Petícia proti zavedeniu plateného parkovania na sídlisku Solinky

Quoted post

mr

#3 Re: Parkovanie

2013-11-19 07:51

#2: Pista - Parkovanie

návrhy treba dať, to je pravda, len mesto zabúda aj na druhú stranu mince - veľká časť príjmu samosprávy sa odvýja od daňovej povinnosti tých hnusných podnikateľov, ktorí parkujú autá pred domom, preto by bolo fér, keby podnikatelia neplatili dane domu, kto o nich nestojí a mesto dáva jasne najavo, že ich nechce.... nechcem riešiť vyburcované ovečky, len u nás sa vždy jeden prípad generalizuje - chlapík rušil autobazár a postavil autá na ulicu a hneď sú všetci podnikatelia zlí, lebo oni si skrátka zadarmo postavia autá na ulicu - takto to vyznelo od primátora na stretnutí s občanmi, kde mu bolo vynadané, preto sa už s občanmi stretávať nebude chcieť veľmi....

osobne som proti parkovaniu dodávok pred barákmi - sám vlastním boxera a za celý rok som ho mal možno pred domom tak 5 dní dohromady, aj to len preto, že sa niečo robilo, lenže mesto namiesto toho, aby toto riešilo napr. všeobecným záväzných nariadením, ktoré nestojí nikoho nič, tak ide vymýšľať pokusné parkovanie na 20 rokov a to je rozdiel - som za referendum na solinkách, ktoré dá jasnú odpoveď, či ľudia chcú platiť za to, že nemajú kde parkovať, ale nie.... drtivá väčšina občanov soliniek chce ten problém riešiť, ale existuje veľa možností, ktoré mesto nechce vidieť, lebo niekto sa možno už s niekym dohodol.... navyše stále nie je jasné, prečo sa riešia solinky, keď situácia na hájiku alebo vlčincoch je ešte horšia, i keď zbabraná štúdia hovorí o niečom inom.... napr. včera som prišiel z BA cca o 21.30 a v pohode som parkoval auto priamo pred bytom.... a bolo voľného jedna radosť...

čo sa týka ústretovosti primátora - sorry, keby nebola petícia, nebola by ústretovosť, lebo pán primátor na stretnutí, na ktorom riešil parkovanie s občanmi cca v marci otvorene a úmyselne zavádzal a to platí aj o dotazníkoch - prvá parkovacia karta zdarma, druhá za prašule - verejná súťaž však vyzerala inak a to ešte nehovorím o tom, že proklamovaných 12 - 20 eur na rok nerieši nič, lebo to by mesto muselo na riešenie parkovania doplácať, resp. predať viac kariet ako je parkovacím miest, takže môžme sa baviť niekde okolo 100 - 150 eur ročne, čo už platia ľudia na hlinách a v centre mesta - aj tam sa to začínalo na 10 eurách... a to je hlavný dôvod, prečo sa bojíme - aby to nedopadlo tak ako ľudia, kde sa platí parkovanie - služby zo strany mesta a parkovacej spoločnosti len v rovine papúč a pokút, namiesto toho sa postavil mirrage, kde sa parkovať reálne nedá, ale rieši sa tým oficiálne situácia s parkovním v centre mesta.... nechceme, aby za naše peniaze niekto postavil obchodný dom, ktorým bude deklarovať spĺnenie budovania parkovacím miest, ktoré reálne nebudeme môcť používať a to nehovorím o tom, že ešte sa na slovensku nestalo,že niektoré mesto zrušilo parkovanie, z ktorého často má síce smiešne peniaze ročne, ale má....

Replies

Pista

#4 Re: Re: Parkovanie

2013-11-19 09:10:16

#3: mr - Re: Parkovanie

Všeobecne nariadenia mesta sú na tieto veci prikrátke. Tam sa otvára toľko zadných vrátok, nehovoriac o tom, že to môže skončiť dakde pred súdom za nedajbože diskrimináciu nejakej skupiny ľudí. Viete, problém nie je v parkovaní jedného auta podnikateľa. Problém je, že miestami pripadajú na jeden byt aj 2 - 4 autá. Ja sám mám suseda, ktorý je tu v podnájme a len preto, že na to má, má pred bytom, ktorý ani nie je jeho zaparkované 3 autá. Je to podľa vás normálne, keď 4 členná rodina, ktorej celý život stačilo jedno auto príde večer domov a nemá kam zaparkovať a jeden cucák oproti vášmu bytu zaberá hneď 3 miesta? Cucák, čo ani nemá trvalé bydlisko v Žiline a mestu nič neplatí na daniach???

Dotazník z Marca som videl. Ale nespomínam si, že by sa kedykoľvek niečo hovorilo o prvej karte zadarmo. Sledujem celú kauzu parkovania od jej počiatku a pravda je taká, že keď sa téma otvárala, ľudia na ňu kašlali. Až po otvorení petície sa zdvihla vlna odporu ale ako som povedal a tá diskusia s primátorom to len dokazuje (ak ste na nej boli, sám to dobre viete) ľudia prišli s emóciami v hlavách bez konštruktívnej debaty. Áno, primátor mal sám kopec prešlapov (aj v rámci diskusie), menej sympatického cucáka ako bol ten pán v okuliaroch vedľa neho, akože cez dopravu som ešte nevidel (asi by som ho vyhodil lebo trepal jednu cez druhú) ale na druhej strane spoznal som tam hneď 5 obyvateľov o ktorých viem, že ani auto nemajú a mali tam najviac rečí. Veľmi zaujimavé... .

No taktiež sa mi na druhej strane nepozdáva odovzdanie vyberania výpalného inej firme. Možno by malo mesto nájisť spôsob ako dať občanom aspoň garanciu, že tie ceny sa hýbať nebudú. Aspoň pre tých s 1 autom. 12 eur/rok ešte taký problem nie je. Ale 50 už áno.