PETÍCIA za rozšírenie kapacity MŠ Tajovského Poprad

Quoted post

Hosť

#58 Dušan

2015-10-25 13:46

#28: - Re: Dušan 

Myslím si že je slušné, keď niečo komentujete, tak sa neskrývate za neznáme meno a zviditeľníte sa, u mňa to nie je problém.

Pravdepodobne sa bavím s niekým z blízkeho okolia pani Spodnej, pretože máte určité informácie, ktoré sú ale iba zo suchej štatistiky napísanej na papieri, keby ste sa ale opýtali odboru školstva mesta Poprad, zistili by ste viac o tom, ako sa štatistiky na meste robia a ako sa umiestňujú deti nad kapacitu škôlky. Odporúčam Vám aby ste sa informovali bližšie a nezavádzali, že vedenie ZŠ s MŚ Tajovského žiada o prinavrátenie priestorov kvôli deviatim deťom. Ak ste to zaregistrovali, ide o 10-15 detí ročne, takže za 3 až 4 roky to je odhadom 40 detí. A čo tí rodičia, ktorým bolo odmietnuté prvé dieťa, tí s ďalším dieťaťom už ani neprišli. A to nehovorím ani o ústne podávaných informáciach, keď si rodičia preverujú ešte voľné kapacity.

Áno, pred desiatimi rokmi dostala súkromná škôlka jeden pavilón od štátnej škôlky do prenájmu pretože nebol využívaný. Za ten čas sa ale situácia zmenila, škola a škôlka práveže vďaka svojej koncepcii rozvoja začala v poslednom čase získavať viac a viac detí. A preto požiadala mesto o prinavrátenie prenajatého pavilónu škôlky späť (už pred 5 rokmi - nie verejne). Žiadali o to skôr, ale také osoby ako p.Danko, p.Oparty(iba zo začiatku keď sa profilovali akože kresťanská škôlka), p.Madzinová túto aktivitu radikálne zastavili. Neodôvodnene a opakujem, krátkozrako. Spomenuli ste súkromnú materskú školu Stella..., tá je však jednou z troch materských škôl v jednom obvode (dve z toho sú štátne). Tajovského je však jediná štátna materská škola v jej obvode. Deklarujete že máte okolo 60 detí. To je Váš strop? Predpokladám že sa v budúcnosti budete chcieť rozširovať. A kde to chcete robiť? Zas na úkor štátnej materskej školy - jedinej v obvode??? Myslím, že ste si nezvoli správne miesto.

Keďže ste veľmi dobre informovaná, že mesto nemá adekvátne priestory, do ktrorých by ste sa mohli nasťahovať, môžte mi povedať aké priestory Vám boli ponúknuté a dôvody prečo ste ich odmietli? Vedeniu Tatranskej Akadémie boli ponúknuté priestory, na ktoré ste Vy nereagovali a pozrite kde sú dnes (klobúk dole). Čoho sa bojíte keď máte takú prepracovanú koncepciu ktorú rodičia chcú? Spravte to isté a všetci budú spokojní. Len by ste museli chcieť. Lenže vy nechcete, lebo je pre Vás pohodlnejšie niekoho obviňovať.

A nehovorte mi tu o tom čo chcú rodičia. Ja som rodič, a v mojom okolí je množstvo rodičov detí zo základných škôl. Ja viem čo chcú rodičia. Chcú aby ich dieťa prežilo šťastné detstvo v okolí svojho bydliska a aby bolo v budúcnosti prínosom pre túto spoločnosť , tzn. že pre dieťa chcú kvalitné vzdelanie (tak ako tomu bolo za naších čias). Prečo tie deti majú chodiť inam, ak môžu chodiť do najbližšej školy? Keď si ako rodič vyberiem nejakú inú, tak je to moje rozhodnutie. Ja som si inú nevybral, a obidve moje deti sú plavci a nechodia na školu kde je plávanie súčasťou vyučovacieho procesu.

Nikto Vás nechce zavrieť a zrušiť, ale dlhodobo zavadziate v rozvoji štátnej materskej školy - školy pre všetkých občanov tejto republiky. Vaša súkromná materská škola je pre tých, čo si ju vybrali, ale nie všetci rodičia majú na to aby si ju mohli doplácať, tak ich neobmedzujte. To čo som napísal prvý krát iba zopakujem - prestante sa pozerať iba na seba a nebudte krátkozraká.

P.S. Precujem v súkromnom sektore a privítal by som takú podporu od štátu/mesta, akú máte a žiadate Vy.

Replies

Hosť

#63 Re: Dušan

2015-10-25 15:02:11

#58: - Dušan  škôlka práveže vďaka svojej koncepcii rozvoja začala v poslednom čase získavať viac a viac detí

Žiadna koncepcia rozvoja predsa nemá vplyv na to koľko detí sa rodí alebo prisťahuje. Ľudia si neprivádzajú na svet potomstvo kvôli koncepciám škôl.

Spochybňujete oficiálne štatistiky na odbore školstva, vraj suchá štatistika. Zo "suchých štatistík" vychádzajú ako na úradoch, tak vo firmách, bankách či v školských jedálňach. Z čoho iného, preboha, majú vychádzať? To, čo ste predviedli je učebnicový príklad argumentum ad hominem.

Hore, vyššie v diskusii sa niekto pýtal koľko detí museli na začiatku roka odmietnuť a nižšie mu niekto odpísal, že nevzbavili negatívne ani jednu žiadosť. Tak jeden z Vás klame, alebo jeden hovorí o voze a druhý o koze. Ja napíšem zajtra na mesto a vyžiadam si údaje o tom koľko detí chodí do jednej i druhej škôlky, koľko ich obe škôlky museli odmietnuť, kto bol o čo ukrátený a potom to oskenujem a vycapím to tu aby ľudia vedeli, kto koho ťahá za nos a kto hovorí pravdu. Ak máte záujem niečo vedieť, pripíšte to tu do diskusie, ja to potom zakomponujem do listu a každý sa dozvie aká je pravda.