Petícia proti zavedeniu plateného parkovania na sídlisku Solinky

Quoted post

Peter Š.

#77 Parkovné

2013-09-04 06:00

Takže.
1/ Pred mojím panelákom stojí 5 vozidiel nejakej "taxi" služby. Keď idem do obchodu, vidím na ostatných uliciach stáť auta s Blaváckymi, Prešovskými a aj Košickými ŠPZ. Nie raz. Ale pravidelne. Dosť pochybujem, že sa jedná o návštevu. Na niektorých autách sú aj mená firiem. Nejdem ich menovať lebo v skutočnosti fakt neviem kto z nich má pred barákom viac ako dva auta... . (Aj keď...furt v novinách počúvam o tom ako Slováci zápasia s chudobou a napriek tomu tu niektorí nemajú problém prehlasovať dva-tri autá za "štandard" - pre tých odkazujem, že si asi zmýlili sídlisko a zrejme by mali svoje zadky presunúť na "milionársky vŕšok".)

2/ Situáciu na sídlisku treba naozaj riešiť. Ale súkromnou firmou a zmlúvou na 20 rokov????
To by ma zaujímalo čo za dementov toto schválilo. TO je už fakt v prvej fáze taký problém z tých naších daní zaplatiť nejakú farbu, na novo označiť parkovacie miesta (a možno pridať ďalšie na mestach, ktoré už dávno neplnia svoj účel) a začať skrátka LEN mestom vydávať rezidentské karty, ktoré by boli dajme tomu vydávané na /Byt->Obyvateľa/??? To je fakt do prdele pre mesto taká finančne neúnosná investícia????

3/ K tomu "veľkému" zasadaniu s občanmi - o žiadnom som nevedel. A myslím, že keď už išlo o takú veľkú vec - mohlo sa to dať na známosť aj obyvateľom sídliska inak ako len cez nejaký portál. Nie všetci majú internet a nie všetci neustále škúlia na to čo sa zasa zomelie v ich okolí.

4/ A pán primátor by sa mal začať viac zaoberať strašidelným zámkom na ktorého mieste už dnes mohol byť asfalt a parkovať na ňom aj 50,80 áut!

Replies

Ivan

#79 Re: Parkovné

2013-09-04 07:31:01

#77: Peter Š. - Parkovné

Zdravím Vás,

v podstate máte v príspevku pravdu a na toto zasadanie boli pozvánky rozmiestnené po rôznych kútoch sídliska (aj keď samozrejme ak by som okolo jedného takéhoto miesta nechodil každý deň, tak o tom asi ani ja neviem) celkom dlhú dobu pred samotným stretnutím.

Na tomto stretnutí sa preberala aj téma strašidelný zámok (kvôli nej som sa tam zúčastnil, keďže naň musím denno-denne pozerať z okna) a keďže patrí súkromnej firme, ktorá ho mestu nechce predať za normálnu cenu, tak nie je možné počítať s touto alternatívou.