Kto mne, nám všetkým majiteľom plemien, ktoré ste v návrhu zákona označili prinavráti moju a našu dôstojnosť? Podporujete nenávisť v tejto krajine a všetci za to môžeme ďakovať iba Vám predkladateľom a médiám!!!!! Žiadam Vás, predkladateľov tohto zákona, aby ste sa Vy aj médiá verejne, nám, vlastníkom plemien, ktoré ste účelovo a bez rozmyslu uviedli v prílohe tohto zákona ako nežiaduce a nebezpečné ospravedlnili a aspoň z časti nám navrátili dôstojnosť, ktorú ste nám týmto zákonom a svojim prístupom vzali!!!!!!! S týmto návrhom zákona z celej svojej duše nesúhlasím a priam cítim odpor voči zástancom tohto zákona, pretože sa povyšujú nad nás slušných ľudí a vedome nám spôsobujú psychické utrpenie, ktoré hraničí s psychickým týraním!!!!!!