Nebuďme psími rasistami

Jutka

/ #543

2012-09-29 22:15

Pes nesmie byť považovaný len za "vec". Štátne orgány platené z našich daní musia lepšie "ísť po krku" tyranom zvierat a aj trestať ich. Zároveň znížiť trestnoprávnu zodpovednosť. Pes je len taký ako ho vychová majiteľ. Za všetkým sú len ľudia. Môj psík bol napadnutý čiernym labradorom, ktorý mu natrhol prednú labku pod pazuchou. Majiteľ labradora chodí o francúzskej barle a pes nie je cvičený. Na polícii mi povedali, čo chcem keď mi zaplatili za ošetrenie na veterine. Odvolala som sa na zákon, ktorý hovorí, že psa môže viesť osoba, ktorá je fyzicky a psychicky schopná a vie ovládať psa. Nakoniec protokol sa dostal až na magistrát mesta KE. Keďže nešlo o prvé napadnutie, majiteľ dostal pokutu 165,- EUR, zároveň skonštatovali, že nie je fyzicky schopný vodiť psa. Tým sa to skončilo. Napriek tomu, že to bolo v roku 2011, doteraz vidím pána so psom vonku, takže nosím so sebou "zbraň" - ochranný sprej. Pýtam sa, prečo nemôže napr. magistrát, alebo obecný úrad vydať opatrenie, že majiteľ nesmie v takomto prípade venčiť psa (to môže len súd). Ako je možné, že pes, ktorý je prihlásený v dedine na západnom Slovensku (kde je daň nízka) sa celý rok nachádza na východe kde je daň vyššia? Prečo nespolupracujú štátne orgány? Polícia - miestny úrad - magistrát -  daňový úrad? Všetci sú platení z našich daní, ale pre obyčajného občana nie sú schopní urobiť NIČ.