Humanizácia pôrodu
Quoted post
Hosť |
#252014-06-05 22:47Bolo by dobre, keby sa k peticii vyjadrili aj nejaki schopni porodnini lekari. Ja nie som lekar, ale na niektore spominane temy som sa radila aj s veducou kurzu, kde som sa pripravovala na prvy porod, aj s dobrym znamym, ktory je detsky lekar, aj s porodnikom v nemocnici, aj s kamaratkami mamickami, ktore maju svoje skusenosti ako ja. A verte mi, je dobry dovod, preco sa porody presunuli do nemocnic. Ja som za poludstenie porodu a naslednu starostlivost o matku a dieta, ale citala som o nejednej zalobe na porodnu asitentku za to, ze dieta pri porode zomrelo - a zachranka nestihla prist vcas. Keby bolo zdravotnicke zariadenie a pristroje viac "po ruke", tak by dieta zachranili. Ja osobne by som porod doma neriskovala. Paci sa mi napad, ze by sa vytvorilo nejake centrum, ktore by bolo sucastou nemocnice, ale bolo by prisposobene potrebam matiek a deticiek, bolo by take domackejsie. (To by sa vlastne zislo kazdemu nemocnicnemu oddeleniu :) Ja som pocas porodu mala stastie na skvele sestricky aj lekarku, ale na novorodeneckom oddeleni to uz nebolo take ruzove - dve-tri sestricky na vyse dvadsat deti a pritom jedna odbehovala k porodom. Jednoducho na nas nemali cas... ved to ani nebolo v ludskych silach. Chybal personal... Tema o nastrihu je velmi kontroverzna - su na to dovody a nie je to uplne zbytocny zakrok (ako sa pise v peticii). Mne to napriklad nestihli urobit, tlacila som priskoro, a potrhala som sa tak, ze pre mna bolo sitie horsie ako porod. Najviac mi vsak vadilo to, ze mi dcerku hned vzali umyt, na chvilku ju doniesli ukazat a potom som ju videla az po par hodinach. Toto mi bolo naozaj luto. Myslim, ze mame naozaj co dohanat... S niektorymi bodmi v peticii nesuhlasim, zda sa mi velmi jednostranna, neobjektivna. Ale uvitam kazdy krok spat, kazde zlepsenie :) Lenka |
Replies
nebesky jazdec |
#32 Re:2015-06-12 05:39:41Ak je matka zdrava a ma vsetky predporodne vysetrenia v poriadku , nie je pre poucenu rodicku nic lepsie ako rodit doma . https://www.kosmas.cz/knihy/103829 Pruvodce premyslive zeny k lepsimu porodu . Napr. toto je velmi poucna kniha, ktora Vas zbavi strachu a vselico nauci. Ja ako buduci otec som ju pozorne precital celu , nechal sa poucit dulou a nasledne takto v trojici sme pomohli na svet krasnemu dietatku u nas doma. . Pre matku ,ktora vie porovnat tento porod s porodom v nemocnici , to bol najkrajsi zazitok jej zivota. Dieta je neobycajne zdrave , cule so zaujmom o svet ,plne pozitivnej energie , kojene este aj v 20 mesiacoch . Bohuzial k porodnej asistentke sa nam vtedy nepodarilo dostat. Je ale nanajvys dolezite, aby dostali nielen legislativnu ,ale aj spolocensku podporu . |
ŽIADOSŤ O ODVOLANIE JÁNA MIKASA Z POZÍCIE RIADITEĽA "ÚVZ"
Osobnosti protestujú proti vystúpeniu predsedu vlády SR Róberta Fica v ruskej televízii
Petícia za zníženie platov a paušálnych náhrad poslancov NR SR
Povedzme nie urážkam a ponižovaniu žien
Je tu niečo, čo chcete zmeniť?
Zmena sa nestane tým, že zostaneme ticho. Autor tejto petície sa postavil a podnikol kroky. Spravíte to isté? Vytvorte petíciu a začnite so spoločenským hnutím.
Začnite svoju vlastnú petíciuIné petície, ktoré by vás mohli zaujímať
Stojím za lekármi
2623 Vytvorené: 2024-12-09
Petícia za zrušenie sankcií proti Ruskej federácii
4168 Vytvorené: 2024-11-09
Petícia na podporu Lekárskeho odborového združenia (LOZ), MUDr. Petra Visolajského a proti zákonu o výpovediach lekárov
1273 Vytvorené: 2024-12-14
Výzva na vyjadrenie podpory výsledku výberového konania na pozíciu riaditeľa Divadla Andreja Bagara v Nitre.
1245 Vytvorené: 2024-12-04
PETÍCIA za neodkladnú realizáciu hĺbkovej obnovy budovy ZŠ na Majerníkovej 60 v Bratislave
1107 Vytvorené: 2024-12-05
Petícia za zákaz psov v osadách na celom území Slovenskej republiky.
22447 Vytvorené: 2021-01-17
Sme proti novému cenníku MHD V PREŠOVE
635 Vytvorené: 2024-12-05
Za zachovanie študijných a učebných odborov „Ekonomické a administratívne služby v podnikaní“ a „Murár/Murárka“ na Strednej odbornej škole služieb a lesníctva v Banskej Štiavnici.
500 Vytvorené: 2024-11-28
Nesúhlas so zahraničnou politikou premiéra Slovenskej republiky Roberta Fica
889 Vytvorené: 2024-11-02
PETÍCIA za zmenu návrhu VZN č.2/2024 o miestnych daniach a o poplatku za komunálny odpad a drobný stavebný odpad
342 Vytvorené: 2024-11-28
Petícia za rozšírenie modernej liečby pre pacientov s cystickou fibrózou - aby lieky KAFTRIO/KALYDECO® boli hradené z verejného zdravotníctva.
7057 Vytvorené: 2024-10-07
Odstránenie symbolov zločinného komunistického režimu z námestia v centre Prešova
269 Vytvorené: 2024-11-25
Vyhostenie Fun Frky zo Slovenskej republiky
253 Vytvorené: 2024-12-18
Výzva obyvateľov ulíc Ľubovnianska a Žehrianska na bezodkladné zaistenie ochrany pokojného stavu
189 Vytvorené: 2024-11-30
Predmet petície: Zmena zákona č. 56/2012 Z. z. o cestnej doprave – pravidiel podnikania v taxislužbe
220 Vytvorené: 2024-08-13
Petícia za návrat k pôvodnemu grafikonu MHD Trenčín
342 Vytvorené: 2024-11-17
ZABRÁŇME STRIEĽANIU VLKOV - HROMADNÁ PRIPOMIENKA PROTI ZRUŠENIU CELOROČNEJ OCHRANY VLKA DRAVÉHO (Michal Kiča a Jaromír Šíbl)
1138 Vytvorené: 2024-11-12
Osobnosti protestujú proti vystúpeniu predsedu vlády SR Róberta Fica v ruskej televízii
6414 Vytvorené: 2024-11-01
Petícia proti umiestneniu a realizácii „Prevádzky na spracovanie batérií LI-ION v priemyselnom areáli mesta Šurany“
85 Vytvorené: 2024-12-21
Nesúhlasím s výstavbou veternej elektrárne v Stupave.
551 Vytvorené: 2024-10-18